Stretavka z forumu

lost

uhlie

no je to mozne..

a hlavne ked je tam co najviac elektroniky :)

ale zase su bezpecnejsie (konkretne to Q7)
predstava celnej zrazky v co i len 60kmh alebo 80kmh v beznom 1,2t aute versus 2,2t bude velmi neprijemne pre toho prveho...

ale zase kupovat auto len preto, to ludia velmi nerobia, i ked zivot mame len jeden :)

mne sa napr celkom paci mercedes c-klasse so 7g automatickou prevodovkou a pohonom na vsetky styri kolesa :D
no ale cena je 3x bezneho auta (cca 30000 eur?), takze to je znacne brutalna nevyhoda..

takto.

najmenej kazive su japonske auta, lebo v Japonsku je filozofia zero efect, co je vlastne nulova chybonost a na tom si zakladaju.

uhlie

lost,

by si sa divil, akymi banalnymi poruchami trpia niektore premiove znacky. Rozdiel je len v tom, ze vynalozia viac penazi na ututlanie problemov, ako iny vyrobcovia.

mate59

ja som mal na auto záruku 2 roky bez ohľadu na najazdené km,záruku mobility.Počas 2 rokov sa nič nestalo,po 30000 km som bol na prvej prehliadke, vymenili olej, filtre a diagnostika,nejaké predpísané kontroly a po ďalších 30000 km ak sa nič nepokazí,znova kontrola.Mal som možnosť si priplatiť na predĺženie garancie.Zatiaľ behá dobre.

lost

uhlie, ale napr v niektorej premiovej znacke dostanes to co v "lacnej" (alebo do tej 10000, cize len relativne lacnej) ani nenajdes..
napr tie automaticke prevodovky su daleko kvalitnejsie v BMW, Mercedese, Audi, ako v VW, Skoda, alebo hoci aj inych znaciek.
Dalen napriklad 4x4 pohon sa tam tazko hlada atd..

uhlie

mate,

nie je to len o peniazoch, ale skor o rozumnom vybere auta. Je kopa lacnych, napr. do 10000E, ktore maju krajsi dizajn, lepsi motor, alebo jazdne vlastnosti, ako 5krat drahsie auta. Je to ako so vsetkym, ze sa plati za znacku. Vacsina nemeckych aut sa aj tak robi na vychode Europy a Nemci sa len vyskieraju pod fuzy, ze sa najde nejaky blbecek, ktory je ochotny za nieco take vysolit nehorazne peniaze. Ovela vacsi rozdiel je v cenach, ako v samotnych autach. Nech ma kazdy, ake chce, ale vysolit 20000Eur len za znacku na aute sa mi javi, ako hlupost.

lost

bibi123,
ale tie servisne prehliadky, vsetko je uplne zadarmo ? pocas prvych 3 rokov (alebo xyz kilometrov).
cize kupim auto (napr to audi Q7, ak je to nie na vsetky) a prve 3 roky nech sa deje cokolvek, vzdy mi to opravia for free? :)

btw, ktora znacka auta bola ta prevodovka za 4000eur ?

mate59

ľudia, ktorí si kupujú autá za 50- 70000 eur neriešia také problémy ako my tu a je im úplne jedno, že to auto stratí na cene za rok 10000 alebo koľko.
Kedysi som kupoval ojazdené autá,pozeral som na to, aby boli len po jednom majiteľovi,pojazdiť si s ním, ako sa správa motor, či pri akcelerácii nedymí,kultivovaný chod,vôľa v čapoch riadenia,tlmiče, ako sú ojazdené pneu,no to bolo dávno,dnes 1000MB už nevidno a 120 škodovky sú už aut.
Určite by som auto nebral na pôžičku, lízing,vždy sa preplatí a spokojil by som sa podľa svojich finančných možností aj s Ladou,Thaliou alebo iným lacným autom.Neskôr, keď sa viac zarobí, nasporí,sa kúpi aj drahšie auto.No všetko je to len o prachoch.

bibi123

ale je jedno, ci sa Ti nove auto pokazi, lebo mas na neho zaruku+ja mam napr. 3 roky servis gratis, cize dolievanie oleja a pod. ide na ucet porsche inter auto.. ked servisujes auto, v pripade nejakej buracky a pod. u nich, tak Ti daju nahradne, mas garanciu mobility, cize ked ostanes visiet na ceste, zavolas na cislo uvedene na nalepke na prednych dverach a postaraju sa o Teba... Samozrejme, ze ked mas nove drahe auto, tak je tam zlozitejsia elektronika a teda plati priama umera, cim drahsie auto, tym zlozitejsie, tym vacsia pravdepodobnost poruch(preto by som nekupovala drahe auto, co by nemalo zaruku, frajerovi sa tak pokazila prevodovka a 4000eur ho stal len repas, dalsiemu kamaratovi odislo na passate turbo-dost skoro, len po nejakych 100tis.km a 5000eur ho stalo nove)...
uhlie-ale to uz je miera komfortu a uspore casu, bezpecnosti, ked chcem napr. vyvetrat v horku auto pred spustenim klimy a pred tym, nez do neho nasadnem, staci mi podrzat dialkove a otvoria sa vsetky okna naraz, co by ma manualne zdrzalo, senzory mi zas pomahaju, aby som nikoho pri cuvani nezrazila(co sa stava velmi casto, aj par deti bolo takto zabitych), napomahaju mi, aby som neznicila majetok inych, tempomat hlavne na takej dialnici mi umoznuje ist plynule, klesa spotreba, setri sa ziv. prostredie, nemam zmeravenu nohu a hlavne ma az tak nenuti prekracovat rychlost:O), ako ked mam nohu na plyne, Xenony Ti napomahaju lepsie vidiet, vysoka miera bezpecnosti, ze zbadas skor v dialke chodca, zver, LEDky-day lighty zase setria ziv. prostredie, nove auta disponuju prvkami, ktore Ti zamedzuju vzniku nehody - ABS, ESP, ASR,...
lost-ale tam zavisi aj od poctu najazdenych km, je velky rozdiel, ci kupujes napr. taku Q7 s 200tisicmi alebo len 20tisicmi(co mala nejaka nemecka zienka na to, aby nou chodila do fitka a na nakupy), takze ta cena nemusi klesat az tak, zavisis aj od toho, ci mas aktualny model, facelift, ako sa predava... ano, je to tam trestne, tusim aj z Francuzka a Belgicka, ale frajerovo byvale auto bol import z Francuzka a stocene km boli a hlavne, ze dostal aj sfalsovanu servisnu knizku!
aby som ja k tomu vyjadrila, som zastancom kupovania novych aut(v ramci nejakej zlavy, nie cennikove ceny), je to sakra dobry pocit, ked krasne vylestene auto caka v odovzdavajucej miestnosti a je este panna:O))) a Ty mas tu cest ju rozjazdit:O))) Najprv ju musis prvych par tisic km setrit, vzajomne sa spoznavate, objavujes jej karoseriu, skryte zakutia, nove priehradky, funkcie, ulozne priestory,... a potom si sadnete a mozete sa vydavat na spolocnu cestu denodennych dobrozdrustiev..:O)))

uhlie

lost,

ak chces auto za 50000, tak v skutocnosti nechces auto, ale chces sa zbavit penazi. Aj auta za 70000EUR sa kazia uplne rovnako a niektore este viac, ako auto za 10000Eur. To, ze v aute nemusis tocit kluckou na stiahnutie okna a klima sa ti zapne automaticky, alebo ti samo zaparkuje si vyrobcovia mozu kludne strcit do prcky, lebo kluckou ma tocit bavi a ani otocit rukou na zapnutie klimy mi zatial nerobi problem.