je priateľ lakomý alebo je to normálne?

Príspevok v téme: je priateľ lakomý alebo je to normálne?
Michala11111

ahojte neviem možno čo tu budem rozoberať je úplne bežné, Totiž s priateľom sme spolu 5 rokov a z toho 3roky žijeme spolu. Ja mám mesačne 300 eur on 1200 eur, takže je tam podstatný rozdiel. Ale ked ideme niekam na výlet, napr. lyžovať sa vždy si musím presne polovicu zaplatiť. Na nájom mu presne polku dávam. Teraz som chcela ísť na dva plesy a kedže ja som tam chcela ísť musela som kúpiť aj jemu aj sebe lístok jeden stojí 20eur a pre mna to je veru dosť a oba plesy som tak platila ja. Ked ideme na večeru raz pozýva on, ja raz. Možno je to bežné neviem. No najviac mi vadí že on príde z obchodu s plnými taškami oblečenia a mne napr. nekúpi nič ani jednu čokoládu a ja ked som šla po obchodoch vždy som mu aspon slipy doniesla. Neviem posúdiť či to je tak aj v iných vzťahoch, nakoľko iné vzťahy som nemala.
ďakujem za názor

soffa

takto..kazdy ma svoju pravdu;-)ja si myslim ze ten vztah nema ani buducnost a o lasku tu urcite neide.ved ako som napisala..ja viem,ako to je ak jeden nezaraba,priatel(budem sa opakovat)nemal 3 roky prijem,len od maja do septembra,lebo studoval denne.,ale nemala som problem nieco viac zaplatit,videla som ako sa snazi,.nesedel nikdy doma zo zalozenymi rukami a lutoval sa.o tom je laska.aj o spolahlivosti.ved sa to moze zrazu otocit.a co potom.teraz nema problem mi nieco kupit,len tak pre radost,(nehovorim o luxusnych daroch) .o tom je laska.,mysliet na neho,urobit mu radost.a v michalinom vztahu toto nie je.Michala otazka na teba..ak by priatel prisiel o pracu ,ostala by si s nim????

jajka001_

neviem, mozno preto ze ja by som ich(pri takom prijme a pri takej dobe chodenia) frajerovi kludne kupila, nech moze ist so mnou lyzovat :)
nemyslim ze islo o jednoduche dakujem, to by sem snad nepisala

makovnik

Ja by som chcel strasne na vlastne oci vidiet reakciu, keby sem na toto forum prisiel Michalin priatel a keby vedel, ze je to tu ta jeho mila priatelka tak potom by sme videli ten tanec a odrazu by sa Michala zmenila na male, poslusne steniatko, ktore je so vsetkym nadmieru spokojne. Stavim sa, ze ano. Jeden velky kalkul. Pocty vam idu dobre.

alebo?

jajka, ale preco by jej mal kupovat lyze? Ved nie su manzelia...Uz to ma prekvapuje, ze si necha vzdy platit ked idu vecer s priatelmi von. Ja mam priatela, 5rocny vztah a platime si hocijako, raz on, raz ja, nesledujeme to, raz listky do kina, divadla zaplatim ja, raz on...Aj dovolenky si tak platime, iked on b mi ju zaplatil aj sam, ale pre svoj dobry pocit. A z jej prispevku mi vylso to, ze nechcel aby mu za tu pozicku na lyze robila sexualnu otrokynu pol roka, ale len aby povedala "dakujem".

makovnik

soffa velmi pekny prispevok,vazne.A to je presne ta vypocitavost, o ktorej som pisal.Michala a jej podobne na jednej strane fnukaju,stazuju sa vsade poza chrbat priatelovi, aky on je neskutocne nefer,ale na druhej strane maju velmi dobre prepocitane a prespekulovane,ze sa im aj napriek tomu stale VYPLATI s nim ostat a drzia sa ho ako kliest.A to su podla mna tie novodobe zlatokopky o ktorych som pisal.....prespekulovane, vypocitave, falosne a pokrytecke zeny. Ked sa niekomu tak strasne nepaci tak co mu brani zo vztahu odist?Jedine ak vlastna vypocitavost a prespekulovanost, ktoru si malokto z pokrytcov aj prizna vsak ano?

jajka001_

soffa ale ona nechcela, aby jej kupil lyze, ona si ich chcela kupit, on jej pozical a vyzadoval od nej vdačnosť...preto napisala ze ju mrzi ako sa k nej chova, a ze iny muz by jej tie lyze kupil, pri takom prijme...a ma pravdu
moj frajer nemal ani zdaleka taky prijem, raz mal extra peniaze a hoci som to po nom ani nechcela ani nic neocakavala, navrhol ze si za to obaja kupime bicykle nech sa mozme spolu bikovať. a kupil ich. takisto ak oni chodievaju lyzovat, on asi lyze ma a kludne sa mohol sam ponuknut ze jej na nej prispeje. celkovo to ako to opisuje, je vidno ze je drzgros a kalkuluje, sebe pritom dopraje ale jej nie.

Inner

mdmoon a ako zili tvoji rodicia? Nie zo spolocnych penazi? Co kazdy mal vlastny byt, vlastnu pracku, vlastnu chladnicku a vlastny sposob travenie volneho casu? Nic nebolo spolocne? Naco potom taki ludia ziju spolu, ked o spolocny zivot nestoja? Lebo to nie je o peniazoch, ale o myslienke partnerstva. Ja s priatelom ani nezijem v spolocnej domacnosti a vsetko mame akoby spolocne. Co je moje, je aj jeho. Ked je u mna, je ako doma a rovnako opacne, ked som ja u neho. Nikdy sme si nic nekalkulovali, ze "no ale vypila si mi pivo, daj mi za to 50 centov". Ved to je uplne smiesne. Ci toto je podla teba ta laska?

nyky20

Myslím si, že názor " všetky ženy sú zlatokopky" je upne postavený nahlavu. Podla čoho to niektorí posudzujete?? Poznám veľa párov čo sú na tom opačne. Žena má dobre platené miesto a nerobí jej problém svojmu priatelovi kupit všetko čo potrebuje. A nikdy sa nad tým nezamýšlali. A su spolu už 6 rokov. A muž aj z toho mála čo zarobý tiež nemá problém kupiť niečo, čo vie že by chcela ale nechce za to vyhodit peniaze. Proste vie, že ju to poteší ... A nikdy nevieš kedy sa to može otočit.

Vážny vztah som nikdy nemala, preto to ja nemožem ani posudit, ale myslím si že normálny vztah je o uplne niečom inom ako o počítaní penazí...

soffa

Michala11111 ja si myslim ze uz len to ze prihliadas na peniaze,a stvu ta veci s tym spojene...tak tu nie je laska.nehovorim ze v inych veciach nemas pravdu,ale...nie je ti trapne,napisat ze si cakala,ze ti kupi lyze??no neviem,ja by som tiez nekupila a to nie som drzglos,ide tu o princip..ano mohol ta prekvapit a povedat,tak si nieco naspor a ja ti polovicku alebo vacsiu cast doplatim..ale nie takto.ak nie si spokojna v tomto vztahu(a to nie si) tak sa s nim rozid!

anjelik9

podla mna je kapanek dost na prachy...a si myslim že on ta asi ani nejak nelubi bo keby hej tak by šetko nedelil na prachy...ved ked si v obchode a vidiš dačo pri čom si spomenieš na svoju polovičku tak to samozrejme kupiš ked na to mas abo ked to neni nejaka horibilna cena bo chceš tomu druhému spraviť radosť aj keby to ma byt len lízatko za par centov v tvare srdiečka ale ide o to že si na teba ten človek spomenul že na teba myslel čiže tým pádom je pre mna jedno či mi niekto prinesie ružu za 2 eura abo len margaretku z travy bo tu ide o niečo ine...a ja napr. nie som za to aby šetko platil chalan bo mne by to bolo blbe len skoda že niektore to tak robia a potom si dost chlanov mysli že môže mat babu len v tom pripade že ma minimalne prachy ked nie este aj auto a byt ale ten tvoj to nejak prehana a berie tu delbu ešte horšie jak u nejakeho znameho mam taky dojem že aj toho by skorej za vlastne pozval na pivo...no smutne to je čo robia prachy z ludi