Konizácia - mate skusenosť?

vvn

Mne lekárka neodporučila vôbec nič, žiadne info. Keď prišli výsledky PAP III a,b len napísala papier na konizáciu, a ani sa neunúvala mi niečo vysvetliť a ani povedať mi výsledky HPV, tie som uvidela, keď som náhodne otvorila svoju kartu. Výsledky prišli minulý piatok a tento piatok idem na zákrok. Ale lekár čo mi to ide robiť je v pohode, našťastie, len som nevedela, čo sa ho mám opýtať, lebo slovíčko konizácia mi doteraz nič nehovorilo. Doteraz boli výsledky v poriadku ...

Shine

Ja som ten indonal zacala uzivat pred konizaciou. Sice mi to lekar uz davno pred tym odporučal. Ja som to az tak vazne nebrala..uz teraz to lutujem.

vvn

Opýtam sa v piatok po konizácii lekára na ten Indonal. Nechcela som ho kupovať len na základe reklamy.V lekárni mi povedali, že miesto neho stačí aj cytoflavín. Tiež stojí tak isto.
Zatiaľ som si kúpila selén a zinok.

Je pravda, že posledné dva roky som bola v neskutočnom strese (dokončenie školy externe, práca, dieťa, žiaden oddych), nie veľmi vhodná strava.

Shine

Lekár mi povedal, ze po konizáci by som uz spat ten typ HPV ktorý som mala uy nemala dostat, ze si telo vytvorí imunitu. Ale samoyrejme nechráni ta to pred ostatnými typmi..Co ich je fakt dost:-(

vvn

Áno myslela som HPV. Či sa pri konizácii odstránia poškodené bunky a spolu s tým aj ten vírus.
Výsledok cytológie bol PAP III a, b, a HPV high risk.

Shine

Ahojte
vvn ja som 5dní po konizácii, mala som tiez zlu cytologiu a lekár mi povedal ze uz nie je na co cakat..Tiez ti to mozem iba odporucit, aj ked ja som mala v den zakroku dost silne bolesti... Hlavne sa po zakroku musis setrit, nepodcenuj to, aj ked sa uz budes citit dobre! Drzim ti palce!!:-)