Ahojte dieťáci :) Tak dnes je môj veľký deň, rozhodla som sa že začnem na sebe makať, pretože mám pocit že mám nejaký zlý prášok na pranie, všetko mi je menšie a menšie...
Ak sa aj medzi vami nájde niekto kto má dosť toho otrasného pohľadu do zrkadla nech kľudne napíše a pokecáme, poradíme, podržíme :)
------------------------
Správna výživa, životospráva www.zdravie.sk
Plnou parou vpred
Opat ma nechce prihlasit, takze budem pisat takto (majka21)
Helus, no ano, zjedla som toho trosku viac, ale dnes si toho dam menej (ked ja neviem poriesit desiatu v skole). Na ranajky zjem jogurt, na desiatu si pojdem kupit asi cottage cheese jahodovy s celozrnnym rozkom, obed budem mat normalny v jedalni (zabudla som, co som si orazila) no a poobede a vecer este neviem (neviem kedy pridem zas domov). Ale vcera na veceru som zjedla len kiwi, lebo som bola syta. Dnes mam opat sialeny den, do tyzdna mi treba napisat 4 seminarne prace (z toho 1 je na 20 stran - hovorim, salenota - zvyknem pisat na max. 10). No a k tomu sa mi treba na dnes este ucit, kedze som to vcera nestihala. Inak, zo zvedavosti som sa po vcerajsku dnes postavila na vahu a mam stale 80 kg (je pravda, ze uz som mala aj 79, ale to bolo po chorobe, kedy som nejedla skoro nic). Myslim, ze ubytok 5 kg za 2 mesiace skoro je celkom fajn. Prepadava ma ista nechut pokracovat dalej (neviem preco), ale ja sa nakopem a urcite pokracovat budem dalej :o).
Lilek, no ano, je to kustik problem sa zdravo stravovat v skole, ale aj tak sa budem snazit. Tiez pozeram, co vsetko kombinuju spoluziacky. Dnes sa uz posnazim ist aj plavat, hoci som vcera chcela, ale dopadlo to katastrofalne (prisla som domov o 19:00 a zdrzala som sa, aby som nevymietla chladnicku, aka som bola hladna). V sobotu idem na ples, zajtra sa dam ostrihat, takze isla by som plavat dnes, zajtra doobeda (ku kadernicke idem poobede) no a potom by som isla az v nedelu, ked mi to teda vyjde ta nedela. Fakt som prekvapena, ze som z toho vsetkeho nepribrala naspat aspon 2 kg. Ono trosku sa za to hanbim, co som vsetko popapala, ale budem sa snazit davat pozor, i ked to bude tazke.
caute kocky :)
chcela som vcera vecer este dojst kuknut lenze som bola tak unavena ze som zaspala o 8 :D vcera som mala nehoraznu chut na sladke a doma bola moja oblubena nutella ale odolala som :))) uz 8 den ;)
janulik - tiez ked mam takto stres strasne priberam :( v prvaku som pribrala na strasnych 95 kg, potom som schudla na 66, no a ted som v piatom rocniku VS a mam 78 :/ takze to chcem vratit :(
majka - ja keby tiez takto papam tak sa na mna secko nalepi :D ze bageta, kolacik :)) mne inak pomaha ked si spravim vlastny aspon rozok do skoly nejaky celozrny so sunkou a zeleninou, pripadne s tuniakom som si robievala, a k tomu nejaku zeleninu, ovocie, pripadne take acidko zobrat :) obed jasne je lepsie ked zjes nieco teple
inak je to naprd stravovat sa zdravo hlavne ked ste cely den v skole :/ ja niekedy len pozeram s otvorenou pusou co niektore spoluziacky s prepacenim za den pozeru...a je im to jedno aj ked uz je to na nich vidno :/
Sisi inak Ty studujes este alebo? :) inak celozrna ryza bleeeeeeeeee :DD
Dievcata studentky,
ja som skoncila VS pred necelym rokom. Statnice som mala 1. juna. Mesiac pred statnicami sme mali este poslednu skusku z LS a konzultantka mojej DP bola riadne protivna, na poslednu chvilu som musela este na DP robit zmeny a na druhy den bol posledny termin odovzdania. Kolko slz som vtedy vyplakala, tolko asi nikdy, kolko stresov ma to stalo a moja rodina aka bola ku mne ustretova. 5 rokov nic zo mna nemali. Pamatam, ako som vtedy nespala a ake to boli stresy. Ucila som sa na statnice ako blazon, liala som do seba litre kavy, kombinovala som to s tbl proti unave. Bola som v riadnom strese, bo v praci mi nechceli dat dovolenku na pripravu na statnice. Vela som jedla a strasne som pribrala. Vazte si kocky, ze mozte studovat na dennom a ze mate na starosti len studium. Ja som studovala externe, musela som na prednasky a skusky dochadzat 130km, popri tom som chodila do prace a samozrejme, mam aj rodinu. 100x som nadavala, preco som si nespravila VS hned po maturite. No neva, vsetko som zvladla a teraz je uz dobre. Len tie kila musim zhodit, bo som uz nenavidela pohlad na seba v zrkadle. Ide to pomaly dole, ale ide a ja tesim z kazdeho ubudnuteho kg.
majka,ja keby som jedla to co ty dneska,tak by som priberala,a mala by som hned 80 kil.ja si davam pozor,aj teraz pijem este cajik,poobednu mam,tak chodim domou o 22.30,a este musim vyvehnut so psom na navrate z prace.Dievcata drzim palceky,a ideme plnou parou vpred.
Janulik pisla som ti,v predoslej sprave,ze som trochu navysila,a islo 10 kil dole,ale zle som to napisala,0 10 kil hore tam malo byt pisane.
Lilek, tak mas toho dost. Mne by uz asi ruplo v hlave :o). Ja som teraz prisla domov este len zo skoly (a to pritom studujem denne) a uz sa idem ucit. Dnes som toho doobeda zjedla trosku viac - ale nie velmi vela. Na ranajky (stihla som ich zjest az v skole) som zjedla lupacku. Na desiatu o asi 2 hodiny na to som zjedla plnenu skolsku bagetu (zeleninova s liptovskou salamou), potom som zjedla normalne obed v jedalni (kuracie maso s arasidami, ryza, paradajkova polievka) a poobede som mala kolacik. Inak sa snazim cely den pit, ale uz ani ta voda do mna nejde. Chcela som ist plavat, ale nestiham uplne dnes. No a teraz na veceru neviem co zjem. Asi polievku nejaku co budeme mat doma. Treba sa mi ucit, zatvaraju sa mi oci od unavy...
janulik to je dost malo co jedavas,ja som tak jedavala cely zivot,a potom som trochu navysila,a islo 10 kil hned dole.Mam tak spomaleny metabolizmus,ze vaha mi stoji na mieste,ale badam cm,na rifliach.Dodrziavam caste jedenie,ziadne sladkosti,ale verim,ze to pojde dolu.Drz sa a skus si aspon na veceru dat nejake Acidko,aby si nemala prazdny zaludok.Od nejakej 15 do rana,je strasne daleko.
Ahojte dievcata,
citam tu, ake mate pekne stravovanie - 5x denne.
Ja som tak zo zaciatku tiez robila aj by som chcela tak stale ale odvtedy, co mi vyberali ten zub, bola som nutena tyzden jest kasovitu stravu aj to s namahou, sa mi nejak stiahol zaludok a jedavam uz len 3x do dna. Nerobim to naschval, jednoducho mi uz potom viac nechuti.
Jem rano o 7:00 v praci ranajky, o 11:00 tiez v praci obed a potom uz len o 15:00 a viac uz nejem. Na ranajky mam zvycajne jeden cerealny roztek s aktiviou alebo nizkotucne mliecko s fitcerealiami, na obed mam tanier polievky, alebo trosku maska so zemiakmi alebo nieco podobne podla toho co je navarene a o tej 15:00 zvyknem uz len ovocie.
Myslite, ze je to malo? No co mam robit, ked viac sa mi neda zjest??
Ale aspon vaha ide dole.
Cez vikend, ked som doma a spim dlhsie, tak jem len 2x denne, t.j. o 11:00 a o 15:00. Denne vypijem tak 2l tekutin.
skuste tvaroh s koprom a knockenbrot k tomu. ja to mam velmi rada.
od dnes si navysujem prijem energie, vystrasili ste ma a som rada ze ste ma zarazili po mesiaci a nie neskor.