Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Konizácia - mate skusenosť?

43

ahojte,mikri a uz si mala robeny kontrolny ster po konizacii?nepamatam si kedy ti ju robili,prepac.ja idem zajtra po 4 mesiacoch.to zase budu nervy čakat na vysledok?!

mikri

ahoj evellina ozyvam sa po dlhsej dobe... takze aj mna robil doktor tou elektrochir. sluckou. moja nechcem ta strasit ale pred tym ako ma isiel robi tak ma pekne aj este s jednou pani zavolal k sebe na pekne nam vysvetlil presne do bodky co bude robit a preco. tiez mi robil ten vyplach ale to urobil pre to aby vsetko pekne vydezinfikoval ved aj ked ta idu rezat tak ti kozu pred tym potru dez. prostr. to by mala byt automatika... a komu to neurobili tak dakujem pekne... no a ked ma isiel robit presne mi vsetko hovoril najkor ma napichal styrmi inekciami a poviem vam uz druhu som necitila lebo to bolo take rychle a ucinne anestetikum. Potom hovoril zacinam rezat tkanivo aj sa ma pytal ci citim take teplo aj som citila a on povedal ze to je normalne stale sa pytal ci necitim bolest lebo hned by pichal dalsie inekcie ale tiez povedal ze uz mu preslo cez ruky tolko zien ze presne vedel co a ako takze vobec nic som necitila okrem tepla a tiez mi povedal ze to vyrezanie je uplne kratucka zalezitost ale najdlhie trva uzavriet ranu tou sluckou. A tiez povedal ze si dava na tom zalezat aby nevysla ani kvapka krvi takze ma nepusti od seba zo stola kym si nebude 100% isty ze ani kvapocka nepojde zo mna. A mal pravdu pre istotu som si dala vlozku aj z hyg. hladiska predsa len vnutri bola rana. A fakt ani kvapka krvi ani potom ani na druhy den. Vobec som nekrvacala takze evelinka cudujem sa ze si esete krvacala. Preto si davaj veliky pozor nic tazke a namahave nerob. Ani slamkou nepreloz. To je najdvolezitejsie. To ma stale doktor upozornoval. Aby som najlizsich 6 tyzdnou nesexovala, nic nerobila, malu som nesmela brat na ruky ani nic tazke proste oddych. Ja som isla na treti den do roboty ale ja roblim v kancli takze takzu fyzicku robotu nerobim ale babam co pracuju a hlavne stroja na nohach cely den to neodporucam telo sa potrebuje zregenerovat a je to pre neho sok. A vitaminy beriem stale... Tie oreganove kvapky beriem sice teraz to flakam ale musim si zase dat pozor... A tiez uvazujem ze uz konecne urobim tu protiplesnou dietu lebo to je tiez prospesne pre nas. Ani by som sa necudovala keby nas bolo viac co malo problemy s mykozami. ked sa nad tym clovek zamysli tak tym virusom asi pomohli tie mykozy lebo oslabili prostredie a potom sa mohlo diat co sa aj dialo.... a k tym testom ja som zmenila lekara ten novy mi hned nasiel lozisko a urobil testy... ten pred tym pochybujem a to sa uz nedozviem... Takze odporucala by som aby ste sa na to pytali je to vase pravo... Neviem kolko stoja tie testy ale keby sa ma nieko pred 3 rokmi spytal ci si ich zaplatim aby som mala istotu tak to urobim... A teraz co urobili ten uzasny pokrok ze ak mas dva roky za sebou dobre vysledky tak potom tri dalsie ti nebudu robit cyto je pekna blbost. Nech si hovoria co chcu... Ano suhlasila by som ak by urobili kazdej jednej zene pri tych citach aj testy na HPV. Ja som mala dobru cyto a o rok az CIN III-IV tak o com tom je... Za tri roky by som bola uz pod drnom pretoze za dvanast rokov som nemala zle vysledky a keby platilo ze posledne dve cito boli ok a cakam este dva roky tak kde by som bola? U mna to islo rycho u niekoho mozno nie.A odporucam pozriet si rady od RNG. Neberte to ako reklamu ale mne to pomohlo. Po 6 tyzdnoch som bola na kontrole a vysledky histo boli II-III. Tak nech mi nikto nehovori ze mi vitaminy nepomohli... Nevravim kazdy si musi zvazit ci sa bude spoliehat len na vitaminy alebo sa da aj rezat... Ja som to kombinovala a pomohlo. Dufam ze aj v buducnosti... Ale keby som mala CIN II tak by som brala len vitaminy.... Inak ta druha pani vedela presne kedy sa u nej zacala displazia. U nej to bolo po porode a mam taky pocit ze u mna tiez.

cudliprstik

Ahojte. Tak som dnes ráno práve absolvovala všetky tie predoperačné odbery, krv,moč aj ster. V piatok idem na interné vyšetrenie a v pondelok do nemocnice. Ja som tiež nemala robené testy na HPV vírus, mne tiež povedala lekárka, že sa to aj tak zistí po konizácii, nakoľko mne sa stiahne úplne celý povrch krčka a aj niečo trochu hlbšie ako mi dnes vysvetľovala. Deti už mať nechceme, máme tri :-), a je to lepšie, lebo je vraj menšia pravdepodobnosť ďaľšej konizácie. Ale už ako sa to blíži, začínam mať väčší strach.

43

evelinka bolo to pravdepodobne v nejakom magazine bud zenskom alebo tak nejako.priznam s aže ja stv moc nepozeram,bola to čira nahoda že som natrafila na ten rozhovor .bola tam eva černa a ešte nejaky lekar z nejakej kampane,myslim že kristinka s ato volalo.jej zomrela mamina na rakovinu krčka.
pre mna je tiež stašiak ten virus.a viem,že mi nepomôže lamentovat.snažim sa imunitu zvyšovat a zdravo žit.len da sa to v tomto uponahlanom svete?jedine čim som si 100%ista je,že mame obrovske štastie,že zaviedli u nas tento sckrining na cytologiu,lebo je to unikatna možnost ako všetko zvladnut skor ako prepukne zakerna choroba.

evellina

43...ahoj,no dufam ze tu kontrolu u lekara nejako zvladnem,hoci uz teraz sa velmi bijim.Skusala som hladat na nete tu relaciu co si pisala na STV,nebolo to nahodou v relacii magazin pre zeny???Vies ja som teraz v zahranici a skusala som si to najst v archive,ale neda sa to uz pozriet,skoda...To nas to HPV ma nejak strasne vela ludi,nie???86 percent populacie.Preco na to nie je nejaky liek???,ze???...ved na to netreba zit ani promiskuitne aby to clovek dostal...a co potom naozaj tie zeny,ktore ziju naozaj promiskuitne??..ved tie musia mat tiez HPV a oni tiez predsa musia mat zdr,problemy..ci nie???..ja viem vela rozmyslam a nic tym nevyriesim,ale ked ma to trapi,a neviem co bude dalej..ako sa s tym vysporiada moja imunita.Bojim sa.Hrozny strasiak je pre mna to HPV.Len dufat,ze vsetko bude ok...drzim ti prsty v boji proti HPV a vela zdravia prajem..pa

evellina

lucia9..ahoj,tak to som naozaj prekvapena,ze to mas asi operovane klasicky.Vies mna operovali v PO a moj gynekolog mi vravel,ze mi to budu oper. klasicky,ja som si medzi tym zistila na fore,ze dievcata pisali o LEEP metode,zacalo som sa o to zaujimat a sla som naspat k svojmu lekarovi a pytala som sa ci v PO mi to budu robit LEEP metodou.Moj lekar sa ma spytal,odkial som taka mudra,no a ja automaticky som odpovedala ze z netu a on mi na to,tak nech vas lieci internet.Ja som mu na to povedala,ze ja ako pacientka mam pravo vediet ake metody su k dispozicii a ktora je najlepsia.A on mi na to,ze ano ale bohuzial v PO tento pristroj nemaju.Takze sla som na operaciu s pocitom,ze budu mi to rezat klasicky,pretoze v nemocnici lekar ,ktory ma operoval mi vsetko vysvetlil,dokonca mi kreslil na papierik,ale vyjadroval sa iba ,ze kde mi to odreze,ani tento operujuci lekar mi nepovedal,ze mi to bude robit nejakou LEEP metodou.Dozvedela som sa to az na 3 den po operacii,ked moj operujuci lekar prisiel na vizitu a vysvetlil mi ako operacia prebiehala a vtedy mi povedal,ze som to mala robene LEEP metodou.Ked som prisla potom k mojmu gynekologovi a povedala som mu,ze v PO tento LEEP pristroj maju a ze mi to robili tou metodou,tak ostal prekvapeny,lebo on o tom nevedel.Takze,aj u teba to moze byt takto,ze tvoj lekar nevie o tejto metode,a lekar ktory ta operoval ti to mozno spravil tou LEEP metodou.Vies ak Presov ma tento pristroj,neverim ze ine mesta ho nemaju.Lebo presovske nemocnice su na zaplakanie,to kazdy vie.Ale ci si bola operovana tak,alebo tak,urcite budes v poriadku.Vnutorne stehy su ako po porode.Tiez na to potrebujes 6 tyzdnou.Ja som uz rodila a bola som sita.Myslim ze mi to netrvalo ani 6 tyzdnou aby som bola fit.Neboj,..urcite budeme v poriadku.Ty si tiez 3 tyzden po operacii,ako ja.O dalsie 3 tyzdne mam ist na kontrolu,lebo sa chce doktor pozriet ako sa ten krcok hoji a v jari mi chce robit prvy cvytoster.Takze si myslim,ze ten postup mame rovnaky.Ja ti dam tiez urcite vediet,ako sa to u mna vyvija a dufam,ze aj ty das vediet...prajem vela,vela zdravia...pa

43

evelina,to vysetrenie bolo uplne ako pred tym nic mimoriadne som necitila.krcok som mala vraj pekne zahojeny,cosom sa cudoval lebosom stale mala vytok este.dnesk ana stv bola relacia o rakovine krcka a tiez tam hovorili o hpv,ze sa s nim stretne takmer 86%populacie ale ak si s nim nevie imunita poradit tak liecit sa neda,iba ak imunita.a vraj nemame zit promiskuitne, čo ma znova uplne rozčulilo.mala som jedneho chlapa a s nim zijem uz 24 rokov.nemyslim si ze by ma podvadzal .ale toto neriesim pretože v nemocnici mi onkolog vysvetlil aj ine moznosti nakazy.takže nad tym neuvažujte ani ostatne.

monika1111

este k odkazu, ak vam ho neotvori priamo, skopirujte si odkaz, vlozte ho do googlu a tak vam pekne otvori prezentaciu -pdf