Už dlho trpím akné, z rôznych zdrojov overených aj neoverených, som sa dočítala, že toto ochorenie môže mať súvislosť s konzumáciou mlieka, v dôsledku hormónov, ktoré obsahuje, no milujem všetky mliečne produkty a tvoria aj hlavnú súčasť môjho jedálnička, preto by som chcela vedieť, či niekto nemá skúsenosť s touto teóriou, či po tom ako prestal konzumovať mlieko a mliečne produkty sa stav jeho akné zlepšil.
Akné a mlieko
a čo je na cukre zlé? veď ho najviac potrebujeme (prírodný cukor , nie rafinovaný) a ten je aj v obilninách aj v zelenine je cukor je hlavné palivo pre mozog...
Mylis, ovocie obsahuje tiez cukor.
-mira prečo si proti ovociu? podľa mňa je ovocie oveľa zdravšie ako obilniny... mýlim sa?
Akné je vylučovaním prebytočných hlienov, ak je červené, tak je tam i zápal. Lulu.. kamarátka jedáva veľa ovocia, tam sú jednoduché cukry, možno má i zásobu hlienov z minulosti alebo z bielej múky, niečoho...
Ak niekto jedáva mliečne výr. a mlieko a nemá akné, je to buď tým, že má zatiaľ superzdravé vylučovacie orgány a pohyb, alebo je to pokročilý stav. Hlavne u starších, kedy sa vytvorí v hlbších vrstvách kože stuhnutý val, ktorý neprepustí prebytočné tuky a hlieny na povrch a taký človek má suchú pokožku. Hlieny a tuky sa mu ukladajú vnútri v tele.
U kazdeho inak... ak niekoho akne velmi trapi, za vyzskusanie to predsa stoji. Citala som, ze problem je len v mlieku, nie v mliecnych vyrobkoch. Aj moja kozna mi radila vyskusat, vravela, ze jogurt, kefir, syry o.k (v primeranom mnozstve), no mlieko samotne mam vynechat. Skusila som a akne mam uz dva roky len minimalne, takmer vobec. Musim vsak povedat aj to, ze v tom case, ked som vylucila mlieko, som zaroven brala na akne aj tetracyklinove antibiotika. Neviem teda odpovedat s uplnou istotou, co mi pomohlo (mozno aj oboje). No mliecko, kakavko a pod. som uz pit nezacala, maximalne par krat do roka ako bonus :)
ja si nemyslím ze to je mliekom ...ja som vylúčila mlieko na 3 mesiace a nic...tak som ho znava začala piť a jem aj dosť mliečnych výrobkov...a teraz mám vyrážok ovela menej ako ked som ho vôbec nepila..podla mna akné vôbec nesúvisí s jedlom ale s hormónmi a dospievaním...
lebo moja kamaratka sa stravuje velmi zdravo ani mlieko nepije, jedáva zeleninu vela ovocia a tak...sladkosti tiez skoro ziadne..a vyrázok ma omnoho viac nez ja..!! a ako je to mozné??? ved nepije mlieko..tak preto si myslím ze to mliekom nieje