Stretavka z forumu

lost

uhlie
no ale nove auto za 50 000 eur, tak za 3 roky z neho mas 25 000 eur :)
a si predstav ze o je 8000eur rocne len tak von oknom :)
ale zalezi to od vela veci..
ale ak je to nejake nove aut oza 12000 eur tak to uz vyzera byt lepsie, ale co som pocul motoristov, tak polka hovori ze je to maximalna blbost a polovica hovori ze je to lepsie :)

ale napr tie 7+ rocne auta su fakt velmi lacne, ale zase ktovie v akom stave, ale stacit to urcite staci...

uhlie

lost,

treba sa na to pozerat cez celkove naklady. Nove auto sa tak casto nekazi, samozrejme zalezi aj od stastia, ale tie 3 a viac rocne si stale drzia vysoku cenu a ak ich chce clovek predat, tak musi do nich casto investovat peniaze, ktorymi spolu s nakupnou cenou kludne prevysi aj celkovu cenu noveho auta. Na vozenie staci aj 7 a viac rocne auto, do ktoreho sa clovek neboji naliat olej z hypermarketu, nahradny diel z Polska, alebo z vrakoviska, ked ho niekto skrabne, tak len mavnes rukou a ked ho niekto ukradne, takisto. Stare auta sa najviac oplatia a aj preto sa ich snazia obmedzit vselijakymi emisnymi normami. Na druhom mieste je to nove auto a najviac sa podla mna neoplati to 3-6 rocne auto.

lost

Len tak zo srandy som si pozrel aktualne ceny a porovnatelne ponuky (porovnatelna vzdialenost od BA) je u nas dvoj nasobne vyssia ako napriklad v Madarsku :D
To co uz je za HYPER-LOL :D

lost

tak ale auto je jedna z najhorsich, ak nie najhorsia investicia vobec :D
povodne malo sluzit len na prenesenie posadky z bodu A do bodu B, ale casom sa tomu dalo rozne ine plusy a bonusy a potom by clovek chcel rozne extra bonusy do auta a hned sa cena vystreli do nebeskych vysin :D

lost

bibi123
no je to mozne ze to ma svoje riziko :)
z nemecka som chcel prave "drahsie" ktore by uz stalo za to, ked by usetrene prostriedky boli vacsie ako tie poplaky za prepis atd...
to fakt tak casto sa skrka auto?
No to hej, na tie AAA pocuvam len zle :)
ale v nemeku je trestne tusim tie pretacanie, to len v bananovej krajine ako je slovakistan sa moze legalne podvadzat az tak jednoducho :D

bibi123

lost-ale kupit auto z Nemecka tiez nie je sranda, aj ked Ti kupujuci zasle fotky, moze sa Ti stat to, co nam, sli sme 1000km do Lubeku, ci ako sa volalo to mesto a dosli sme tam a auto malo mensi objem motoru, ako bolo uvedene v inzerate, cize ta suma bola presvihnuta, tak sme isli s dlhym nosom domov(ked si spocitas benzin, + frajer kvoli tomu zrusil terminovany, zamenil slovenske za eura, co nebolo vobec malo+poplatky za zmenu tam a spat)tak to bol velmi drahy vylet a tak sme boli niekolkokrat. Lebo velakrat sa v inzeratoch zavadza+musis mat niekoho, kto Ti pojde operativne zistit do autopredajne na Slovensku podla VINka celkovy stav a pocet km pri poslednej servis.prehliadke, lebo aj v Nemecku sa klame, ked kupujes z bazaru, musis mat dalsieho vodica,jeden z nich sa musi vyznat, aby vedel posudit kvalitu vozidla,... + mas naklady na prepis, to mozes prepisat len na zaklade overeneho prekladu do slovenciny tlmocnikom, znacky, cardetect a samozrejme je tam bariera reci-anglictina skoro nulova, v ramci Nemecka mas roznu vyslovnost v jednotlivych regionov, takze je problem sa aj dorozumiet...
Inac sestra predavala pred par rokmi do Aciek auto s najazdenym 160 000km a o tyzden sa tam sla pozerat na auta a uz to jej malo len 75 000:O)))
niektore auta si drzia cenu, tu moju som mala s 20% zlavou, cize jej cena nepadla oproti beznym cennikom+mam dobru vybavu-hlavne to automaticke zaparkovanie+malo najazdene, takze by som ju mozno aj predala za podobnu cenu, ako som ju obstarala, pravdaze este nema 3 roky, ako pises a samozrejme neviem, aka bude vtedy situacia na trhu s autami, ale drahsie znacky si drzia ceny, takze neprerobim, akoby som si kupila nejakeho japonca..
uhlie-nie si moj sused?:O))) Uz 3x mi doskriabali auto klucom!!!:O(((
mate59-no s takymi ludmi nic nenarobis, snad im to nas lost ako zaciatocnik vrati v podobe skrknuteho boku:O)))

lost

mimochodom kamerovy system by ich mal usvedcit.

ja takychto vyslovene **** nenavidim a rad by som im rozbil aj nieco ine ako len lak na aute :)

lost

uhlie

tak by som skocil do nemecka pre auto :)
tam je to snad bezpencejsie ako u nas.

ale ak nove, tak ihned klesne cena o 10-20% udajne, a za 3 roky je jeho hodnota na polovici.. i ked kupovat 3 rocne auto ma tiez iste rizika.

uhlie

Mate,

viem si predstavit, ako ta ta pani vytocila. Ja by som jej asi obisiel auto s 10 centovkou-teda hlavne lak a povedal by som jej to iste. Alebo skor nic, lebo ked nema clovek na nieco slova, tak nehovori nic.

Na kupu auta mam taku teoriu, ze treba bud kupit nove, alebo stare a nikdy nie auto, ktore ma 3-6 rokov, lebo tie su drahe, jeriziko ich kupovat a casto este do nich treba investovat. To stare auto je na zaciatku asi najlepsie, bo ho staci dojazdit a opravu zvazovat, len ked z neho uleti motor, alebo nieco podobne.