ahojte neviem možno čo tu budem rozoberať je úplne bežné, Totiž s priateľom sme spolu 5 rokov a z toho 3roky žijeme spolu. Ja mám mesačne 300 eur on 1200 eur, takže je tam podstatný rozdiel. Ale ked ideme niekam na výlet, napr. lyžovať sa vždy si musím presne polovicu zaplatiť. Na nájom mu presne polku dávam. Teraz som chcela ísť na dva plesy a kedže ja som tam chcela ísť musela som kúpiť aj jemu aj sebe lístok jeden stojí 20eur a pre mna to je veru dosť a oba plesy som tak platila ja. Ked ideme na večeru raz pozýva on, ja raz. Možno je to bežné neviem. No najviac mi vadí že on príde z obchodu s plnými taškami oblečenia a mne napr. nekúpi nič ani jednu čokoládu a ja ked som šla po obchodoch vždy som mu aspon slipy doniesla. Neviem posúdiť či to je tak aj v iných vzťahoch, nakoľko iné vzťahy som nemala.
ďakujem za názor
je priateľ lakomý alebo je to normálne?
Michala, písala si že jeho rodičia sú lakomí...ked vidíš ako to v ich rodine funguje, tak si to predstavuje aj on, je to naučené z detstva...nikto svoj tieň neprekročí...moja skúsenosť...buď to budeš akceptovať, alebo od neho utekaj...to čo po ňom chceš je preňho akoby si hovorila po čínsky...a bude to len horšie
makovník, opäť som sa pobavila...naposledy to bola tiež podobná téma, vidím že si ešte zásadovitejší ako zásadový
mdmoon pekne napisane, ale to by si mal v prvom rade adresovat na michalinho priatela a nie na michalu.
michala mala by si sa zo svojim priatelom otvorone porozpravat a ked to nepomoze a ty nebudes dalej stastna tak to skonci
no,je to smutné Michalka,ty dávaš skoro celý plat na živobytie,a on len na potrebné veci pre neho,
ešte si aj ušetrí a odloží na knižku.
Vieš,máme to skoro podobné,
som vydatá rok a pol,a máme 4 izb.byt-otázka-sme iba dvaja,prečo mám platiť polovicu,ked nám
1.stačí 2 izb.byt
2.môj zaraba okolo 25 tis-niekedy aj viac-ja 300,niekedy 330 eur.
3.Ja som dost šetrná,moj zas všade necháva svetlá,a nečetrí ani vodou.
A takto by som mohla pokračovať.
Je to neskutočné,že dnes už aj muži takto využívajú ženy.
rebelin, velmi sa mi paci co pises. ty dvaja su asi prudko sklamany a velmi smutny ludia. ja svojmu priatelovi kupujem viac darcekov ako on mne, no nevadi mi to, on ma za to rad pozve na veceru ci vezme niekam na vylet, vobec si nic nevycitame ani nic nedlhujeme, mi sa mame proste radi a vazime si jeden druheho a nesmierne som stastna ked ho niecim potesim
no,michala,sebec je to,nehanbí sa vypýtať si na ples od teba peniaze má zaplatiť on pri jeho výplate,to je platená spoločnosť či čo,chce platiť účty pol na pol,mohol by byť aspoň taký aby si od teba vypýtal niečo pri jeho výplate,nie ste ani manželia,ty mu s tvojej malej výplaty kúpiš aj drobnosť lebo na neho myslíš,on má peňazí viac,ale myslí len na seba je sebec a taký bude aj v budúcnosti aj na svoje dieťa bude taký lakomý....
u nas to je proste tak ze si neratame ucty ani darceky, obidvaja to robime bez toho aby sme si boli nieco dlzny a nikto nikoho nenuti platit ucty. moj priatel proste nema rad ked za neho vonku platim tak ale ked si nieco varime doma, tak urobim nakup ja. no ale proste to nesledujeme. ale urcite by odo mna nechcel aby som kupila listky na ples pre nas obidvoch, to by urcite kupil on aby mi spravil radost, ked tam chcem ist.
...nejde o dar ako taký, ale o tú radosť potešiť toho druhého, hoci maličkosťou, čo by sa mu stalo, keby jej občas priniesol aspoň malú čokoládku, ide o to, že na ňu myslel, že ju chcel potešiť, ona mu vždy niečo priniesla a určite sa z toho tešila....