je priateľ lakomý alebo je to normálne?

Príspevok v téme: je priateľ lakomý alebo je to normálne?
Michala11111

ahojte neviem možno čo tu budem rozoberať je úplne bežné, Totiž s priateľom sme spolu 5 rokov a z toho 3roky žijeme spolu. Ja mám mesačne 300 eur on 1200 eur, takže je tam podstatný rozdiel. Ale ked ideme niekam na výlet, napr. lyžovať sa vždy si musím presne polovicu zaplatiť. Na nájom mu presne polku dávam. Teraz som chcela ísť na dva plesy a kedže ja som tam chcela ísť musela som kúpiť aj jemu aj sebe lístok jeden stojí 20eur a pre mna to je veru dosť a oba plesy som tak platila ja. Ked ideme na večeru raz pozýva on, ja raz. Možno je to bežné neviem. No najviac mi vadí že on príde z obchodu s plnými taškami oblečenia a mne napr. nekúpi nič ani jednu čokoládu a ja ked som šla po obchodoch vždy som mu aspon slipy doniesla. Neviem posúdiť či to je tak aj v iných vzťahoch, nakoľko iné vzťahy som nemala.
ďakujem za názor

AdamKrt

Vsimam si tu na fore, ze dost zien, co tu pise maju nejake komplexy. Staci, aby sa nejaka ozvala, zacala nadavat na svojho chlapa a uz sa prida hlucik pritakavaciek a chudera, za to, ze ma vaginu a moze porodit deti, tak jej partner je automaticky chruno a lakomec, pretoze nezdiela jej rozhadzovacne maniere z maleho platu, ale mozno sa ju snazi naucit brat zivot viac racionalnejsie. Potom sa z takeho chlapa stava zase chudak bez stipky empatie, lebo nechape, co zeny robia. Hned sa vsetky dobre vlastnosti vsetky zien premietnu na danu zenu a vsetky zle vlastnosti muzov na daneho muza. Mnozstvo znechutenych pritakavaciek sa prida.

Obdivujem zeny, ktore su nezavisle a vedia sa pozriet na svet realnymi ocami bez toho, aby im dnesna TV kultura vymyla mozgovnu fikciou z telenoviel.

Jeden filozof raz povedal - ak chces zmenit svet, zmen najskor seba. Lebo az potom budu cloveka inak vnimat ludia a inak na neho reagovat. Ak je problem, treba ho riesit s partnerom. Ked sa neriesi, tak treba z toho vyvodit nejaky zaver a riesenie. Lenze na dvoch stolickach sa neda sediet a vela ludi by rado. Rado cerpat vyhody, ale nevyhody, ktore k tomu patria, to sa im nechce. Staci si uvedomit, ze kazdy clovek ma svoj nazor a robi tiez chyby a ci nazor toho druheho partnera koresponduje nejak s vlastnym, alebo sa mu podoba, ci je uplne iny, nezlucitelny a podla toho sa zariadit.

Neviem, ci je to dnes nejaka nova moda, alebo choroba, ale ludia dnes tak degraduju, ze i ked je moderna doba, rozne vymozenosti, maju problem - chyba im ROZHODNOST. Casto maju riesenia, vedia o nich, ale nevedia povedat, ci chcu to, ci ono. Najlepsie vsetko a nic. Tyka sa to ako zien, tak i hodne muzov. Strcit hlavu do piesku a nic neriesit... Hovori sa, ze problemy vo vztahu zacinaju, ked viazne komunikacia, ale u takehoto druhu ludi moze byt aj komunikacia, ale chyba im asi nejaky komunikacny kanal v mozgu, uvedomit si to a vedia sa na zaklade toho rozhodnut.

Zeny su vraj vo vacsine od prirody dost komunikativne. Tak aky mate problem povedat muzovi na rovinu, ze vies co - citim to takto a takto, je to pre mna dolezite, mozes to urobit ? A zariadit sa dalej podla toho...

Prestante sa uz hasterit a nadavat a radsej, ked ste nespokojne, s tym nieco urobte ;-)

rebellin

Makovník :-) ty nie si typ slušného, oplzlo nenadávajúceho muža, škoda, nemal som nič proti tebe a ani nemám. Iba nemám rád ľudí používajúcich slová ako ty, však vieš čo myslím. Nemáš byť na čo pyšný. Kde dochádzajú argumenty, tam nastupuje agresia. Si krásny príklad. Veľa šťastia, chlapče.
Som muž a som určite oveľa starší od teba a o živote viem toho takisto oveľa viac ako ty.

sabynka

Adam
Už som ti to, myslím, v jednej téme povedala a zopakujem to znova :-) - ženieš vecí do strašných extrémov! Koľko žien zo všetkých sú kulturistky a koľko mužov zo všetkých je fyzicky slabších ako žena? Povedala by som, že zanedbateľné číslo.

cajik

viete co, ja tu uz nechodim na forum, ale nahodou som si precitala tuto temu a musim napisat ze MAKOVNIK je najvacsi chrapun a debil akeho som kedy tu na fore stretla !!!!!!!!!! proste ja uz nemam slov na toto co tu citam, to snad ani nie je pravda ! dufam ze za toto dostanem ban aby som si nemusela nicit nervy, lebo tie prispevky mi dvihli riadne tlak. A teraz sa do mna obor ze nadavam, ale ty si zacal prvy nadavat na inych ! debil jeden !

lost

Adam, ale toto "a co moze muz za to, ze ma zena menzes ? :)" bolo take alibisticke :P
ono mas vlastne technicky pravdu, ale to je ako keby prisli mimozenstania a povedali by nam ze 'ale co my mozeme za to ze ste take lamy a teraz vas vyhladime?' :))
respektive, ja nemozem za to ze ta babka (alebo dedko) ide cez prechod tak pomaly, spomali ma, ale tak zrarim ju tam? :)
alebo ako moj pes, tiez to nie je moja vina ze musi jest 4x denne, ist von aspon 4x denne a nevydrzi bezomna 12 hodin. aaaale? JA SOM HO CHCEL :D tak "v podstate" je to moja vina :))

Ale toto:
"Dobry Slovacisko aj chorobu bude zavidiet... "
To nema chybu :D :D :D

AdamKrt

Inner:

a co moze muz za to, ze ma zena menzes ? :)
To, ze zena robi v domacnosti druhu sichtu, nehnevajte sa, ale NACO ? Ak ma partnera, menzela, je tu davno rovnopravnost a muz ma taku istu povinnost ako zena v starostlivosti o deti a domacnost. Je to len na oboch partneroch, ako si to podelia. Kludne moze muz aj upratovat, zehlit, varit... Sam to robim tiez tak a nemam problem.

sabynka:
nie kazdy muz je stavany fyzicky silno. Existuje kopec muzov co maju malu vahu. A na druhu stranu existuju aj zeny, kulturistky, silnejsie ako kopec muzov :)

Inner Dnes 21:02:
aj medzi muzmi na rovnakej pozicii su rozdiely. Pracoval som pod zenami i v rovnakych kolektivoch a i tam, kde zena mala vacsi plat.

rebellin:
tie poznamky su pre fnukajuce zeny, co sa neustale stazuju. Kopec ludi ma lahsi, ci tazsi zivot, ale niektori jedinci proste zavidia. Typicke pre Slovensko. Dobry Slovacisko aj chorobu bude zavidiet... Hovori sa, ze ako si clovek v zivote ustelie, tak sa bude mat. V zivote cloveka existuju rozne sance, prilezitosti a rozne vyhody a nevyhody, ktore sa objavia. Na kazdom je, ako ich vyuzije. Nikto tazatelku nenuti, ze ak si mysli, ze je niekto lakomec, preco jej s nim ? Preco sa stazuje a neriesi to s nim ? Ano, poznam zeny, co su silne a zasluzia si uctu. Ale aj ine, co su mrzke. I zena je clovek. Kazdy slusny clovek si zasluzi uctu, ale tak isto, si musi brat svoj diel zodpovednosti za svoje ciny, rozhodnutia a spravanie. Prepac, ze tu nebudem oslavovat vsetky zeny, ale len tie, ktore si to zasluzia.

Laura22

Ako hovori Lost...

Makovnik,chcela by som ta vidiet ako by si zvladol porodne bolesti...Som presvedcena ze by si nevydrzal ani pol hodinu...

lost

Ale paci sa mi ze fraza 100 ludi 100 hcuti konecne funguje :)

Mimochodom, znacna vacsina nas su "lahky ludia" pretoze dalo by sa povedat, ze samotnou pracou ktora ma nebavi, ma definuje ako slapka..

Robime to co nas nebavi a pre co ? pre peniaze. zeby najstarsie povolanie, len v inej forme? :D

mimochodom aj ja nenavidim svoju pracu, cize tiez som len...

PS: raz som videl dokument, kde nejaky svalnaty muz (reporter) isiel na pristroj, ktory simuloval porocne bolesti (udajne mozu byt az 24 hodinove?) a nevydrazal ani 2 hodiny :) udajne, podla jeho slov, to boli bolesti ako este ako muz nemal moznost zazit..

Laura22

Chlapci,co tu rozpravate o fyzickej namahe a o tom,ze na muzov su kladene vyssie naroky...Velmi by som Vam priala aspon raz za zivot zazit riadne silny menzes,taky,ze ste neni schopny sa ani obliect a postavit sa a takto fungovat TYZDEN akoby sa nic nedialo,sediet v kancelarii,na porade...Takisto by som Vam dopriala porodit!Vy co tu pisete take stupidity nie ste normalni...

Inner suhlasim s tebou...vo vsetkom...

Inner

makovnik, preco tu ludi castujes urazkami len preto, ze maju svoj pohlad na vec? Podla mna je ubohe nadavat na druhych. A uz vobec nerozumiem, preco by si clovek, ktory zaraba malo, nemohol dozicit nieco, co ho potesi, kulturu, zabavu, atd. Je to zakladna ludska potreba, nie moderny vydobytok. Akurat dneska na to potrebujes prachy.