Aky snubny prsten

Príspevok v téme: Aky snubny prsten
Gilmore

Ahojte, chcel by som sa s vami poradit ohladne ziadosti o ruku. Riesim totiz dilemu aky snubny prsten kupit priatelke. Rozpocet som si stanovil max 2000. No a tu som narazil na mensi problem. Mam vybrate dva prstene. Som zastanca cisto konzervativneho vzhladu, takze chcem jednoduchu obrucku s jednym kamienkom. No ako som uz spomenul, mam vybrate dva prstene, obidva su v podstate rovnake, ale jeden ma vacsi kamienok a jeden mensi. su za rovnaku cenu, akurat cistota tych kamenou je ina. Ten mensi je najkvalitnejsi, krasne sa leskne, ale je mensi. No a ten vacsi je pekny velky, ale nie je taky kvalitny. Neviem sa rozhodnut do ktoreho ist. Damy co by sa vam viac pacilo? viete mi prosim poradit? dik moc za rady, resp. nazory. :)

Weva

Podla mna je normalne ze sa chlap chce spytat. Ok - ci na diskusnom fore je druha vec ale ak chce aby to zostalo tajomstvom pre jeho priatelku tak preco nie? Uz len to kolko zien o tom diskutuje ukazuje ze je kopec ocakavani a snov a predstav a podla mna je uzasne ak sa chce pokusit tomu co si jeho zienka praje co najviac priblizit. Rozhodnutie zostava i napriek radam na nom.

Moj priatel mi spatne priznal, ze v tom mal teda poriadne chaos. Nevedel nic o tom podla coho kamen posudzovat, aky tvar ci material na prsten vybrat - vedel co sa mi paci v principe ale nevedel co mu moze nejaky klenotnik bez komentara podstrcit. Chcel byt toho sucastou a bol rad, ze sa moze poradit, pretoze chcel vybrat nieco kvalitne a pekne.

Pre mna samotnu to bolo prekvapenie, ale on nad tym stravil kopec poobedi po robote v klenotnictvach :) A inak obrucku mam vybratu taku ako Ty hovoris - cigansku :) A uz sa neviem dockat kedy nou coskoro na nasej svadbe roztrblieceme cely svet :) Vsetko je otazka vkusu...

radena

Co tu citam, tak sa tesim, ze manzel pre mna vybral prsten sam a bolo to obrovske prekvapko, ked ma ziadal o ruku. A hlavne som rada, ze sa s takymi vecami nepotreboval radit na diskusnom fore, ale rozhodol sa sam ako dospely muz, ktory ma rovnaky vkus ako ja a pozna ma najlepsie... Vyberat si zasnubny prsten je cudne, uprednostnujem moment prekvapenia a prsten ako dar. Mna by netesilo vyberat ho sama. Kamaratke vtedy este priatel strcil do ruky peniaze a isla si kupit prsten. No romantika ako hora... Nosim zasnubak spolu s obruckou. Odiamantovany prsten sa mi nepaci, je to take "ciganske", radsej jeden drahy briliant ako 10 mrnavych, ktorych cena je nizka. Aj ja mam rada klasiku a eleganciu. pri kupovani obrucky mi nutili celu posiatu pididiamantami, nepacila sa mi a bola lacnejsia ako moja zlata.

Weve

Ono zase hovorit o "velkom kameni" je podla mna i pri 0.7 karate trosku prehnane - nie je to este napadna skala, ktora Ti zavadia :) ide skor o to comu da prednost tvoja laska.

A co sa stylu tyka niekedy je v jednoduchosti krasa. Hovori sa tomu i klasika a nie nenapadny a nenapadity sperk :) Niekto ma rad ciste linie a univerzalnost. Ja nosim moj prsten stale, kazdy den i noc, ci mam na sebe rifle a tricko alebo elegantne saty, a preto som sla do sportovejsieho stylu, hladka obrucka a hranaty brus, ktory sa mi pacil viac ako brilliantovy. Ist do niecoho extravagantneho podla mna nie je vzdy riesenie.

Inak teda Gilmore ako si sa medzi casom rozhodol?

ta3

necitala som nazory inych, ja rovno poviem moj, ja som za jednoduche veci, takze ja by som mala radsej mensi a kvalitnejsi kamen, aj moje nausnice som si vybrala presne take s co najmensim briliantom, mne sa prstene s velkymi ockami napriklad vobec nepacia, pripadaju mi dokonca nevkusne, drzim sa zasady, ze dobreho staci aj menej a pretoze mam uz svoj vek a kadeco som uz preskakala tak tiez si myslim, ze na prsteni zas tolko ani nezalezi, zalezi iba na Vasej laske, ak Ta priatelka ma skutocne rada, prsten ju potesi rovnako, ci s malinkym alebo vacsim kamienkom, Ty by si ju mal poznat, ak je materialne zalozena a pre vonkajsi efekt, potom jej kup prsten s vacsim kamienkom, vela stastia

bibi123

ja sa pridavam svojim nazorom asi po funuse, ale predsa:O))) ja by som taky obycajny prstienok nechcela. Nechapem, ze pri takom rozpocte si zvolis taky jednoduchy, nenapadity prsten. Ja som si ten svoj vzhladom vybrala na internete a tak nenapadne hovorila, ze takyto sa mi paci a ze taky, aky dostala Janka, Danka, ...by som nechcela... Ja mam na takyto styl jewels-mart.com upevnenie kamena na X, nie +, okolo kamienky a pod hlavnym kamenom rozsirenie, povedala som mu, ze nech su to aj zirkony za 1500sk, ale ze nechcem hentaky obycajny, skaredy... zirkony to nie su, je podla mojich predstav a som uplne najviac spokojna:O)))) a inac tym balonom by ma ten moj nedchol, ale Ty ju musis poznat a vediet, ci by ju potesilo zasnubovat sa pri adrenaline...

Weve

Ja mam presne taky prsten a diamant - pol karatovy v platine. A sice by som to priatelovi nepovedala aby som sa ho nedotkla - ale ked mal tuto dilemu (keby som nevedela, ze nehovori po Slovensky, povedala by som ze tuto diskusiu inicioval prave on :) pretoze presne ten 0,5 vs 0,7 riesil) - spatne by som pri tych kvalitovych parametroch chcela ten vacsi.
Klenotnik u ktoreho ten prsten kupil horsiu kvalitu ako F, ci G nepredava a to podla mna volnym okom vidiet nie je.

mimisek

sansara, ja si myslim, ze vacsina kamaratok Gilmorovej priatelky ma zirkony, aj to take, ze na ne clovek potrebuje lupu, preto polkaratovy bielucky, cisty briliant je postacujuci, nez vacsi diamant s mizernou cistotou a milionom cienych inclusions. Na velkom diamante nizkej kvality ich je vidiet aj volnym okom a aj farbu.