Zdravím, rada by som vedela od vás žien ako prebieha konizácia, či to bolí a či sa vám upravili výsledky?
-------------------------
conisatio / konizacia www.zdravie.sk
Konizácia - mate skusenosť?
ahojte baby.tak dnes som bola na kontrole po 4 mesiacoch.a chcela som aby mi urobili aj vysetrenia na zapaly a ine plazmy a musela som si pekne zaplatit.je to divne,ale rozhodla som sa ze sa nebudem rozculovat.ina 251,tyked si si dala vysetrit chlamidie a paltila si tak si to chcela na vlastnu ziadost alebo ti to odporucil lekar?a potvrdili sa ti vtedy?snazim s apochopit spravanie tychto lekarov.
ke dsom mala pred rokom PAP II,tak mi povedali ze tam bol zapal.ked som sa pyatla ci to neni treba preliecit tak povedali ze nie,ak nemam uz problem.prisla som po pol roka na kontroluuz som mala PAP IV-V.ihned konizacia.chcela som vediet ci tam teraz nepretrvava zapal a musela som si to zaplatit.nie je mi luto tych 400,-Sk je mi luto ze su zeny ,ktore nemaju na to peniaze a nemaju si ako zaplatit tieto vysetrenia.robia osvetu okolo ockovania,ktore stoji 15000,- a neurobia za 200,- rocne pre kazdu zenu cytoster,zda sa vam to logicke?mne nie.
ako hovorim nemam problem si to ja zapaltit,ale co ostatne zeny?to tu je uz naozaj vsetko len o prachoch?mna to tak rozculuje neuveritelne.vas nie?
ahojte. ano je to smutne, ze tak malo zien chodi na pravidelne prehliadky. aj moja mama patri k tym co sa na to v urcitom veku vykaslala. a dokonca moja babka bola po niekolkych rokoch u zenskeho lebo ju tam poslala obvodna v ramci preventivky a zensky jej dal nejake cipky a ona sa ma potom pytala na najlacnejsie vlozky lebo pri prvej si nedala a bolo to neprijemne :)) tak som sa smiala. ja dufam, ze sa na to tiez nevykasleme a aj si zaplatime tie cytka, ved to nie je az tak vela 200-300,-. ja som raz tolko platila aj za chlamydie. teraz u tohto nie.
monika 11...ahoj,mas rovnaky termin konizacie ako moja dobra kamoska,byvala spoluziacka zo skoly.Dokonca sme sa rovnako narodili,ten isty den,ten isty mesiac a ten isty rok.A este aj cytka sme mali rovnake...Ako keby nas jedna mater mala..xi,xi..
Neboj,uvidis vsetko ti dopadne dobre,uvidis aka budes stastna,ked uz budes mat po tom.Takze 2.12 budem drzat prsty aj tebe,teda dufam ze dostanes menstruaciu a ze ti nebudu menit termin....pa
lucia9..ahojky...tak beriem v prvom rade zinok,selen,vitC,vitE a Indonal,a teraz este tu hlivu ustricovu,ktora je na imunitu a ja si ju asi po 2 mesiacoch menim s aloe vera tbl.
Indonal beriem uz dlhodobo mozno 5 mesiacov a nadalej ho este chcem brat.Chcem si dokupit aj enzymi,lebo mam s nimi dobre skusennosti.Doteraz som brala Wobenzym a v najblizsej dobe si dokupim Multienzyme.Takze toto vsetko.Pred operaciou som brala este aj probiotika v tbl.,ale teraz som to nahradila probiotickymi jogurtmi,papam vela hrozna(rada od RNG),jablka,melony a pijem rozne caje a len mineralne vody.Toto vsetko mi poradil RNG,zaco mu veelmi,veelmi dakujem.Urcite tie vitaminky budem brat aj nadalej a taktiez papat vela ovocia a zeleninky.Este 2 tyzdne a idem na kontrolu k svojmu lekarovi,a ak bude vsetko v poriadku,tak uz zacnem pomaly aj cvicit,t.j. behat,brusaky atd.Ale este stale sa setrim.Este ti chcem povedat,ze tie vsetky vitaminky som pred operaciou brala vo vacsich davkach,dokonca aj Indonal som brala az 3xdenne,hoci odpor,davka je 2xdenne.Ale RNG mi to takto poradil,a ja som si to tiez schvalila a brala som tak ako mi radil.Teraz,ked som uz po operacii tak som si uz davky zredukovala,beriem normalne odporucania.Nijaky lekar,naozaj nikto mi neporadil,aby som brala nejake vitaminy,alebo ze treba zvysit antiviralnu ochranu,len RNG si nasiel na mna cas a vela mi poradil...nenastal velky zvrat v mojich vysledkov,ale nenastalo zhorsenie a v prvom cytku som mala okrem dysplazie aj stredny az tazky zapal a pri druhom cytku som mala uz len mierny zapal,ale dysplazia ostala nezmenena,lekar mi povedal neni to ani horsie ale ani lepsie,ale ja som sa bala cakat dalej a tak som sa rozhodla pre tu konizaciu,cim skor,tym lepsie..bala som sa hlavne,ze ked budem cakat dlhsie,tak aby mi ta dysplazia nepostupila dalej a potom mi budu musiet vybrat celu maternicu.Ved od konizacie k histerektomii,moze byt uz len krocik...pa
ahojte,
na zaklade dostupnych informacii na preventivky chodi u nas do 20% zien, je to naozaj zle cislo, priznam sa, ja som sa donedavna nezaoberala dolezitostou prehliadok, az teraz, na konizaciu idem 2.12.- po menzese, no ako na potvoru, stale ho nemam, moj cyklus bol pravidelny, no teraz, po diagnostickom kyrete mi meska. Som rada, ze mate vysledky po konizacii v poriadku, dufam, ze aj ja dobre dopadnem, mne budu robit hlbsi zakrok, lebo to mam v kanaliku a nie na povrchu, no a ked budem mat aj ja po vsetkom, budem sa podielat na osvete dolezitosti preventivnych prehliadok, mona
evellina,ahojky chcem sa ta opytat co papas za vitaminiky???pekny dnik
ametystka...ahoj,no ano je to smutne,takze ja si myslim,ze je lepsie teda chodit na cyto castejsie ,hoci si to clovek zaplati sam.A ako uz tu pisala monika11,nemalo by to byt az take drahe...hlavne aby nebolo neskoro..a nechapem niektore zeny,ktore uz roky neboli u gynekologa,teda ja ich zopar poznam..medzi ne patri aj moja mama,ta uz nebola u lekara mozno 20 rokov (ziadny cytoster),jasne ze jej dohovaram,ale to je taka tvrda hlava..tak uvidim,stale na tom pracujem....pa-pa
kreolka...virusu(oprava)..pa
kreolka...ahoj...som rada,ze si sa zapojila do nasej debaty.Vidis,ked ti lekarka spravila vysetrenie na HPV a vyslo ti high risk,tak aspon vies,ze mozes nieco pre seba,pre svoje zdravie urobit.A to su castejsie gynokologicke prehliadky,myslim tym samozrejme odobratie cytosteru a strazit si imunitny system.Ale stale mas nadej,ze si s tym imunitny system poradi a zbavi sa vyrusu,bez toho aby doslo k nejakemu poskodeniu.Teda zo srdca ti to prajem,aby si s tym naozaj ziadnu ``galibu`` ako pises aj ty,nemala.Vsetko dobre...pa-pa,ozaj aby som nezabudla..ta KREOLKA sa mi velmi paci..pa
mikri...ahoj...viem,ze ked sme po konizacii,tak virus je nadalej v tele,cize sme sa ho urcite nezbavili,to velmi trapi aj mna a myslim,ze nas to trapi kazdu jednu co ma s tym problem.Tak len cakat co bude dalej a modlit sa.Ja som tiez velmi vdacna RNG,za to,ze mi tiez poradil tie vitaminy a caje.Nijaky lekar mi neporadil tak ako on a urcite aj na tych vitaminkach ostanem.Chcem sa ta opytat,odkial mas multienzym,z lekarni alebo od RNG???..ja si tiez chcem objednat a tato protiplesnova dieta ma tiez oslovila,ja si este pokukam na nete a mozno by som to aj skusila,len dufam,ze neschudnem,lebo ja som uz dost chuda..xi,xi...ale ja na sladkosti nie som,ale na mlieko...ale nieco musime robit pre nas imunitny system,tam preco to neskusit,ze???...nevies mi poradit v akom teda znameni som bola operovana ja a ci bol ubudajuci,alebo pribudajuci mesiac???..ja som bola operovana 27 oktobra,alebo kde si to mam vyhladat??...dik e...pa