Zdravím, rada by som vedela od vás žien ako prebieha konizácia, či to bolí a či sa vám upravili výsledky?
-------------------------
conisatio / konizacia www.zdravie.sk
Konizácia - mate skusenosť?
evelina,
je to tak ako píšeš. smutné. zas sa šetria peniaze na nesprávnom mieste. máme rodinu na gynde, je to síce len sestrička, ale sama mi potvrdila, že je to svinstvo, že niekedy rakovinové zmeny môžu prebiehať aj rýchlo a tri roky je strašne dlhý čas a môže byť neskoro. takže si musíme cyto každý rok platiť a nedať sa učíčíkať doktorovým tvrdením, že stačí raz za tri roky...zvlášť dnes, keď všade dookola zúri rakovina ako besná...
evellina, ja mam najnovsie spicovu gynekologicku. HPV sa odporuca robit az po 30tke a ona mi ho urobila o tri roky skor...A esta aj testy na vseico mozne:) Pap ster si davam robit od 21. roka a vzdy mam bezchybny, bohuzial gyndacka mi HOV testom nasla vysokorizikove HPV, aj ked mi to nastastie ziadnu galibu nerobi. V polovici decembra idem na test po siestich mesiacoch.
monika 11ahoj
...asi je lacnejsie nam povyberat maternice ako nam robit cytostery raz do roka...
monika 11...ahoj...neviem ako je to s tym preplacanim cytosterov,ale mam potvrdene od viacerych gynekologov,ze vysetrenie na HPV je drahe..neviem co to znamena a kolko to znamena drahe..ale ked je taka smiesna cena za odber cytosteru,aku davali na STV2,tak potom naozaj nechapem preco sa cytostery zredukovali,len raz za 3 roky(len dobre cytostery),to fakt nechapem a sestricka mi bude tvrdit,ze no viete je to zbytocne robit kazdy rok...ja si nemyslim ze je to zbytocne,lebo to peklo,ktore som si prezila nebolo az take velke ako si preziju ine zeny,ktore musia podstupit histerektomiu,alebo ako sa to vola,ked naozaj pridu raz za 3 roky na cytoster a mozno uz je neskoro.Skoda o tom debatovat,ved aj mne moj lekar povedal,ze s tym nesuhlasi,ze sa mu to tiez nepaci,doslova mi povedal,ze urobili taku chujovinu s tymi cytostermi..ale nariadenie je nariadenie..tak si teda cytoster platme same,ved co,ziadny problem,platime aj zdravotnu a ked chceme raz do roka cytoster ze vraj za smiesnu sumu,tak nam ho ani poistovna nezaplati-tak si ho plattme same..ved na slovensku ani inac nemoze byt...
ahojte babulky dnes som na nete troska viac tak dalsie info: na konizacii som bola 21.augusta a teraz tesne pred vianocmi idem na kontrolu po 4 mesiacoch. Len tak mimochodom ked som sa objednavala na konizaciu tak som si pozerala aby nebolo v ten den znamenie skorpiona lebo ten ovplyvnuje pohl. organy. Mna robili 21. augusta a to bolo barana ubudajuci mesiac,takze som bola spokojna. Lebo co som citala knihu pod vplyvom luny tak tam to bolo tak pri objednavani som sa tym radsej riadila. A k tej tvojej anesteze neviem kde ta robili inak ja som mala moznost dat sa robit v nasom meste - poznam tam lekarov na gyn. odd. ale aj tak som isla k odbornikovi o ktorom som mala pocit ze fakt je odbornik a presvedcil ma svojim pristupom pred a pocas zakroku. Ale odbocila som vies je jednoduchsie uspat pacientku a ta da pokoj nemusia nic vysvetlovat a nie je tam kontrola od samotnej pacientky co sa deje atd... Predpokladam ze ti ani nenavrhli ze sa to da robit pri lokalnej anesteze... Uz to neries moja. Zbytocne by si sa rozculovala. Ale mozno to pomoze babam ktore sa budu rozhodovat. A hlavne sa pytajte. Podstatne je aby vsetko dobre dopadlo... Inak evellinka aj tak sa bojim lebo nemam potvrdene ze ten virus organizmus odstranil takze sa to moze vratit kedykolvek ked bude oslabeny. A co je najhorsie ja som si myslela ze mam dobry imunitny system ale asi nemam takze s tym budem musiet nieco robit. A na tu protiplesnou dietu sa stale odhodlavam ale nejako sa neviem dokopat pretoze v tej diete ide o to aby si vyhladovala kvasinky a zbavila sa plesni a hlienov. Takze nesmies jest zemiaky - plesne, mlieko - hlieny, biele pecivo a muka a vsekto z tychto produktov a vsetko co preslo okolo, tiez nesmies sladkosti malinovky a vsetko co preslo okolo cukru rafinovaneho alebo nie to je jedno nesmies ani kuknut na zrnko cukru.Caje nesmies okrem lapacha zelenho a par specialnych. Ovnocne nesmies ani cierny inak tie ovocne nieco na tom bude ze su tam plesne lebo ja si v robote urobim a niekedy nedopijem a na vikend sa na to niekedy vykalem a v pondelok ked pridem do roboty pekne krasne pestujem plesne v pohari.... Mozes ryza natural, ovocie - nie take co je sladke, vela zeleniny a urcite este par veci ale nemam to take nastudovane lebo ked som to pocula tak ma skoro hodilo lebo ja som na sladke a klinec bol nesmies byt hladna.... hihi.. Nic nejedz ale nebud hladna.. Ked este nieco zistim dam ti vediet... Inak aj na nete som k tejto teme nieco nasla skus si pozriet ci sa na to das. Daj vediet ako si sa rozhodla..Teraz este beriem ale uz nie tak pravidelne zinok, selen, vit. c, chaparal, multienzyme namiesto wobenzymu, z casu na cas oreganove kvapky ale RNG ti ich vie zohant ovela lacnejsie ako som ich zohnala ja. Uz si kupim u neho ked sa mi minu ak este bude fungovat jeho obchod lebo mam pocit ze to mozno zabali podla niektorych info. co tu sledujem. No dufam ze nie.... Hadam sa ludia zbadaju ze od neho to je podstatne lacnejsie...
ahojte,
tento tyzden davali na STV 2 problematiku RKM a spominali tam aj tento problem s trojrocnymi preventivkami, su dve moznosti, lekar uda dovod, a vtedy toto vysetrenie poistovna preplati, alebo zeny maju moznost si toto vysetrenie zaplatit same, stoji to okolo 200-300,-sk, mona
ahojte kocky. suhlasim s vami. vysetrenia mozu byt drahe, ale samotna liecba si myslim,ze je omnoho drahsia. a veru naco si platime zdravotne poistenie? a uz je to fakt, ze ten cytosrer budu brat kazde 3 roky ak budu dva po sebe nasledujuce v poriadku? to je katastrofa. ved kolko umrti je na toto ochorenie. ano je to politika a peniaze. ktovie komu idu.
o my got,ale aj ja som sa rozpisala,co???????
mikri..ahoj,mam pocit,ze ty si bola operovana predo mnou,ci nie???...ja som bola na zakroku 27 oktobra...takze tebe to tiez robili elektrickou sluckou,ale ako som citala ty si dostala len 4 injekcie a lekar ta operoval,takze ty si nemala narkozu???...nechapem-preco ja som ju mala a preco ty si nekrvacala a ja som tyzden po zakroku krvacala..vies co???...mne asi z toho mojho krcka rezal lekar viacej..alebo??,neviem...tak-ci tak,hlavne,ze sme v poriadku.Dnes som presne 4 tyzdne po operacii,to mam take male vyrocie,asi by som to mala troska dnes oslavit...(zjest viac ovocia)xi,xi...ale som rada,ze to mam uz za sebou,len dufam,ze to bude aj nadalej dobre..inac aj ja este uzivam vitaminky,ktore mi poradil RNG,hoci uz nie v takom mnozstve,ale beriem.Pridala som si aj vitamin C a uzivam aj nejaku hlivu ustricovu v tabletkach.Akurat uz asi mesiac neuzivam Wobenzym,ale urcite sa k nemu este vratim a kazdy den rano na lacno a vecer pred spanim papam jogurt Lactobacilus Bulgaris a co je na tom najlepsie,tieto jogurty mi velmi chutia...Este 2 tyzdne a mam kontrolu u svojho lekara,velmi sa bojim,ale dufam ze bude vsetko ok...sexovat este nemozem,ale od toho strachu co som prezila,ked som sa dozvedela o zlom cytostere,sa mi ani nechce.Asi to ani tak skoro nebude..(chudak moj partner)..napis prosim ta viac o tej protiplesnovej diete,mozno to aj ja skusim,hoci este pred operaciou mi lekar predpisal tiez Lactobacilus-Bulgaris v malych kapsuliach do posvy a vravel,ze ak kontrola dopadne ok,takze zase mi ich predpise.Ja som prave nemala nijake problemy,ani plesne,ani vytoky..nic,len mi vyslo zle cytko a k tomu este vysiel stredny az tazky zapal..no som zvedava co bude na najblizsej kontrole.Inac s tebou suhlasim,co si pisala o tych preventivkach,je to fakt svinstvo.Mam kamosku ktora mala pred 5 mesiacmi dobry cytoster,ale vymenila zamestnanie a z novej prace ju poslali na vsetky preventivne prehliadky a samozrejme aj na cytoster a uz jej vysiel CIN II-III a 2 decembra ma termin na konizaciu,takze ak zene vyjde dobra cytologia a lekar jej povie,ze staci prist az o 2 ci 3 roky,,,tak neviem ci pre niektore to uz nebude neskoro.Fakt svinstvo.A to len pre to,lebo vysetrenia su vraj ze drahe,takze zdravotnictvo musi setrit...ale nam sa povie,ze ked vyjde dobra cytologia,tak je zbytocne robit kazdy rok dalsiu.Ved naco,ze???Dobre mozno po poslednej dobrej cytologii sa mozno za 3 roky nezvrhne rakovina,lebo ze vraj je to dlhsi proces,ale aj tak je to riskantne tvrdenie.Ved kazdy organizmus je iny,u niekoho to moze mat rychlejsi postup a u ineho pomalsi.Ale aj mna to nahnevalo,ked mi to sestricka u lekara vysvetlovala,ake je to ``zbytocne`` robit dalsiu cytologiu,ked ta pred tym vysla dobra..a to uz nevravim o HPV virusoch,jasne ze to nerobi kazdy lekar,lebo je to ze vraj strasne drahe vysetrenie a to dokonca poznam lekara,ktory ked ho pacientka poziada o HPV vysetrenie,tak jej doslova vynada,ze vraj su to zbytocne vytiahnute peniaze z poistovne,tak nechapem ako zbytocne vytiahnute peniaze,naco si po tom platime zdr.poistovnu a ked je to virus,ktory podporuje vznik rakoviny,tak je to dost dolezite vediet,ci mam ten virus,alebo nemam..alebo to automaticky lekari beru,ze ked su zmeny na krcku,tak virus je tam automaticky a netreba sa namahat a zistovat ci tam je ,alebo nie je..alebo nejakemu lekarovi treba dat peniazky do vrecka,aby spravil to,na co ma kazda zena v podstate narok.Ja na svojho lekara nemozem povedat jedno krive slovo,ten mi automaticky ako vysiel zly cytoster,zopakoval znova este jeden cytoster a hned mi povedal,ze poziadal aj o vysetrenie HPV-o ktorom sa ja doteraz ani sajnu nemala...to je vsetko o peniazoch..politika a peniaze..
Dufam,ze som tym nikoho nerozculila,ale muselo to zo mna von...(prepacte).
Takze ti drzim prsteky a napis mi kedy si mala robeny zakrok,lebo ja mam pocit,ze este predo mnou,alebo si to nepamatam,prepac...
43...ahoj...takze ides zajtra na kontrolu po 4 mesiacoch?...napis potom prosim ta,ake to bolo..budem zajtra na teba mysliet a samozrejme ti prajem,aby ti vsetko dobre dopadle..hlavne ziadny stres (nie tak ako ja)..drzim prsteky..pa