ahojte neviem možno čo tu budem rozoberať je úplne bežné, Totiž s priateľom sme spolu 5 rokov a z toho 3roky žijeme spolu. Ja mám mesačne 300 eur on 1200 eur, takže je tam podstatný rozdiel. Ale ked ideme niekam na výlet, napr. lyžovať sa vždy si musím presne polovicu zaplatiť. Na nájom mu presne polku dávam. Teraz som chcela ísť na dva plesy a kedže ja som tam chcela ísť musela som kúpiť aj jemu aj sebe lístok jeden stojí 20eur a pre mna to je veru dosť a oba plesy som tak platila ja. Ked ideme na večeru raz pozýva on, ja raz. Možno je to bežné neviem. No najviac mi vadí že on príde z obchodu s plnými taškami oblečenia a mne napr. nekúpi nič ani jednu čokoládu a ja ked som šla po obchodoch vždy som mu aspon slipy doniesla. Neviem posúdiť či to je tak aj v iných vzťahoch, nakoľko iné vzťahy som nemala.
ďakujem za názor
je priateľ lakomý alebo je to normálne?
a este k tej samostatnosti - uz len to, ze student zaraba popri studiu je dost narocne na cas a namahu. Kolko studentov si vsetko nechava platit rodicmi. Podla mna zivot s partnerom v jednom byte, studium, zarabanie si na seba (aj ked 300€ nie je vela, ale lepsie nez nic), staranie sa o chod domacnosti, varenie atd. - podla mna to nesamostatnost nie je. Vie sa sama o seba postarat, v com je problem? Iba v tom, ze ona a jej priatel maju uplne odlisny nazor na hospodarenie. Tebe vadi, ze michala chce nejaku pozornost od priatela, ale nevadi ti, ze on nie je tak casovo vytazeny a ani v domacnosti neurobi tolko, co ona... ja som za delbu prace, ale za delbu penazi nie. Bud bude spolocny ucet a budeme sa dohadovat, co sa z toho kupi a co nie alebo sa nemienim s niekym natahovat za kazde euro... v zivote som toto nevidela.
vies co, cele dni robim same prospesne veci, tak som si tu prisla porelaxovat ale uprimne to uz lutujem, najma ze som tu na teba narazila. myslela som ze si pocitam nejake inteligentne prispevky od rozumnych ludi co tu chodia (jajka001 a spol, a vlastne kopu ludi co tu chodi na forum mam rada, pozdravujem vas tymto), ale tato tema ma tak dorazila ze az. nie my, ale ty si ten, co vsetko prekruca a kazdeho naokolo obvinuje. hlavne ze ty si dokonaly, ze. Ved si pamatam tu tvoju prvu temu, osalemy vlk si tu ty a zavidis ze niekto ma svorku
..ked niekto povie, ze "vacsina zien su naozaj obycajne, polutovaniahodne pice,ktore nestoja ani za to,aby ich niekto oplul." (citacia makovnika), tak podla mna sam nestoji ani za opretie bicykla. Dufam, ze tvoja frajerka vie, co za chlapa ma, alebo ze je aspon rovnako postihnuta ako ty
lost tie priklady boli zcestne,lebo su veci,ktore muz ovplyvnit nemoze (to ze ma zena menzes napr.) a veci,ktore sa ovplyvnit daju (to ci prejdem dedka na prechode).Preto porovnavas hrusky s jablkami. Je velmi zaujimave,ze som tu v zivote na tomto fore nezazil,aby sa nejaka zena zastala nejakeho muza, ale niektori muzici sa tu neustale zastavaju zien,ako keby boli neschopne chuderky, ktore to nedokazu. Pritom spolu vsetky drzia ako smecka vlkov.Ved ked dokazu intrigovat a kalkulovat tak musia dokazat aj ine.Veru zeny, keby ste radsej nasmerovali svoju energiu na prospesnejsie veci vsak cajik?Prasknes ako balon za chvilu,uz ti z usi ide dym.
Adam,
ja ani netvrdim, ze muz moze za zensky menzes. Ale su veci, ktore ovplyvnis a ktore nie. Na domacich pracach sa dohodnut samozrejme da, ale zase ked je zene zle, je na muzovi, aby to pochopil a vzal vacsiu cast na seba a odbremenil ju. Na druhej strane vsak v praci na zensky cyklus nikto neprihliada, tam si zena nepomoze a je to pre mnu omnoho vyssi narok ako na muza, ktory cykly nema. A samozrejme aj opacne - ak je muz chory, nevladny a podobne, je na zene, aby sa o neho postarala. Hovorim o nezistnej pmoci, trpezlivosti, laske a nie o vypocitavosti alebo zvyku. Jednoducho ked chcem, urobim pre druheho nieco viac nez len to, co sa odo mna ocakava. Preto krutim hlavou nad tym, ze michalin priatel zacal s delbou financii na 50%, pricom v ostatnych sferach to neplati, zvysok je zvacsej casti na nej. Je to vec nazoru, ale tak ja by som si pripadala ako drzgros, keby som od svojho priatela za vsetko pytala polovicu. U nas to je proste o prirodzenom vedomi toho, ze ked ja teraz, tak ty potom. A ci jeden raz da vacsiu sumu alebo mensiu, to sme nikdy nekalkulovali. Tesime sa, ze kazdy z nas toho druheho niecim milym prekvapi. O com je potom vztah, ked sa kalkuluje?
Makovnik by som ti ten menzes dopriala.PLAKAL BY SI!
presne tak hlava makova. este ze vies tak dobre odhalit zeny ;)
cajik ma menzes a prilis ho preziva.
Cajik
Veď kľud, hádam si nebudeš dvíhať tlak kvôli nejakému makovníku :-)