je priateľ lakomý alebo je to normálne?

Príspevok v téme: je priateľ lakomý alebo je to normálne?
Michala11111

ahojte neviem možno čo tu budem rozoberať je úplne bežné, Totiž s priateľom sme spolu 5 rokov a z toho 3roky žijeme spolu. Ja mám mesačne 300 eur on 1200 eur, takže je tam podstatný rozdiel. Ale ked ideme niekam na výlet, napr. lyžovať sa vždy si musím presne polovicu zaplatiť. Na nájom mu presne polku dávam. Teraz som chcela ísť na dva plesy a kedže ja som tam chcela ísť musela som kúpiť aj jemu aj sebe lístok jeden stojí 20eur a pre mna to je veru dosť a oba plesy som tak platila ja. Ked ideme na večeru raz pozýva on, ja raz. Možno je to bežné neviem. No najviac mi vadí že on príde z obchodu s plnými taškami oblečenia a mne napr. nekúpi nič ani jednu čokoládu a ja ked som šla po obchodoch vždy som mu aspon slipy doniesla. Neviem posúdiť či to je tak aj v iných vzťahoch, nakoľko iné vzťahy som nemala.
ďakujem za názor

mdmoon

lost, to co si tu napisal s tymi % je idealny stav a take nieco existuje len v rozpravkach a nie v realite :D

V kazdom pripade ako tu bolo nappisane ohladom spolocneho uctu, no ja nechcem nikoho urazit ale podla mna to nie je vysledok lasky ale totalnej hluposti :)

Inner

lost, v principe suhlasim :-)
Ale tak nastrocne baby este asi nie su zrele robit iste rozhodnutia. Mnohe take vztahy ani nepretiju do dalsej zimy :-).

Su urcite aj vynimky. Vezmi si este, kolko zien je udajne tyranych. Ostavaju pri muzoch hlavne kvoli detom alebo preto, ze nemaju kam ist. Netvrdim, ze je to spravny posotj, ale kazdy riesi/neriesi veci po svojom. Niekto je submisivny a trpi, dalsi je manipulator, ktory ublizuje a dalsi je asertivny, ktory sa dokaze dohodnut...

lost

Mna viac ako zlatokopky zaraza fakt, ze zeny su neskutocne verne blbym muzom.. A nie a nie urobit zmenu a stale a stale a opakovane trpiet.
Pre uplne bezny priklad zo zivota:
18rocne dievca mi napise, ze "ten moj (19-20) je zase vonku a slubil mi ze to uz neurobi, a zase porusi slub a neviem kedy pride.."
tak na jej mieste by som ho nakopal na take miesta, ze by na mna do konca zivota nezabudol..
ale nieee, ona trpii a trpii 90% casu pre to aby sa mala v 10% casu dobre, hoci aj keby to bolo 50% na 50% je to chore.
ved normalny vztah by mal byt co najblizsie k 0% trapenia a 100% dobra.
lenze to sa neda takmer nikdy.
tak povedzme ze realita je 10% trapenia a 90% dobra, a teraz raz sa prisposobim ja a raz ona, a tym padom to skoci na 5% trapenia pre kazdeho.. a to je uz len kazda dvadsiata sekunda zo zivota. vzdy lepsie ako kazda druha ;)
ale mam ultrafialovoruzove lyziarske okuliare :)

Inner

xy, asi sa chlapi zacinaju bat fiktivnych zlatokopiek :-). tak pre istotu svojim priatelkam pristrihavaju kridelka, co ich potom, ze ony im dopraju :-)))

Tyshka

neviem jak uvas ale som len rok spolu spriatelom a mozem povedat ze NIKDY NENECHA MI ABY SOM PLATILA JA NECO!NEVIEM PRECO ALE UNAS JE TO TAK ON MI POVEDAL NAROVINU EKD BUDE POTREBOVAT ABO NECO DOPLATIT OKEY BERE ALE SA TO MOZNO STALE 2X VIACKRAT NE VOBEC!ajked som nekedy chcela ze teraz ja tak povedal nie ze to zena nema to ma muz tak ja mu to neberem nekedy sa citim blbo ale taktiez ho prekvapujem sem tam alebo ked ma neco on pozyvam ho ja ale ze by som ja platila jemu keby zarabal ovela viac listky a nic by mi nedonesol aspon tu cokoladu?neviem asi by si mala snim porozpravat keby myslel ze ziadas odneho viac povedz ze nie len sa citi takto menej cenna! :)

xy:)

detto, ja tiez nepoznam ziadnu zlatokopku. nie je to skor naopak? ze chlapci su lakomi a boja sa dat co i len gros z ruky? lebo mne to tak pride...

loltka324

makovnik ... sibe ti ? to co pises...mohol by si definovat zlatokopku? je to podla teba zena, ktoru vydrziava muz znackovymi kabelkami, vecickami a dava jej tyzdenne 300 eur vreckove? alebo je to zena, ktora chce bezne veci od partnera? cokoladku, tricko, bielizen k sviatku a hlavne nie vkuse prepocitavanie... toto si tu kupil, jaaaj teraz musim ja aby sa Jano necitil urazene...jaaaj ked to ja teraz nekupim tak Jano mi nabuduce nekupi lebo som narade...a co sa tyka tej dovolenky ... nechapem nechapem nechapem ... a este raz nechapem ... a uplne ma zaraza co napisala miska, ze kupili sme dar musime sa nazrat dobre... uplne vidim jak trusi ten chlap tieto kokotiny pri stole asi by som mu dala facku ... toto je fakt hnusne...zit s takymto clovekom..ano peniaze su velmi dolezite...a treba prepocitavat ale nie takto preboha...setrit sa ma ano, mozno lacnejsie potraviny, mozno si uvedomim ci si napustim plnu vanu vody kazdy den, alebo ci sa mi siveti v kazdej izbe, ci mam vyhodny pausal...ale vkuse na to upozornovat a sposobom daj daj daj ...a pritom ziju spolu a miluju sa ... kopla by som ho do gul mozno mu to prejde na mozog a uvedomi si co robi

Inner

makovnik, zaujimave je, ze kym media nezacali s pojmom "zlatokopka" tak intenzivne pendlovat, ziadne tu neboli :-)

Zamysli sa nad tym, ci necitas privela bulvaru a nepozeras vela fikcie v TV. Lebo ja ako sa snazim, tak sa snazim, ale ziadnu zlatokopku som nikdy nevidela ani nepocula. Najviac mi je vtipne, ak niekto napise, ze vsetky zeny su zlatokopky a ze bazia len po peniazoch. Pritom na Slovensku ani zdaleka nie je tolko bohacov, aby sa uslo kazdej ;-). Smejem sa nad tym. Skor si tym niektori madlia ego, lebo potrebuju pohrdat, fnukat a frflat. Typicke pre nesebavedomych a neistych ludi. Niekedy uplne staci usmev a rozdavat pozitivnu energiu.

Materializmus sa tyka celej zapadnej spolocnosti, to nie je len vysadou zien. Vezmi si, kolko sa zena natrapi pri menzese, tehotenstve a porode, domacich pracach a v zamestnani. Vacsina zien pracuje, zaraba si na seba rovnako, ako jej muz. Akurat mame tu smolu, ze v EU maju zeny za rovnaku pracu az o 25% nizsi plat. A ktora sa ozve, ze potrebuje viac, uz je zlatokopka, feministka a emancipovana zena a podobne mediami vymyslene nalepky. Dnes to bez penazi nejde, za vsetko sa plati, vsetko ti zdanuju a este ked ti vlastny partner ide delit vydavky na polovicu, pritom ty si zarabas takisto, no dakujem pekne.

lost

je to ale vobec mozne?
dat niekomu aj modre z neba a potom ocakavat ze prezije aj bez toho na dobu neurcitu?
alebo je to sprostost toho kto daruje vela, ze to prestrelil a tempo progresie nebolo mozne udrzat
(napr: hned prve auto si kupim lamborghini, neuvidim ten progres, a nebudem si VAZIT to samotne auto (uz akekolvek))