Konizácia - mate skusenosť?

vvn

monka
ak sa môžem opýtať, výsledky po dvoch týždňoch z histológie si mala ok?
Bojím sa toho, že nezoberú všetky poškodené budnky a po tých dvoch týždňoch bude treba ďalší zákrok.
Mám PAP IIIa-b, HPV high risk.

monka

Ahoj VVN.Shine ti napísala že sa máš po OP šetrit.Presne tak!!!citila som sa super, neoddychovala som a po 12-tich dnoch som začala krvácať,potom som už ležala.

43

mikri ,ako sa robi konizacia ambulantne,kde?esta som nepocula ze to niekde robia ambulantne.a ake si mala vysledky po konizacii z histologie?

Ivka 1

Ano je veľmi dobré brať doplnky výživy.Ja mám veľmi dobré skúsenosti s
Berry nektárom /aloe + brusnice/. Je zameraný na oblasť malej pánvy /gynekologické a urologické ťažkosti/ a zároveň posilňuje imunitu.
Do pošvy aplikovať aloe gelly. Vyhojí sa sliznica aj krčok maternice. Veľmi dobré to pôsobí s Indonalom aj ako prevencia pred HPV.

mikri

No ja som bola pred tromi tyzdnami tiez na konizacii. Robili mi to ambulantne a bolo to v pohode. Po odznení lokálnej anestnézy som bola troška ubolená ale inak som si nič nemusela dávať od bolesti. Mala som výsledky III-IV b z cytologie a teraz po histologii mam II-III b. Ja som pred konizaciou brala rôzne prirodne lieky aj od RNG a pomohlo to zlepšiť vysledky. Možno ak by som nešla na konizaciu by sa to úplne upravilo ale to sa už nedozviem. Ale som veľmi rada a odteraz si budem davať lepší pozor a určite budem brať aj preventivne prirodne lieky a nie tie chemikalie z lekarni...

vvn

Keď som sa bola objednať, tak lekár predpokladal, že to mám vysvetlené, a v podstate videl, že je zbytočné mi niečo hovoriť, lebo som bola veľmi nešťastná. Ale stručne mi to to nakreslil a osobne si spolu potom prejdeme výsledky z histológie.. Ja som bola v tom, že zoberie len vzorku a podľa výsledku bude ďalší zákrok a to som tak nechcela, robiť to na dvakrát. Ale že vraj zoberie všetky napadnuté bunky až po zdravé Vtedy som ešte nevedela, že je tam aj ten HPV vírus, lebo výsledok som videla až dnes. Ale už vydržím do piatku rána, opýtam sa ho ešte na všetko.

Shine

Ja mam nastasie velmi dobrého lekára, vsetko mi vysvetlil, a aj pocas pobytu v nemocnici sa o mna velmi staral. Dokonca pred zakrokom mi aj nakreslil ako celá ta koniyacia bude prebiehat, co tam bude robit...