Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Plnou parou vpred

Príspevok v téme: Plnou parou vpred
DevilsAngel

Ahojte dieťáci :) Tak dnes je môj veľký deň, rozhodla som sa že začnem na sebe makať, pretože mám pocit že mám nejaký zlý prášok na pranie, všetko mi je menšie a menšie...
Ak sa aj medzi vami nájde niekto kto má dosť toho otrasného pohľadu do zrkadla nech kľudne napíše a pokecáme, poradíme, podržíme :)
------------------------
Správna výživa, životospráva www.zdravie.sk

veronika1211

ahojte babule, ked budete mat chut maskrtit, prikladam jeden recept. je to naozaj vyborne a lepsie ako kus cokolady :)
od bukovskeho:

4 šálky pokrájaných jabĺk, 1 šálka hnedého cukru, margarín, 1 šálka ovsených vločiek, 2 lyžice celozrnnej múky, škorica

Jablká zmiešame s hnedým cukrom a vložíme do margarínom vymastenej ohňovzdornej misy. V inej mise zmiešame ovsené vločky, celozrnnú múku, škoricu a nasypeme na jablká. Navrch naukladáme kúsky margarínu a pečieme v rúre, kým jablká nezmäknú a vločky nebudú voňať

lilek

sisi inak tie vlocky...nechutia mi :((( fakt neviem s cim sa ich mam prinutit jest, neznasam aj susene ovocie ani orechy nemusim :/

lilek

ahojte baby, ako vikendujete?

sisi wow tak to je super gratulujem musi to byt super pocit ako v uplne novom tele :))
kolko platkov sunky je teda v pohode? inak kupujem len kvalitnu morcaciu inu nie :))a potesia ma aj ine tipy co si papala namiesto sladkeho?

janulik tak to je perfektne :)) to si teda v podstate dala za dva mesiace dole 10kg? :) kolko este chces ist dole ? :) a z kolko na kolko? :)
ja mam prvy vaziaci den az stvrtok dufam ze budem mat po tyzdni to kilo dole :/ inak budem deprimovana :))

moj prvy ciel je do za tri mesiace cize do aprila schudnut 8 kg, zo 78 na 70 a pak ak sa to podari to potiahnut na 65 kg, pri 172 cm by to mohlo byt v pohode :)

helus pekne odolavas ;)) ja tiez musim priatel si kupil cokoladovu zmrzlinu ale ja som hrdinsky jedla melon ani som sa jej nedokla :DD

ja som dnes mala na desiatku polku melonu/ten biely ci aky to je inak je fakt mnam sladucky a k tomu bielu activiu :)) na veceru bude asik rozok so sunkou, pridala som inak kazdy den pol litra zeleneho caju zevraj je to dobre k plochemu brusku, zajtra idem zas cvicit :))

Sisi135

Janulik: S chudnutím som začala vo februári a skončila som v septembri minulého roka. Keď som však začínala vedela som o strave veľké makové, iba tie základné veci. Menej sladkého, menej vyprážaného, viac zeleniny ovocia... Stravu som začala meniť až okolo júna keď už som čo to vedela. A áno cvičila som: Začala som 3x týždenne aerobic a teraz chodím 3x týždenne na aerobic (ale viac sa tam posiluje než cvičí čo je pre mňa super) a 3x týždenne behám na bežiacom páse 40 min. ale ja už nechcem schudnúť - udržiavam. K tomu sa podľa možnosti snažím chodiť furt pešo, nepoužívam výťah (bývame na piatom). A čo sa týka pojmov:
Bielkoviny: Mlieko a mliečne výrobky (tvarohy, syry, cottage majú viac bielkovín než mlieko, jogurt, acidká atď.), vajcia, mäso, šunky (vyberať skôr také s vyšším percentom mäsa a nižším percentom tuku ale sú aj o niečo drahšie než klasik šunky), ryby (zdravé sú najmä tie morské i keď majú dosť tuku a sú kalorické sú moc zdravé). A potom sú bielkoviny ešte vo veciach ako karfiol, brokolica, ryža, cestoviny, mandle ale to je máličko a hlavné zdoje bielkovín sú skôr tie veci vyššie.
Sacharidy: to sú klasické prílohy: zemiaky, cestoviny, ryža, pohánka, ovsené vločky ale aj ovocie

Janulik33

Ahojte dievcata,
dnes som mala den vazenia a tak som sa rano postavila na vahu. Zistila som, ze som schudla dalsie 2 kg. Spolu je to teda od 1. januara 10kg dole :)
Drzim Vam vsetkym palceky, nech nam ide chudnutie dalej uspesne.
Sisi, vidim ze mas skusenosti. Chcem sa preto spytat, stale mi nie su celkom jasne pojmy sacharidy a bielkoviny. Mozes prosim dat priklady na potraviny k tymto pojmom, kt. su vhodne pri chudnuti??
Este sa Ta chcem spytat, ked pises kolko si schudla. Je to uzasny vysledok, za aky casovy usek sa Ti to podarilo a cvicila si aj? Ak ano, tak ako, ako casto??

Sisi135

Helus: Cottage je viac druhov, ak myslíš ten klasický 180 gramový s 20 % tvs. tak si zrejme prešvihla bielkoviny. Ani nejde o ich ukladanie do tukových zásob ale o to že príliš veľa bielkovín telo nevyužije, vylúči a tým zbytočne zaťažujeme obličky. K tomu tvarohu: Ja ho jedávam samý proste otvorím krabičku a polku zjem ako druhú večeru. Alebo na olovrant so slnečnicovými semienkami. Alebo hrudkovitý tvaroh (odtučnený) vymiešam s bielkom orieškami/ovocím. Alebo keď sa mi chce /čo nie je moc často :D/ tak robím takú pomazánku - zmiešam tuniaka s jemným tvarohom v pomere 1:1, kvapnem ľanový olej, trochu byliniek a papám s celozrnným pečivom. Ak sa chceš ty alebo niekto iný ešte niečo spýtať, kľudne ak budem vedieť poradím

Helus

majka21 ako sa ti darilo dnes?JA SOM BOLA CELY DEN V PRACI,AJ ZAJTRA SOM PREC AZ DO VECERA Z DOMU.DRZALA SOM SA DOBRE,ZIADNE HRESENIE,KOLEGINE PAPALI AJ ZAKUSKY V PRACI,ALE JA NIE,LEN SOM ZHRESILA HORUCOU COKOLADOU,KED SOM UZ 12 HODIN NA NOHACH.TERAZ SI TROCHU CITAM FORUM A IDEM DO HAJAN,DRZTE SA BABENKY,MY TIE KILA PORAZIME,V JEDNOTE JE SILA.PRAJEM PEKNU NEDELU.

Helus

sisi vidim ze sa vyznas,ja som mala na veceru cely Cottage s ladovym salatom.Ale porad,s cim mam jest tvaroh dakujem.

Sisi135

Ahojte baby ak môžem trochu vám tu prispejem kedže sama som čo to schudla(pôvodne som mala cez 90, dnes mám 59).Žiadne také že jem hocičo ale v menšej porcii, to nie! Doobeda treba mať sacharidy poobede hlavne bielkoviny a nezabúdať na zdravý tuk - tak 50 g denne. Cestoviny, ryža, chlieb radšej celozrnné. Ovocie papať doobeda a nikdy nie samé! Minimálne s nejakou bielkovinou.

lilek: k raňajkám prihoď vločky cca 40 g a banán pri chudnutí nie moc často. K obedu ak máš možnosť voľ celozrnnú prílohu a k olovrantu už nedávaj ovocie a V2 neviem koľko váži tá šunka ale 5 plátkov, to máš zrejme moc bielkovín, na porciu tak 20 g cca. A večer sa hodí skôr niečo ako cottage alebo tvaroh

Channy

do konca toho apríla viem, že neschudnem celú moju nadváhu 20 kg, ale aspoň takých 5-8kg by sa nejako dalo nie?