Zdravím, rada by som vedela od vás žien ako prebieha konizácia, či to bolí a či sa vám upravili výsledky?
-------------------------
conisatio / konizacia www.zdravie.sk
Konizácia - mate skusenosť?
evellina.ahojky..no ja beriem tiez vitaminy mam zeleny jacmen aj aloe vera gel ten si davam do posvy zevraj je to tiez dobre.a pijavala som aj aloe vera stavu a bravala som aj lycium to je tiez silny antioxidant..aj tie jogurty su dobre,ale daju sa kupit aj lieky a tie su ovela silnejsie. kolko mas rokou ak sa smiem opytat a mas uz aj deti???pekny vecer:)
evellina, no ja mam stale pap jednicku, nemam ziadne zmeny, vsetko ciste, keby mi nerobili HPV test, ani neviem, ze to mam...Ma to vsak 90 percent populacie, takze to nie je ziadna novota, akurat u niektorych zien tento virus robi zle veci a u niekoho nie...Sexualne zijem 10 rokov a nic mi nie je, tak hadam sa to nijak nezvrhne...Dufam, ze aj u teba sa to upravi a hlavne nezhorsi. Ja na vitaminiky a podobne veci pri "lieceni" virusu neverim, lebo ked ho raz mas, vyliecit sa to neda, akurat ti nemusi sposobovat tazkosti. ked som mala 20 rokov, prvykrat sa mi vyhodil herpes na pere, odvtedy sa mi vyhadzuje raz za cas, ale ked ten virus uz vo mne je, neverim, ze zmizne, akurat sa moze eliminovat pocet vysevov...
lena251 to ozaj za vysetrenie na pohlavne choroby musis platit? Boooze. Mne urobili test na HIV, kvapavku, chlamydie, syfilis a nemusela som platit nic.
ahojte dievčatá...a MADADA...mne robili konizáciu 19.11.,,,bolesti som mala príšerné...a 22.11.-som začala krvácať....menzes som mala dostať 24-25.11.-krvácala som dosť silno..a ešte aj trochu krvácam..neviem, či je to ok...či je to menzes..alebo, či je to z konizácie..v nemocnici ma o ničom nepoučili..tak sa chcem...poradiť: musím teraz doma len ležať??...alebo môžem kľudne aj posedieť..a pochodiť po byte...pretože ma veľmi bolia nohy..., a ako dlho sa kočky po konizácii krváca????? kedy sa začínajú hojiť vnútorné stehy?? a ako sa máme šetriť???? napíšte..ktorá má s tým skúsenosti......., inak bolesti mám aj týždeň po konizáci...aj vás to bolelo tak dlho?? a najhoršie je to keď mi treba ísť na toaletu...(na veľ.potr.)-všetko ma bolí...
madada, menzes by si mala dostat normalne. len niekomu to robia pred menzesom a niekomu po. mne to robili tiez po. a krvacala som aj 10 dni. tym, ze som uzivala lieky na zastavenie krvacania mi meskal 2 dni. ale druhy mi prisiel nacas.neboj budes v pohode ako aj my ostatne :))
Milá 43, Ďakujem za odpoved, lekár pri prepúšťaní, aj môj gynekolog mi povedal, že krvácať môžem aj týždeň, ako trvá menzes, pomýlili ma len príspevky v ktorých sa uvádza, že menzes by mal nastať až v ďalšom termíne.
madada tak si v podstate dostala menzes o 3 dni skor ako mavas,nie?mne povedalize menzes by som mala dostat tak ako som zvyknuta mozno skor mozno neskor o par dni.len ja som bola hned po menzese an konizacii.ja som po zakroku vobec nekrvacala ,zacala som az na 6 den a tomi dalitiež ascorutin a este proti krvacaniu nejake tablety ale uz sinepamatam presne ako sa volali.menzes som potom dostala o 2 dni skor ako som mala termin mat.
myslim ze sa nemusis bat.a ked sibola este v nemocnici lekara s a si sa nespytala?
19.11.2008 mi robili konizáciu. 21.11.už som vôbec nekrvácala. Ale 22.11.som začala ráno normálne ako pri menzese - slabšom.
25.11.som mala menzes dostať normálne.
25.11.2008 ma prepustili domov s miernym krvácaním, užívam Ascorutin, lekári mi povedali, že môžem ešte krvácať aj týždeň. Dostal z Vás niekto menzes, tak rýchlo po zákroku? Ďakujem za odpoveď
monika ja tiez odporučamkazdejakmaratke aby sla na preventivku.a rozum sami pozastavuje,ked mi povedia že oni s a nebudu otrcat pred doktorom ked im nic nie je.pozerala som program s evou cernou ,ktora robi osvetu na dedinach hlavne medzi jednoduchymi ženami.ale ako vidim aj medzi pokrokovymi a na oko vzdelanymi zenami ešte existuju taketo nazory.
monika som rada ak som ti nejako pomohla .konizacie sa nemusis naozaj bat a aj vysledky budes mat v poriadku.este ze mame stastie,ze existuju aj taketomoznosti.som vdačna zato.
43-to som pisala ja, len som preklepom nedala "e", tak z toho vyslo ina :)) mne to chcel urobit lekar, ale sa ma opytal, ze sa za to plati, ci zaplatim. ak by som povedala, ze nie neurobil mi to. to som platila iba raz. potom mi to iny urobil bez platenia. tiez to nechapem. vysledky na chlamydie som mala vzdy dobre nastastie. kocky ono sice jedno vysetrenie stoji 200,- ine 300,- dalsie dalsich 200-300,- a kolko zaplatime? ide aj o princip. a fakt kazdy na to nema. a smutne na tom je to, ze na co si potom kazdy z nas plati zdravotne poistenie ked za vsetko musime doplacat. aj za lieky a nemale peniaze. a ked sme PN, to ani nehovorim.kazdy pracujuci pride o vela.
43, plne suhlasim, je mi luto zien, ktore naozaj si nemozu zaplatit vysetrenia, je to chore, v 21. storoci ideme naspat, ozaj 43 - Ty si ma uviedla do problematiky chapania vysledkov testov, dakujem, dnes uz v tom mam prehlad, ale v oktobri som este metusila rozdiel medzi pap testom a cin - histologiou,
este k tym intervalom cytologie: urcite budem odporucat zenam, aby si za vysetrenie zaplatili, pretoze obcas su aj falosne vysledky, a cas je neuprosny, aj ked u kazdeho iny, mona