Konizácia - mate skusenosť?

eelenka

Mňa tá konizácia v najbližších dňoch tiež čaká, chcela som sa spýtať, či sa za to platí a koľko, a či sa pred operáciou nesmie jesť a piť a koľko hodín predtým. Ešte som sa chcela spýtať, že ak má niekto skúsenosť, že mu to robili na jednodňovej chyrurgii v novomede v Banskej Bystrici alebo na Sliači, tak mi prosím Vás napíšte, či Vás v ten istý deň pustili aj domov. Veľm pekne ďakujem za každú odpoveď aj informáciu.

evellina

kreolka...ahoj..no s tymi virusmi to je take vseliake,vies herpes a HPV teoreticky porovnavat mozes,ale prekticky nie.Vies virus herpes ti naozaj nic nesposobuje,len vysev napr.na pere a mozes ho mat vela,vela rokov a niekedy nemusis mat nijaky vysev.Ale s virusom HPV je to troska ine.Mozes ho mat v tele aj niekolko rokov,to bol mozno aj moj pripad,ale prekonala som strasnu salmonelu,ktoru som dostala v restauracii a ako nahle bola oslabena imunita tak virus HPV mi zacal utocit na bunky krcka maternice.Takze ,ja viem ja vitaminmi virus nevyliecim,len si tymi vitaminmi posilnujem imunitu.Dokonca viem,ze ked mas virus HPV uz dlhsie v tele,tak sa da povedat,ze kazdym rokom narasta riziko,pretoze aj imunitny system starne.Cize ked som mozno mala virus HPV v 25 a nemala som ziadny problem,tak to vobec neznamena,ze ani o 10 rokov problem nebudem mat..uz je tam riziko,predsa je potvrdene,ze HPV sposobuje rakovinu,viem ze na to nie je liek,ale mozem si len strazit imunitny system a bez vitaminov to nejde...no dufam,ze sa z toho pozberam a bude uz len lepsie...aj tebe aj ostatnim zienkam to zelam..pa-pa

evellina

lucia9...ahoj...mozes mi nieco viac napisat o tom aloe vera gel do posvy,uz som o tom pocula,ale neviem kde si ho mozem zakupit...dik
Mam 38 rokov a mam jedneho syna..a co ty??kolko mas rokov??..mas uz nejake deticky??..pa

evellina

fidka...ahoj,takze ja som mala konizaciu robenu troska skor ako ty a bolo to 27.10.2008...Robili mi ju v Presove,LEEP-metodou,takze nie som sita,to znamena,ze ta rana je len nejako tym pristrojom zatavena,zlepena.Bolesti som chvala bohu ziadne nemala,dokonca ani take nie ako ked su pri menzese.Prvy den po konizacii som krvacala strasne malo,ale na druhy den ,ked mi vybrali ten tampon,co ostava v posve,tak som zacala strasne krvacat,dokonca zo mna vysli par krat aj take zrazeniny-fuj,ale na dalsi den to krvacanie bolo miernejsie a na dalsi,zase miernejsie a tak to sla zo dna na den.Vsetky zeny a dievcata,co mali robenu konizacii v tom case ako ja,tak sa hned pytali domov,ze vraj uz nekrvacaju,ze nemaju bolesti a niektore teda sli den skor ako ja domov.Ale ja som bola spokojna,ze ostavam este jeden den dlhsie,lebo som vedela,ze v nemocnici si oddychnem lepsie ako doma.A ked som prisla domov uz som len strasne malo krvacala,to bolo len take spinenie,ale setrila som sa.Vela som lezala,pozerala som telku a nic som nerobila take dobre 3 dni.Potom som pomalicky zacala nieco kuchtit v kuchyni a tak..pomaly,pomaly...Teraz v pondelok bolo presne 4 tyzdnov po operacii a nemam ziadny vytok,citim sa naozaj super.Som uz dokonca druhy tyzden v zahranici a uz pracujem.O 2 tyzdne mi treba ist na kontrolu,troska sa bojim uz od teraz,ale dufam,ze budem ok.Preco si podstupila konizaciu??...mala si zlu cytologiu??Mas potvrdeny aj HPV virus???...ahoj

fidka

madada...ahojik....lekár mi vcelku nepovedal nič..akurát mi predpísal Kanavit a Ascorutin...., a tiež spomínal to špinenie...a nevieš po koľkých dňoch sa začínajú hojiť stehy??? takže neležíš....aj chodíš?? ja áno..ale dnes mi bolo zle..jak som bola u gynekologa..som slabá jak mucha...drž sa..a napíš..ako pokračuješ...kde ťa operovali??pekný večer...
A pre evelinu...ahoj...ako sa máš??? krvácaš ešte po konizácii..alebo špiníš??? ako to prebiehalo u teba po konizácii??? tiež ťa zašívali??? keď ťa pustili domov...ako dlho si ležala??? alebo si aj chodila?? a čo prechádzky?? to mi nikto nevysvetlil..paaaa

madada

Ahoj Fidka, operovali ma 19., menzes som mala dostať 25.11., začala som krvácať 22.11. a krvácam doteraz. Dnes som volala môjmu gynekologovi a povedal, že on si myslí, že do 3 dní prestanem krvácať, lebo mám pravdepodobne menzes. Stále neležím. Ahoj, som zvedavá, čo Ti povie Tvoj lekár.

fidka

madada...ahoj......ty si začala krvácať po konizácii?? ako dlho si krvácala?? mala si menzes?? lebo ja som krvácala po konizácii..a povedali, že to bude pravdepodobne menzes..., a že špiniť budeme aj 6-týždňov........, inak pomaly chodím.....nerobím nič..., chodiť ,môžeme, že???-teda pomaly...., inak výtok ešte mám...Ascorutin beriem...dnes musím odniesť správu gynekologovi

madada

Mne lekár ešte v nemocnici povedal, aj keď som krvácala, že to môže byť menzes a môžem aj chodiť. Keď dlhšie neležím, bolia ma nohy a chrbtica, takže sa snažím ozaj pomaly rozhýbať. Ešte sa rýchlo unavím, ale myslím, že to bude dobré.

lucia9

fidka.ahoj ja som bola na konizacii 31.11 na 7den ma pustili a este v ten den som sa muselavratit do nemocnice lebo som sialene zacala krvacat takma este raz operovali..potom som tam musela byt este 10 dni a pak ma pistili,ale slabe krvacania(spinenie krvave)som mala az dokym som nedostala menzes..teraz som uz po menzese prvy den asom rada lebo uz nic nejde zomna:)musis vela lezkat nerobit tazke veci nezohinat sa nechodit po schodoch..proste sa musis setrit! a ty si uz mala menzes po konizacii?ak ano tak podla mna mala by si ist k doktorovi..ja som brala aj ascorutin proti krvacaniu moc mi to nepomohlo,ale...teraz uz bude dufam vsetko o.k.drzim ti palceky

fidka

kočky..poradí aj mne niektorá..ako je to s tým krvácaním po konizácii?? aj ako je to so šetrením??, musím len ležaľ..alebo môžem..aj sedieť..a prechádzať sa..aspoň po byte..........pekný večer...