je priateľ lakomý alebo je to normálne?

Príspevok v téme: je priateľ lakomý alebo je to normálne?
Michala11111

ahojte neviem možno čo tu budem rozoberať je úplne bežné, Totiž s priateľom sme spolu 5 rokov a z toho 3roky žijeme spolu. Ja mám mesačne 300 eur on 1200 eur, takže je tam podstatný rozdiel. Ale ked ideme niekam na výlet, napr. lyžovať sa vždy si musím presne polovicu zaplatiť. Na nájom mu presne polku dávam. Teraz som chcela ísť na dva plesy a kedže ja som tam chcela ísť musela som kúpiť aj jemu aj sebe lístok jeden stojí 20eur a pre mna to je veru dosť a oba plesy som tak platila ja. Ked ideme na večeru raz pozýva on, ja raz. Možno je to bežné neviem. No najviac mi vadí že on príde z obchodu s plnými taškami oblečenia a mne napr. nekúpi nič ani jednu čokoládu a ja ked som šla po obchodoch vždy som mu aspon slipy doniesla. Neviem posúdiť či to je tak aj v iných vzťahoch, nakoľko iné vzťahy som nemala.
ďakujem za názor

Michala11111

juuuuuuuuj ale ste sa tu rozpísali, to som teda nečakala a tie hádky ....
Sorry, že sa ozývam až teraz, ikeď som to celé začala, ale nebol čas chodiť na net.
Takže v skratke som si prečítala príspevky, je ich fakt dosť.
No samozrejme, že mi priateľ sem tam niečo kúpi len tak, keď chodíme spolu po obchodoch, síce skoro vždy si to musím vypýtať, lebo jeho by to nenapadlo ale čo už...
Proste má to v krvi, jeho rodičia sú totiž extrémne lakomí a to na vlastné deti...
S priateľom sa o tomto baviť nedá, vždy ked sa ideme rozprávať o financich je z toho velká hádka.
Tiež mi vždy kúpi darček na sviatky, vonku keď ideme s kamošmi platí tiež on za mna.
Len proste nepochopím, že príde z obchodu a mne nič nedonesie, že chccem sa ísť lyžovať ale ked ja nemám presne polku penazí, tak jednoducho nepôjdeme.
Napr. niekedy som bola blbá varila som a to za svoje prachy a teda jedlo nie je najlacnejšie, pritom ja som si niekedy z toho ani nedala, len priatelovi aby mal do roboty a tak... a jeho ani nenapadlo dať mi peniaze takže teraz si nadrzovku vypýtam že som minula 20 eur v obchode nech mi dá, tak dá.
Neviem niekedy ma zarážajú napr. jeho výroky sme na svadbe a povie poriadne sa najem nech ma aj roztrhne ked sme už kúpili dar... akože povie to zo srandy ale tak kúsok pravdy v tom je.
Taktiež čo sa týka darov, nekupuje mi nejaké drahé darčeky, pritom ovela viac zarába a ja mu kupujem za takú istú sumu, čo mi príde tiež divné.
Taktiež minule som si chcela kúpiť lyže na splátky, ponúkol sa že mi požičia a ked som mu nepodakovala, začal mi to vyčítať že som nevdačná a neviem čo... naštvalo ma to tak ja mu varím, spím s ním, upratujem a mám mu byť vdačná že mi požičia prachy ktoré mu poctvivo vraciam, nie som zlatokopka to určite nie ale si myslím, že iný pri jeho príme by mi ich kúpil a nie že mu mám byť vdačná že mi požičal...
Neviem čo ešte dodať, lúbim ho a asi sa musím zmieriť s tým, že nie je štedrý ako väčšina chlapov a to nie je pre mna najdôležitejšie...

jajka001_

za prve,ja som si s tebou nikdy nepisala, mozno som sa vyjadrila k tvojej teme kdesi na zaciatku ale nespominam ze by som mala s tebou nejaky konflikt
za druhe, som vydata peknych par rokov, tak si tu staru pannu niekam strč :) jediny kto neznesie iny nazor si ty

makovnik

jajka001 ty o com pises?Kedy som ja pisal,ze som este nemal vztah?V ziadnej teme som nic take nikdy nenapisal tak neklam.Ja som mal vztahov viac nez dost a aj v sucasnosti jeden mam,ale to tebe nedojde.To,co som napisal o vztahoch som myslel nie len na vztahy partnerske,ale vseobecne na vsetky vztahy(aj kamaratske).Ani jeden,z tych,co na mna reagoval nepochopil moj prispevok.Vztahy su vacsinou o vypocitavosti,ale to som nemyslel na kupovanie darcekov a uz vonkoncom som netvrdil,ze taky vzah mam, mal som, alebo som nikdy nemal,preto tu nevyvodzuj vlastne mylne zavery,len preto,ze nedokazes stravit nazor niekoho ineho OK jajka001?Lebo ja tiez mozem o tebe napisat,ze je jasne ze si stara, mrzuta, pavucinami obrastena panna a je to na tebe vidiet a poriadne.A to ze pises,ze mas priatela je iba tvoja tajna fantazia.

lost

kde su casy ked som mame doniesol kvety alebo ruze len tak ako prilohu k jednotke z odpovedi :D
to som mohol mat tak 8-9 rokov...

ak by to bolo k 5ke tak by to mozno bola vypocitavost :DDDD

jajka001_

my si kupujeme malickosti stale, len tak pre radost, kto to chce pochopit, ten to pochopi,kto nie, ten nie :) sa tu hadate uplne smiesne, makovnik ty tu melies uplne odveci, nechces rozumiet tomu co ti tu ostatni pisu :) myslim ze si tu pisal nieco o tom ze si sam , ze si nemal este vztah a je to vidno. povedz, ani mame si nikdy nekupil nic len tak, aby mala radost? ked jej nieco kupis, je to len z vypocitavosti? tak to hovori nieco o tvojej povahe a pohnutkach, rebellin je uplny iny

rebellin

Makovník ak ti nerobí problém to povedať, gratulujem ti. A o tých maličkostiach. To nie je vypočítavosť. Kde ty na to chodíš? To je o radosti. Ty by si nemal radosť len tak, kedykoľvek, nielen na sviatok, dať partnerke nejaký pekný darček? Nemusí to byť nič drahé, maličkosť, pozornosť, skrátka niečo, čo ju poteší, že na ňu myslíš. Je to také ťažké? My si s priateľkou tieto slovíčka povieme aj dvadsaťkrát za deň a jeto úprimné.

lost

ja by som tiez nemal problem darovat malickosti hoci aj kazdy den (prehnany extrem), alebo proste kedy je na to situacia..
ale skoda by bola, ak by to druha strana zobrala ako vypocitavost, alebo tak ze "aha, tak toto by sa dalo vyuzit"
ta vypocitavost je nebezpecna dnes :D
clovek nikdy nevie...

xy:)

lenze ludia si daruju malickosti, lebo chcu ukazat, ze mu na tom druhemu zalezi, ze si ho vazia, ze na neho myslia a ze ho chcu potesit. to je vypocitavost? ja tiez rada davam darceky ludom a nie preto, aby som si ich zaviazala, alebo cakala nieco naspat.