Zdravím, rada by som vedela od vás žien ako prebieha konizácia, či to bolí a či sa vám upravili výsledky?
-------------------------
conisatio / konizacia www.zdravie.sk
Konizácia - mate skusenosť?
Ahoj Katrin22173,
nevešaj hlavu, ešte nič nevieš, porozprávaj sa so svojím lekárom alebo s lekárom ktorý Ti robil konizáciu, pokiaľ Ti nerobili test na HPV, ktorý sa u nás platí nemôžu vedieť či máš alebo nie HPV vírus a aký druh. Hlavne sa neboj dopredu, to nepomáha ale porozprávať sa a myslieť pozitívne.
Určite sa ozvem. Slnečnica
Ahoj slnecnicka tak myslim,ze to bola menstruacia... este dnes idem za lekarom mam uz vysledky..mam CINll a hpv tam tiez nieco je napisane a ja tomu velmi nerozumiem ale je to pozitiv..len o aky ten virus ide? budem mudrejsia ak mi to povie lekar..mam obavy a strach a velky mam male deti 3 a 6 rocne(chalani). Citim sa dnes velmi zle a to psychickej stranke ..co ma caka...preco som nesla skor...
Ahoj Katrin22173, ak kyretáž nerobili, tak ako to, že stále krvácaš, hovorila si s lekárom? Je to len čistenie, alebo už ďalší menzes? Si ešte doma a oddychuješ?
Ahoj Katrin22173, no to iste nie, ale ja som už po 8 dňoch šla do práce a bolo to náročné a možno preto som dlho krvácala,určite zostaň doma 2-3 týždne a oddychuj,a vieš iste,že ti urobili aj kyretáž?,hoci zvyknú a práve preto nerozumiem,že i tak sa potom krváca, možno práve preto lekár odporúča šetriaci program.Aj mne bolo doma dlho i keď som čítala aj ja som spoň
navarila mojim chlapom a potom som ležala, pokiaľ máš nejaké obavy aspoň svojmu lekárovi zavolaj a opýtaj sa ho na intenzitu krvácania.Myslím na Teba, opatruj sa a keď môžeš daj vedieť že máš dobré výsledky - mňa to ešte len čaká... S pozdravom Slnečníca
Ahoj slnecnicka!Dakuem za radu padla vhod,len ja sa zabudam setrit,nakolko nic neboli.Teraz to neviem rozlisit ci je to krvacanie ci menstruacia..sama neviem ci mam ist k lekarovi..ked lezim je to v poriadku,ked len co stojim pri linke a snazim sa aspon navarit poobede alebo vecer uz krvacam..je to v poriadku?To mam cele zvysne 5 tyzne lezat a nic nerobit?Vopred ti dakujem za radu..
Ahoj Katrin22173, ako som už písala,jednu konizáciu som mala takmer pred štyrmi rokmi,vykonáva sa tesne po menzese aby sa krčok mal kedy hojiť, a zvyknú pri nej spraviť i kyretáž-čistenie maternice,vraj by sa nemalo potom dlho krvácať,ale tiež je to individuálne a záleží aj od toho ako sa šetríš i keď necítiš bolesť je na mieste si pár dní poležať, ja som to vtedy podcenila, ponáhľala sa do práce a tiež som občas krvácala v kusoch,/je to ešte zvyšné odlupovacie sliznice zo stien maternice/rvalo mi to mesiac, potom už bolo dobre, dali mi však zabrať kríže, nakoľko poloha pri operácií nebola najlepšia dosť dlho som mala bolesti a problém so sedením,tak vidíš, čím viac skúseností tým je to horšie-hoci človek znesie veľa ale predsa ...