ahojte
tato tema je urcena nam vsetkym, ktore trpime nutkavym prejedanim sa. sama mam tento problem.. casto sa doma prejedam, hlavne ked nasi nie su doma (co je nanestastie dost casto). mnozstvo jedla, ktore doslova "zozeriem" je obrovske.. chuti mi vsetko naraz - klobasa, nutela, jogurt, rozok, hranolky, hrozno..
niekedy sa takto presytena citim spokojne, no inokedy ma zlomia vycitky svedomia a zvraciam.
mam nadvahu a nenavidim svoje telo. chcem schudnut z viacerych dovodov, ale vzdy sklznem k nechutnemu prezratiu sa..
je to zle. mate aj vy tento problem?
Nutkave prejedanie sa
proserpina, ak máš hlad, daj si ovocie, zeleninu, kopu zeleniny. Zaplň si tým žalúdok.
ja mám strašnú chuť na šnicle také fajnové mama urobila so šalátom, rozmýšlam či mám alebo mám...asi nie radšej budem nervózna od hladu ako od sýtosti, z toho aspoň nepriberem
proserpina, to patrilo pre Teba, prepáčte.
Ahoj, ammanda, nepoznám ťa, ale čítam ťa. Doslova mi ťa je ľúto, viem si predstaviť ako sa musíš cítiť. Asi to bude hlúpa otázka, ale neskúšala si hospitalizáciu? Nechodia tam len anorektičky, bulimičky, ale aj dievčatá s prejedaním, ktoré majú vyššiu váhu. Na liečení sa pravidelne papá, 6x denne, jedlo ti nakladajú iní. Dá sa tam pekne schudnúť. Keď bola raz na liečení- v Pezinku, boli tam práve aj 2 dievčatá, ženy, ktoré sa prejedali a mali nadváhu až obezitu. Schudli tam, naučili sa pravidelne jesť. Počas pobytu sa dá chodiť na rôzne cvičenie- ( dievčatá s normálnou váhou a viac)ráno kľudne do posilovne, je tam kalanetika, zumba, fit lopty a pod. Daj si, prosím, pomôcť. Nenech sa už týrať svojou chorobou.
ja mám strašnú chuť na šnicle také fajnové mama urobila so šalátom, rozmýšlam či mám alebo mám...asi nie radšej budem nervózna od hladu ako od sýtosti, z toho aspoň nepriberem
ammanda mám 174/92...:-(
hillary, nechoď, vydrž tu s nami.
nemozem to vydrzat idem sa obzrat ja p.ca
ja prave tlacim salat, rybu, kolace...jedno cez druhe a to mi je uz total zle, len cakam na konec dna nech moze prist dalsi cez ktory sa s bolestou zaludka zasa prezerem...aspon to mozem zvalit na sviatky a vseci sa stazuju ze sa prejedaju, horsie je ze ja to robim aj bezne :( no co uz, snad pridu aj lepsie casy zas
prosperina mozem sa opytat kolko vazis a merias ze si taka nestastna? ci to len to prejedanie?
proserpina
Vies, co ta oslobodi od tvojho problemu? To, ze sa nim prestanes zaoberat. Je to ako prisera, ktoru zivis svojim strachom. Prestan sa jej bat. Prestan sa bat toho, ze sa zajtra budes prejedat este viac ako dnes. A ze to takto pojde dalsie roky. Prestan sa v hlave zaoberat touto castou svojho zivota. Zakaz si to. Automaticky sa vdaka tomu zacnes orientovat na ine stranky zivota. A uvidis, ze problem sa zacne riesit bez toho, aby si nan musela mysliet. Len sa toho neboj. Prestan sa na to tolko upinat. V tom, co si myslim, ma podporuje moja osobna skusenost.