Ahojte, chcel by som sa s vami poradit ohladne ziadosti o ruku. Riesim totiz dilemu aky snubny prsten kupit priatelke. Rozpocet som si stanovil max 2000. No a tu som narazil na mensi problem. Mam vybrate dva prstene. Som zastanca cisto konzervativneho vzhladu, takze chcem jednoduchu obrucku s jednym kamienkom. No ako som uz spomenul, mam vybrate dva prstene, obidva su v podstate rovnake, ale jeden ma vacsi kamienok a jeden mensi. su za rovnaku cenu, akurat cistota tych kamenou je ina. Ten mensi je najkvalitnejsi, krasne sa leskne, ale je mensi. No a ten vacsi je pekny velky, ale nie je taky kvalitny. Neviem sa rozhodnut do ktoreho ist. Damy co by sa vam viac pacilo? viete mi prosim poradit? dik moc za rady, resp. nazory. :)
Aky snubny prsten
Na veľkosti kameňa nezáleží, ak nechceš investovať do diamantov :) dôležité je, aby to bolo príjemné prekvapenie a ver tomu, že aj keby ten prsteň bol strieborný bez kameňa, urobíš jej radosť. Ale podľa mňa by tam malý kamienok mal byť, zásnubný prsteň bez kameňa podľa mňa nie je úplne ono. Je to len môj názor. Ale rovnako najdôležitejšie je, aby vám to dlho vydržalo a to nie je o malom alebo veľkom kameni, ale o vzájomnom rešpekte a pochopení. Ja som \"nenápadne\" nechala muži na počítači otvorený tento článok www.brilianty.com a vyšlo to:) dostala som krásny zlatý prsteň s diamantom, má len 0,015 ct, ale aj tak som šťastná, že ho mám!
V Láske sú určite dôležitejšie veci ako je kamienok v prsteni :) D;le6it0 je aby ste si rozumeli aj po 10-tich, 20-tich rokoch a mali si čo povedať, Kamienok v prsteni by som vôbec neriešil. Ja som vyberal snubné prstene tu rajsperkov.eu a je z čoho vyberať.
Tak to by ma teda zaujímalo ako toto dopadlo...ja som bola pred pár mesiacmi tiež požiadaná a keď mi priateľ povedal ako veľmi váhal s prsteňom musela som sa smiať...ale on vyberal cez internet (aha tu: www.eja.sk ) a vedel co sa mi paci a sice strieborne prstene. takže sa ti vôbec nečudujem, že si si pýtal radu. no z vlastnej skúsenosti by som volila asi ten väčší kameň (áno..baby vždy očumujú veľkosť). tak snáď bola dotyčná spokojná.
Ahoj mimisek,
nevyjadrila si sa presne v com spociva detskost mojich nazorov. Mozes to prosim upresnit?
Je to preto, ze si to romanticke co medzi nami je tak chranim a uzivam? Ak je to to detske, tak chcem zostat dieta navzdy :)
Nemyslim si, ze rovnakost vkusu je zakladom pevneho partnerstva, ale urcite to ulahci mnohe rozhodnutia... Je fajn, ze to u vas tak je...
Weva, neviem, kolko mas rokov, ale mas trosinku "detske" nazory. Neuraz sa. Zda sa, ze so snubencom este ani nezijes, neskor sa ti hodnoty upravia:)
Ja som o tvare prstena nic nehovorila, lebo som nemala potuchy, ze ma manzel ide poziadat o ruku a to sme spolu zili uz pat rokov v tom case... Ma rovnaky vkus ako ja, ci sme kupovali manzelsku postel, alebo mi sam kupoval prsten alebo hocico ine - vzdy vyberieme rovnaku vec, aj keby mal katalog 100 stran. Je to uzasne. A na minule narodeniny som dostala aj diamantove nausnice, aby som mala komplet set:)
čože?? to tak vela za jeden hlúpy prsten?! no dobre, možno nie hlúpy, ale aj tak ... zdá sa mi to ozaj privela . ale však, ak si to môžeš dovoliť, je mi to jedno :D
podla mna je to len zbytočné mínanie.
My sme sa salamunsky bavili aspon v principe - ze jedno ocko, ze mne sa skor pacia hranate brusy a ze nenosim zlty kov vedel i on sam :) Ale moje zlato je designer takze som vedela ze to dobre dopadne :)))
Ale priznam sa, nech vsetci pisu co chcu (ze je to predovsetkym o laske a aj keby to bol prsten z alobalu o nic nejde atd) je to presne ako hovoris - ja ten prsten budem vzdy nosit a i nosim. Kazdy den!!! Vzdy ked mi drahy chyba ma ten prsten potesi, takze preco z toho neurobit sperk co fakt zahreje na dusi??? Ja som stastna ze si ten moj dal tak velmi zalezat. A on je stastny ked ma prichyti niekde na vylete na slnku ako si ten svoj prsten obdivujem :)))
no ale muzi sa nevedia az tak trafit do vkusu svojej priatelky aj po niekolkych rokov spoluzitia, preto by bolo vhodne sa poradit aj s nou, ked uz ho bude cely zivot nosit... samozrejme sa to da aj salamunsky, ze naj. kamarat sa chce zasnubit, nesla by si mu pomoct vybrat prsten,...
Uz to spominal: "Jasne, 2000€ plus minus 100" a rozhoduje sa medzi 0.5 a 0.7 karatom....
A uz sa asi rozhodol, kedze nepise ako to dopadlo :)
gilmore- 2000 čoho, euro???