ahojte neviem možno čo tu budem rozoberať je úplne bežné, Totiž s priateľom sme spolu 5 rokov a z toho 3roky žijeme spolu. Ja mám mesačne 300 eur on 1200 eur, takže je tam podstatný rozdiel. Ale ked ideme niekam na výlet, napr. lyžovať sa vždy si musím presne polovicu zaplatiť. Na nájom mu presne polku dávam. Teraz som chcela ísť na dva plesy a kedže ja som tam chcela ísť musela som kúpiť aj jemu aj sebe lístok jeden stojí 20eur a pre mna to je veru dosť a oba plesy som tak platila ja. Ked ideme na večeru raz pozýva on, ja raz. Možno je to bežné neviem. No najviac mi vadí že on príde z obchodu s plnými taškami oblečenia a mne napr. nekúpi nič ani jednu čokoládu a ja ked som šla po obchodoch vždy som mu aspon slipy doniesla. Neviem posúdiť či to je tak aj v iných vzťahoch, nakoľko iné vzťahy som nemala.
ďakujem za názor
je priateľ lakomý alebo je to normálne?
To chce nazor odbornika :P
Ako "dieta" som mal sancu ochutnat ake je to starat sa o domacnost (totiz rodicia mi pridavali ulohy len aby som nebol pri pc, atd..) ono nie je narocne povysavat, poumyvat pohladu, riady, navarit, nakupit, VYMYSLIET co varit (to je sranda niekedy), no a kedze moj brat je o takmer 10r. mladsi, tak som pekne videl jeho proces ako dospieva a to proste v ulohe matky - zeny nie je jednoduche.
No a ked mi pridavali ulohy ale zacinal som ich ignorovat, alebo robit rychlo (prax) a rodicia ze sa flakam (ach), tak ma oco zobral do roboty (nechcem specifikovat) a to bola fyzicka robota. I ked nemal som 100% zataz ako on, ale schvalne som skusil svoje limity (ono je to lahke, ked roky nic nerobim, tak prve dni su jednoduche).
A ktore je lepsie?
Povedal by som ze ani jedno, respektive je to ABSOLUTNE vyrovnane. Idealne by bolo to kombinovat, tyzden to a tyzden to, pretoze za prve - domacnost zacne po mesiacoch znacne stagnovat do stereotypu (4 steny VSADE, sidlisko VSADE, popripade susedky VSADE) a to iste fyzicka robota, unavi to cloveka po mesiacoch.
Vyhody domacnosti:
- fyzicky menej narocne
Nevyhody domacnosti:
- psychicky viac narocne
Vyhody prace:
- psychicky menej narocne
Nevyhody prace:
- fyzicky viac narocne
1-1 = 0
Ako som sledoval rodicov, kazdy tvrdil ze ten druhy to ma LAHSIE. Mama z dovodu ze oco aspon vidi svet, ked ide do roboty, ma kontakt s ludmi. Oco naopak oponuje ze doma je to hracka, nie je to tazke, neunavi to.
Obaja maju pravdu a zaroven sa mylia.
Su ludia co robia obe veci naraz a musia prezit..
Dlho som nad tym tiez uvazoval, ktore pohlavie ma krajsi zivot, respektive lahsi zivot. Z cisto muzskeho pohladu to ma zena lahsie, ved staci si niekoho najst, krasa sa postara o vsetko.. Na druhu stranu, preco sa muzom pacia len mlade zeny zvacsa? Cize nevyhoda krasy moze byt ze rychlo vyprcha (dufam ze som to nenapisal prilis kruto). Ale aj krasa ma svoju cenu (napr na kozmetike to nebude vzdy med liznaie...).
Muz ma napriklad tu vyhodu, ze ma vyssiu fyzicku silu.
To ze muz zije kratsie je udajne z faktu:
- nechodi k lekarovi
- prilis riskuje
ale zaroven aj to ze sa od neho vyzaduje viac..
to prve a druhe sa da v pohode znulovat na totalnu nulu. staci ak sa prekona a k lekarovi zajde - zvysi sa sanca na detekciu niecoho. a risk? staci nebrat steroidy a nebalit baby na rychlom aute..
Ale ak to nebude dokonale 50,0000 na 50,0000 tak to bude maximalne 51 na 49 :)
Je zaujimave ze pomer muz : zena je v 1.01 ku 1.00 na planete.
107 muzov sa narodi k pomeru 100 zien pri narodeni.
nad 65 rokov je to v pomere 79 muzov a 100 zien (aka vyhoda, ze? :P )
a predsa ziju kratsie. ale mozno to bude aj z fyziologickeho hladiska.. ktovie :)
priateľ je idiot
rebellin, tvoja priatelka musi byt stastna, ze ma takeho cloveka po svojom boku. Nech vam to klape ;-)
Absolútne v ničom nesúhlasím s Adamom, ten chlapík si totiž neuvedomuje že ženy majú život podstatne ťažší ako my, muži. A to je bez debaty. Že sa dožívajú dlhšieho veku? Adam, to čo bola za stupídna poznámka. Ženy sú silnejšie, ďaleko lepšie znášajú životné nástrahy na rozdiel od ufňukaných chlapov, sťažujúcich sa na každú blbosť. Preto sa dožívajú viac rokov. Aj preto, lebo v živote sa namakajú ďaleko viac ako muži. A za to si veru zaslúžia našu maximálnu úctu. Ozaj, vieš ty vôbec,čo to je?
Hlavne teraz je tazke najst si pracu. Pocas VS sa mi nedarilo najst pracu prave preto, ze nikto studenta nechcel. Mohla som chodit len na brigady za par korun. Ani tych 30€ na mesiac som nedostala. Nehovoriac o tom, ako ma to vycerpavalo - skola, praca, domace ulohy, chod domacnosti. Spanok ledva 5 hodin. Ale tak vidis, adamovi sa to zda malo :-)))
Inner + Alebo
A tiež by som spomenula problémy mladých žien, ktoré si hľadajú prácu ( " no, máte (20-30) rokov, to sa čoskoro vydáte, pôjdete na materskú....") alebo mladých mamičiek ( " máte malé deti, to budete často na OČR....")
frustrovaná zlatokopka...
alebo, presne si to vystihla. Akoby zena nemala toho na praci pocas dna dost. Malokoho zaujima, ze je pocas svojich dni ubolena. Pracovat musi. Akurat nasa smola, ze na veducich poziciach sa stale preferuju muzi a zenske platy su o stvrtinu nizsie len za to, ze su to zeny. Za rovnaku pracu.
Adam, Adam :-))))
...k tej vojenskej službe a tvrdým normám na fyzickú prácu mužov - nebude to tým, že muži sú stavaní fyzicky na takéto veci? :-)