Konizácia - mate skusenosť?

monika11

vsetko je pisane v sprave z laboratornych vysetreni, napriklad aj velkost konusu,

co sa tyka rezu: ak vyrezu z teba kusok tkaniva, v laboratoriu skumaju okrem ineho aj to, ci okraj rezu bol robeny v zdravom tkanive, vtedy to znamena, ze cele chore tkanivo je odstranene, a si vyliecena, alebo okraje rezu nie su este v zdravom tkanive, co znamena, nevyrezali vsetko napadnute, (preto neoodporucaju zmrazovanie, lebo v labaku nevedia na zaklade okraju urcit, ci je tkanivo zdrave, alebo nie, lebo tkanivo je skreslene tou inou metodou, samozrejme, su aj ine pripady, kedy je napadnuty len povrch a pouziju ine metody,
preto je dobre, ze to dokladne skumaju, a ked treba, odstranuju tkanivo aj na viac krat

dada

dakujem monika 11 za objasnenie... vysledok mojej histologie je intenzivny karcinom T1A1, stretli Ste sa aj s tymto?

monika11

fidka,
viem, ako sa bojis,
aj ja mam problem,
moje tkanivo nie je vyrezane v zdravom okraji, je v tesnej blizkosti, to znamena, ze az vysledky ukazu, ci sa mi to zahojilo vsetko, alebo budem musiet ist na rekonizaciu,
na cyto pojdem az v marci-aprili,

nadej mi dava to, ze stale sa tieto stadia daju riesit, (operacne), dokonca som dala na toto forum link (davnejsie), v ktorom sa pisalo aj o spontanych vylieceniach z takychto predstadii,

nezufaj, vsetky tieto kroky su na to, aby sa bunky nezvrhli

fidka

monika 11....ozaj?? ja som tak nešťastná...veľmi sa bojím...že to tam ostalo..a budú ma operovať, ten lekár ma včera tak vystrašil....

monika11

ahojte,

ja som bola na konizacii 4.12.,
prva cyto-kontrola mi bola doporucena az po medzi 4-6 mesiac.,
niekedy sa stava, ze skorsie vysledky ukazuju este zostatky dysplazii, ale hojace procesy mozu tieto stavy uplne vyliecit,

evellina

ahojte dievcata...tak teda,som uplne nestastna teraz ako to tu citam...ja som presne 3 mesiace po konizacii a na prvy cytoster sa chystam az o mesiac,ale teraz aj ja mam strach,ze vysledky po konizacii nebudem mat dobre...a este co som si vsimla,pred menstruaciou asi tak 2 dni mam take ruzove spinenie,ktore som pred konizaciou nemala,neviete co to moze byt???...mam strach....drzim vam prsty...pa