ahojte neviem možno čo tu budem rozoberať je úplne bežné, Totiž s priateľom sme spolu 5 rokov a z toho 3roky žijeme spolu. Ja mám mesačne 300 eur on 1200 eur, takže je tam podstatný rozdiel. Ale ked ideme niekam na výlet, napr. lyžovať sa vždy si musím presne polovicu zaplatiť. Na nájom mu presne polku dávam. Teraz som chcela ísť na dva plesy a kedže ja som tam chcela ísť musela som kúpiť aj jemu aj sebe lístok jeden stojí 20eur a pre mna to je veru dosť a oba plesy som tak platila ja. Ked ideme na večeru raz pozýva on, ja raz. Možno je to bežné neviem. No najviac mi vadí že on príde z obchodu s plnými taškami oblečenia a mne napr. nekúpi nič ani jednu čokoládu a ja ked som šla po obchodoch vždy som mu aspon slipy doniesla. Neviem posúdiť či to je tak aj v iných vzťahoch, nakoľko iné vzťahy som nemala.
ďakujem za názor
je priateľ lakomý alebo je to normálne?
...naviem,možno som staromódna, ale nepáči sa mi to, môj syn má priateľku, nie sú až toľko spolu, ani spolu ešte nežijú, ale keby mal o toľko vyšší príjem, určite by jej tie lyže veľmi rád kúpil a mne by sa to tiež zdalo mormálne... To ako kedy si niekde robili čiarky, raz ja, raz ty a ten ples, že si nechal zaplatiť lístky, lebo chcela ísť ona, tak to sa mi zdá už vrchol....!!!????
mdmoon
to si mal zrejme stastie ze si mal rodinu kde vsetko klapalo ako malo.
dam ti sem priklad.
co ak su deti CHORE?
kto sa o nich bude musiet starat, ak je zena nutena ist do roboty aby mohla platit svoju polovicu najmu a vydajov ?
tym chore myslim taku starostlivost, ze do doespelosti s nim musi byt. pracu na polovicny uvazok nie je take jednoduche ziskat a plat 200 eur s tym moze vies co..
pochybujem, ze sa medzi partnermi zmeni hospodarenie s peniazmi, ked sa tu niektori nizsie odvolavali, ze nie su manzelia. Nie, nie su. Ale ziju spolu, to je podla mna klucovy fakt. Po svadbe budu zit spolu rovnako a mozno sa ani nevezmu. Ale vela vypovie o cloveku, ako sa sprava pred sobasom. Spolocne vydavky a spolocne byvanie treba riesit predtym...
"Tiež mi vždy kúpi darček na sviatky, vonku keď ideme s kamošmi platí tiež on za mna.
Len proste nepochopím, že príde z obchodu a mne nič nedonesie, že chccem sa ísť lyžovať ale ked ja nemám presne polku penazí, tak jednoducho nepôjdeme."
Inner, vidis plati jej... Aj na tie lyze jej pozical, aby mohla ist, to skor ona velmi kalkuluje, ked si za nakup vypyta peniaze. Pochopim, kebyze idu spolu nan nakup, tak ze to zaplati on ale ze si sama vypyta?! Alebo, ze jej nedonesie darcek, ked si nakupuje? Myslim,z e muzi ked uz idu nakupovat, tak to enmaju aj tak radi, ze kupia co potrebuju a idu domov.
lost bavime sa o laske a nie o peniazoch;).ano peniaze su dolezite,ale nie vo vztahu najdolezitejsie.o to to tu ide.uz to pochopte ze v tomto vztahu nie je laska,ak on jej neurobi ziadnu radost,o darceky si v obchode musi pytat...o to tu ide.o jeho egoizmus a hlavne spravanie a nie o peniaze...
Sedliacky rozum mi vravi ze:
1. pokial to myslim naozaj VAZNE, tak nevadi ze nie je to moja zena na papieri. tak preco ju nemozem "dotovat" ?
2. ak ju teda nechcem dotovat, aky to ma dovod? cakat na papier ze bude moja zena ? ved 90 zo 100 ludi stale hlasa ze do manzelstva sa netreba ponahlat (neguju svoj vlastny vyrok inym vyrokom!), cize z tohoto mi vychadza ze je relativne mozne ze taky clovek nemysli na buducnost, resp. BOJI SA ze mu s tou lyzou utecie? :D
lost, aj mna to zaujima :-)
jajka001_
"neviem, mozno preto ze ja by som ich(pri takom prijme a pri takej dobe chodenia) frajerovi kludne kupila, nech moze ist so mnou lyzovat :) "
NOO PRAAAAVEE :D
ono zopar ludi si asi neuvedomuje, ze ak obmedzuje svoju polovicku alebo rodinu, tak obmedzuje aj seba :D :D :D
to je dobry priklad, ze lyzovania..
napr mam 1200e plat a chcem ist lyzovat, ale priatelka je bez prace a tak nema na lyze, tak teraz pojdem sam, alebo nepojdem z trucu vobec? :D
to by som bol velmi rad ak by mi niekto z tych ludi co presadzuju 50 na 50 vysvetlil po lopate najlepsie, CO BY robili v takej situacii..
alebo,
kde si vycitala, ze michalu vzdy priatel pozyva? Prave naopak, nepozyva, pyta od nej polovicu. A nejde tu o tie lyze, to bol len priklad. Keby ju priatel trosku podporil, mohli mat spolocnu lyzovacku. Lenze ona na to nemala (nie svojou vinou ani vypocitavostou), tak sa nikam neslo. Nemrzelo by ta to? Mna teda ano. Ja by som svojmu priatelovi urcite doplatila tolko, kolko by potreboval, pokojne aj celu sumu. Ide predsa o moznost stravit pekne chvile spolu. To nebolo o tom, ze by ona od neho pytala. Ples platila ona, za seba i jeho. On jej neprispel. Ze to bol jej napad. Zaujimalo by ma, koho napad bola ta lyzovacka. Ved to je vydieranie - nemas peniaze? Ja ti nedam a nikam sa nejde.
Dakujem bohu, ze mam takeho priatela akeho mam. Kde by sme sa my tahali pre nejake peniaze. kto nema, druhy mu pomoze a hotovo. To aj deti budu tak vychovavat, ze "ty si ich porodila, tak si ich plat, ja ti nedam ani korunu?" Nikdy detom nic nekupi, lebo deti nezarabaju a nedaju mu presnu polovicu? Ved to je zavislost na patdesiatich percentach:-).
Pokial viem, tak vztah je o obojstrannosti. Preco ho ona mohla obcas potesit, kupit mu nejaku drobnost, kupit listok na ples a on jej nie? on jej vedel len vykalkulovat 50%? No mne by sa taky vztah nepacil a takeho chlapa by som poslala kade lahsie.
makovnik - daktori ludia lubia aj napriek chybam, preto neutekaju zo vztahu pre kazdu kravinu. Na to su problemy, aby sa riesili. Gratulujem k dokonalej partnerke, dufam, ze je vypocitava tak akurat ;-)
inner inner, strielas uplne naslepo, ale ked ta to tak velmi zaujima tak ja ti to teda poviem. Moji rodicia mali vzdy vlastny ucet a davali rovnaku ciastku zo svojho platu na domacnost a na deti takze tu boli "spolocne peniaze" pre deti a domacnost a este mal aj kazdy vlastne aby si mohol nieco kupit bez toho aby to musel riesit s partnerom.
Naviac kupovali si aj navzajom veci pretoze sa mali radi a robili to z naklonosti. Isteze moj otec bol vzdy chulostivy na peniaze ale mama nikdy nepovysovala peniaze nad vztah, takze ked aj upustila poznamku okolo penazi nikdy to nepreriastlo do hadky.