Konizácia - mate skusenosť?

slnečnica

Ahoj Katrin22173,
nevešaj hlavu, ešte nič nevieš, porozprávaj sa so svojím lekárom alebo s lekárom ktorý Ti robil konizáciu, pokiaľ Ti nerobili test na HPV, ktorý sa u nás platí nemôžu vedieť či máš alebo nie HPV vírus a aký druh. Hlavne sa neboj dopredu, to nepomáha ale porozprávať sa a myslieť pozitívne.
Určite sa ozvem. Slnečnica

katrin22173

Ahoj slnecnicka tak myslim,ze to bola menstruacia... este dnes idem za lekarom mam uz vysledky..mam CINll a hpv tam tiez nieco je napisane a ja tomu velmi nerozumiem ale je to pozitiv..len o aky ten virus ide? budem mudrejsia ak mi to povie lekar..mam obavy a strach a velky mam male deti 3 a 6 rocne(chalani). Citim sa dnes velmi zle a to psychickej stranke ..co ma caka...preco som nesla skor...

slnečnica

Ahoj Katrin22173, ak kyretáž nerobili, tak ako to, že stále krvácaš, hovorila si s lekárom? Je to len čistenie, alebo už ďalší menzes? Si ešte doma a oddychuješ?

katrin22173

ahoj fann-1 palenie zospodu? normalne jasne..ved to najprz zrezu a potom vypalia aby zastavili krvacanie..a nekrvacas? ja pomerne dost casto..ja som 11 po...

fann-1

Ahoj pripájam sa k téme som týždeň po zákroku a hrozne ma bolia nohy aj v podbrušku a mam strašne pálenie zo spodu je to normálna reakcia ? ďakujem za odpoveď

katrin22173

too slnecnica.. zabudla som ti napisat ze kyrepaz mi nerobili..Moj lekar mi rozpraval ze zasah do maternice nerobili..cize preto to ani tak nebolelo ze niektorym zenam to robia cize nie.. budem rada ak mi odpises papa

katrin22173

Ahoj slnecnicka som velmi rada,ze mi aspon niekto poradi okolo toho co ma trapi.Ozaj to krvacanie je silne ked sa hybem a sama neviem ci je to menstr.alebo krvacanie teraz je to uz lepsie..

slnečnica

Ahoj Katrin22173, no to iste nie, ale ja som už po 8 dňoch šla do práce a bolo to náročné a možno preto som dlho krvácala,určite zostaň doma 2-3 týždne a oddychuj,a vieš iste,že ti urobili aj kyretáž?,hoci zvyknú a práve preto nerozumiem,že i tak sa potom krváca, možno práve preto lekár odporúča šetriaci program.Aj mne bolo doma dlho i keď som čítala aj ja som spoň
navarila mojim chlapom a potom som ležala, pokiaľ máš nejaké obavy aspoň svojmu lekárovi zavolaj a opýtaj sa ho na intenzitu krvácania.Myslím na Teba, opatruj sa a keď môžeš daj vedieť že máš dobré výsledky - mňa to ešte len čaká... S pozdravom Slnečníca

katrin22173

Ahoj slnecnicka!Dakuem za radu padla vhod,len ja sa zabudam setrit,nakolko nic neboli.Teraz to neviem rozlisit ci je to krvacanie ci menstruacia..sama neviem ci mam ist k lekarovi..ked lezim je to v poriadku,ked len co stojim pri linke a snazim sa aspon navarit poobede alebo vecer uz krvacam..je to v poriadku?To mam cele zvysne 5 tyzne lezat a nic nerobit?Vopred ti dakujem za radu..

slnečnica

Ahoj Katrin22173, ako som už písala,jednu konizáciu som mala takmer pred štyrmi rokmi,vykonáva sa tesne po menzese aby sa krčok mal kedy hojiť, a zvyknú pri nej spraviť i kyretáž-čistenie maternice,vraj by sa nemalo potom dlho krvácať,ale tiež je to individuálne a záleží aj od toho ako sa šetríš i keď necítiš bolesť je na mieste si pár dní poležať, ja som to vtedy podcenila, ponáhľala sa do práce a tiež som občas krvácala v kusoch,/je to ešte zvyšné odlupovacie sliznice zo stien maternice/rvalo mi to mesiac, potom už bolo dobre, dali mi však zabrať kríže, nakoľko poloha pri operácií nebola najlepšia dosť dlho som mala bolesti a problém so sedením,tak vidíš, čím viac skúseností tým je to horšie-hoci človek znesie veľa ale predsa ...