Ahojte dieťáci :) Tak dnes je môj veľký deň, rozhodla som sa že začnem na sebe makať, pretože mám pocit že mám nejaký zlý prášok na pranie, všetko mi je menšie a menšie...
Ak sa aj medzi vami nájde niekto kto má dosť toho otrasného pohľadu do zrkadla nech kľudne napíše a pokecáme, poradíme, podržíme :)
------------------------
Správna výživa, životospráva www.zdravie.sk
Plnou parou vpred
Mne sa to chudnutie nejako nedarí, začala som na steperi cvičiť už skoro každý deň tak po 15 min. brušáky, nejaké cviky, pravidelne jesť a piť no nič. Mesiac a žiadne výsledky ešte sa mi zdá že som kilo pribrala. Už fakt neviem, čo robím zle, strašne chcem schudnúť do konca apríla(pôjdem na preventívnu prehliadku a nechcem zase počúvať doktorku ako mi vraví, že som obézna :-(
Lilek, ja som sladke nevylucila, lebo viem, zeby som to nedokazala - cize sa o to ani nesnazim. Ano, bolo by vhodne vymysliet zdravu alternativu sladkeho (ja si niekedy namiesto sladkosti dam BE-BE dobre rano alebo trebars ked si dam kocku tej 70 % horkej cokolady, je mi sladko az za usami ;-) Ale inak mam rada ovocne tvarohy, co bezne kupis v Kauflande napriklad. Alebo ako nahrada mi staci ovocny jogurt - je to sladke, chutne... Ale napr. po plavani si kludne dam aj keksik (na druhej strane, co je 1 keksik oproti hodinovemu plavaniu?). Ja verim, ze sa nam podari zhodit tie ostatne kila. S mamkou som mala dnes taku mensiu vymenu nazorov (ako nekricali sme po sebe ani nic - proste sme sa len rozpravali, tak to myslim). Povedala som jej (potom, co videla, ze odkladam vahu na miesto a sa pytala kolko vazim), ze mam 79,5 kg a ze sa chystam ist tak na 65 kg maximalne. No a ona na to: budes rada, ked schudnes na 70 kg. A ja som jej povedala, ze ja sa nepridrziavam kratkodobych cielov typu... najprv schudnem na 75 kg, potom na 70 kg... proste si poviem, ze idem na 65 kg a cim viac sa k tomu cislo priblizujem, tym som radsej. Ono viem, ze keby som si dala kratsi ciel, tak by som neschudla dalej (nie preto, zeby vaha nechcela ist dolu, ale zeby som zacala viac papat...). Ono je to osvedcene u mna z minulosti, takze radsej sa budem snazit takto. A ked dosiahnem svoju vahu, tak budem plavat potom len tak 3x do tyzdna. Ale teraz, ked vyzdraviem, sa budem snazit opat kazdy den.
Inak, vies aka alternativa sladkeho ma este napadla? Raz som to jedla: rozmackaj si banan (najlepsie tak 2) a vsyp si do toho struhane orechy a ked chces ale fakt ze sladke, tak si tam daj trosicku medu a rucim ti zato, ze ti bude sladko az za usami :o). Je to skvele ten banan s orechami :o)
baby ja mam niekedy pocit ze ta vaha ma aj tak vlastny zivot a vlastnu pravdu :)) lepsie je sa asik merat ;)
majik ... ja viem no uvidim kolko to bez toho mojho milovaneho sladkeho vydrzim...zatial je to druhy den a to mam menstruaciu :D ...ale blizi sa vikend...najlepsie ako sa tomu vyhnut je nemat nic take doma :) mozno ak bude najhorsie kupim 80 percentnu cokoladu :)
a to je super ze si sestra vsimla to znamena ze uz je to riadnejsie vidno musi to byt dobry pocit :)))
a ked tak inak rozmyslam mali by sme vymyslet nejaku zdravu alternativu sladkeho...napr tvaroh s jahodkami a celozrnymi piskotami :)/to som dnes videla ako to tlacil trener v posilke :DD
prajem vam pekny vikendik a drzte sa
Mna to len zaujima, lebo spoluziacka schudla asi tolko za mozno 1,5 roka ci viac... nerada rozprava o tom obdobi. Vychadzam len z toho, ze ked je zdrave schudnut hoc i 2-4 kg za mesiac, tak potom tych 20 kg by clovek mal dat dole aj za 10 mesiacov. Viem, ze matematika pri chudnuti moc nefunguje (vzhladom k tomu, ze mozno pride obdobie, kedy neschudnem nic), ale to by ma u mna neprekvapilo, ked teraz za 2 tyzdne som zhodila viac nez za 1. mesiac dokopy (najprv 2 kg, teraz dalsie 4). Vsetky to zvladneme. Dakujem, aj tebe prajem pekny vecer.
Majka cisto prakticky,to nie je vela,lebo ty nedrzis ziadne diety,len si sa zacala stravovat zdravsie,a mas aj pohyb.nerobis ziadne hladovky,tak z mojho pohladu je to aktualne,a v pohode.drzim ti palceky,aby si to dokazala,a ja viem ze ty to dokazes,ved toto forum nas drzi nad vodou,a podporujeme sa.Prajem ti pekny zvysok vecera.
juj Helus, vies co? ta vaha (ako stroj) je potvora a riadna. ja som urobila raz v kupelni mensi pokus. odvazila som sa predtym, nez som sa umyla (vlasy, osprchovala... atd.) no a vysledok bol 80 kg. odvazila som sa po umyti (kedy by som cakala vzhladom k mokrym a tym padom aj tazsim vlasom vacsiu vahu) a ta potvora ukazovala 79,5 kg. zeby som behom 10 minutoveho sprchovania schudla 0,5 kg? cakam, az mi nabehnu dalsie povinnosti v skole a nebudem ani vediet snad, ako vaha vyzera.
len tak ma napadla taka vec, ze ak by som cisto teoreticky schudla do konca roka takymto sposobom dalsie kila a vaha by sa mi zastavila na 65 kg, tak tym padom 20 kg za rok by bolo vela? co si o tom myslite?
Skúste pozrieť dievčatá či aj vy tu niečo rozumné nájdete? Ako sa Vám darí naštartovať metabolizmus spaľovania tukov?
majka dnes som skocila letmo na vahu,a predstav si ta potvora mi ukazala o 700 gramov menej,co je uspech.vikend mam pracovny,takze ani plavat nemozem,a citat vas budem az akolo 23.Ale verim ze kila pojdu dole pomaly,v praci sa ma kolegina pytala,ze kolko som schudla,ze je to vidiet,a ja jej vravim,ze nic.Asi mi idu cm,a nie kila,aj to sa stava.prajem ti pekny vikendik a drz sa.
Helus, super, ze sa tak dobre drzis. Ja mam teraz taky pocit, zeby som zjedla aj kona. Nemam dnes dobry den (rozmyslam nad jednou myslienkou, ktora ma z dneska trapi) a tak som si povedala dost, ked som prisla domov od lekarky a najprv mi za obet padol cokoladovy bonbon a potom o nieco neskor mala Deli tycinka (a teraz mi je trosku z toho sladkeho nevolno, lebo toto bolo vela pre mna). Samozrejme, ze som rano ranajkovala a sladkost nebola prvym jedlom dna. Ten dalsi bonbon som vratila radsej na svoje miesto... :o). Na obed som si uz potom dala kapustovu polievku, na olovrant si dam zrejme iba ovocie a na veceru si pomastim sojovy rozok. Plavat sa chystam az buduci tyzden niekedy v stredu mozno a uz by som opat rada nabehla na svoj plynuly rezim. Jedna vec, ktora ma potesila je, ze mi sestra, ktora prisla zo zahranicia a sme sa par tyzdnov nevideli povedala, ze vidno, ze som dobre schudla :o) - tak som rada, ze to aj vidno.
Jajka, neexistuje dieta, ktora by zabrala natrvalo. Schudnes sice, ale priberies kila naspat. My sa tu snazime upravit jedalnicek a chudnut zdravsim sposobom nez dietovanim.
Elena a Lilek, verim, ze aj vam sa podari tak pekne schudnut ako nam doteraz. Dufam, ze nas inspirujete nejakym jedalnickom, ak nam dojde fantazia ;-). Inak Lilek, maniak na sladke som aj ja a preto som sladkosti za ziadnych okolnosti nevylucila. Proste by som to neprezila :o). Sladke si dam, ale snazim sa kontrolovat (a dam si ho najma doobeda). Ono vies, neuznavam "diety" typu - nesmies jest sladke, mozes zjest 1 cm cokoladovej tycinky... atd. Lebo fajn, vydrzala by som tak tyzden alebo dva, ale potom by som sa sladkeho opraskala jedna radost a to by som slavne nedopadla ;-).
bre ranko kocky :) dakujem za mile privitanie hned ste mi zlepsili naladu :)
veronika rada by som sladke aspon na tieto tri mesiace vynechala pripadne nahradila len neviem cim napr proteinovou tycinkou? :) ovocie inak ja moc nemusim tlacim to do seba nasilu sa priznam :/
som inak maniak na sladke ked mam stres a depky som schopna vyjest pol nutelly lyzickou :)
dnes som zacala svoj 2.den prazenicou na olivovom oleji, s celozrnym knacbrotom a paprikou tak ma to celkom zasytilo ...inak zevraj vajcia su velmi dobre aj v ramci chudnutia, ale aj ked mate stres :) tak dufam ze mi to vydrziii :)
inak ja som sa prihlasila vlastne do takej sutaze co organizuje sportcentrum v nasom meste vola sa to do formy a trva presne tieto tri mesiace na zaciatku ma pomerali zvazili vyfotili a o 3 mesiace mam prist zas...tak som celkom motivovana :)
inak ta baba co ma fotila hovorila ze ak clovek pravidelne cvici tak chudne tazsie nez ten co len zacne cvicit...takze asi naozaj budem muset v cviceni pridat, stredu som bola na joge, vcera na spinningu dnes idem na zumbu :)
pekny dnik zelam