ahojte
tato tema je urcena nam vsetkym, ktore trpime nutkavym prejedanim sa. sama mam tento problem.. casto sa doma prejedam, hlavne ked nasi nie su doma (co je nanestastie dost casto). mnozstvo jedla, ktore doslova "zozeriem" je obrovske.. chuti mi vsetko naraz - klobasa, nutela, jogurt, rozok, hranolky, hrozno..
niekedy sa takto presytena citim spokojne, no inokedy ma zlomia vycitky svedomia a zvraciam.
mam nadvahu a nenavidim svoje telo. chcem schudnut z viacerych dovodov, ale vzdy sklznem k nechutnemu prezratiu sa..
je to zle. mate aj vy tento problem?
Nutkave prejedanie sa
snežienka...mám vyšetrenú štítnu žľazu a tá je v poriadku, vraj je na hranici,, ale že to je ok..ja to nezvládam, som na dne. Ešte aj tie vianoce, ludia okolo mňa usmiati, v telke rozpravky, celá rodina pokope a ja sa cítim uplne sama, je to strašný nápor na mňa tváriť sa v pohode ked vnútri som zničená...nejde len o to jedlo, postava mi je momentálne ukradnutá, teraz sa snažím len prežiť a to mi berie všetku energiu..to je strašné, bože ja už nechcem žiť dokedy ešte?...
ved ty si strasne chuda!!! preco ste vsetky tak strasne chude? je tu aj niekto s normalnou vahou?? toto nieje tema anorexia...no nic, idem sa obzrat aj ja, mam z vas depku jak delo :(
hillary, prečo sa nenajesť normálne, ale sa obžrať?
snezienka mam momentalne 180/56 no hold smola dve kila som pribrala a nemozem ich zhodit , vlasnte to by som asi pisat nemala ze ich chcem zhodit ze :) asi som neni este v pohode, ale to je jedno chcem vam popisat co sa mi vcera stalo
tak bola som na jednom vianocnom vecierku vypila som toho teda doooooost a potom som sla s priatelom na pumpu a to si sice nepamatam teraz mi to hovoril ked mi volal ze na pumpe som si brala vsetko a vsetko som jedla ze tie predavacky sa divali ze co , ze som to ani nezaplatila ze som si to rovno zobrala z pultu a zacala to jest a priatel ze chodil tak zaplatim este to a to a iba sa na mna vsetci divali , bola som total ko , ja sa tak hambim , este ze priatel nema take iq aby pochopil o co ide, on si iba mysli ze ked ma to chyti ze mam taky apetit, a to mi povedal ze som zjedla bagetu cokoladu trubicky croasan chips cukriky tri balenia take tie drahe z pumpy viete mnam no nic idem si dat kolac a zase sa obzrat ked uz mi tak chuti , nenavidim sa
+ oprava preklepu: miesto všimala malo byť "všimla"
ahoj cry, až keď som dopisala predošly prispevok som si všimala, že si sem medzitym napisala aj ty. Aj ja ťa tu rada vidim :-) Vieš čo, napišem ti do tej našej temy "ANOREXIA - BOJ VYHRAŠ II.", ta tema je omnoho optimistickejšia. Lebo mam dojem, že v teme "nutkave prejednaie sa" - tu všetci zhanaju iba rady, ako by mohli schudnut. Takže presuvam sa do temy "ANOREXIA - BOJ VYHRAŠ II." - môžme ešte popisať spolu tam, ak chceš :-)
pre proserpinu: chapem, že ťa to veľmi trapi, keď si pribrala 40 kg... robili ti niekedy lekari testy, aku maš hladinu glukozy v krvi a či maš v poriadku hladiny hormonov? podľa mna by bolo dobre dať sa u lekara - endokrinologa vyšetriť, či nemaš okrem ppp aj cukrovku alebo narušenu funkciu štitnej žlazy alebo hypofyzy (to je podmozgova žľaza). jedna moja kamaratka tiež takto pribrala podobne ako ty, a nakoniec jej lekari zistili, že mala "Cushingov syndrom", nadobličky jej začali produkovať nadmerne množstvo kortizolu - kvôli tomu lebo mala narušenu funkciu hypofyzy. V dôsledku tejto choroby začala extremne rychlo priberať a pribrala toľko kg, že ju ani kamarati nespoznavali. Keď jej lekari začali liečiť ochorenie hypofyzy a nadobličiek, a vyliečili ju, tak postupne stratila tie desiatky kil, ktore kvôli chorobe nabrala a schudla na normalnu vahu. Takže namiesto toho, že ješ papierove vreckovky, by som ti radšej radila ist za dobrym lekarom - endokrinologom a dať si spraviť seriozne hormonalne testy. Liečiť treba vždy skutočnu pričinu a nie iba dôsledky.
Ahoj, snežienka, rada Ťa tu vidím:) My sme nepiekli nič a tak je to najlepšie:)
Snežienka, ako sa máš?
ahoj hillary, netrap sa kvoli tomu kolaču, mamka sa zrejme poteši, ze ti kolač chutil a napečie ďalši plech :-) môžem sa spytať, aku maš vyšku a vahu, keď ťa tak veľmi štve, že priberaš?
no tak mamka urobila kolac cokoladovy sli ku starkej aj s otcom pre salat a kapustnicu mna to chytilo a ja som zjedla cely plech !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! co im teraz mam povedat ze co sa stalo? to mi v zivote neuveria no ja som krava :((((((( a priberam a priberam