Sprchujete sa každý deň?

Príspevok v téme: Sprchujete sa každý deň?
sprcha

Začala som študovať v Bratislave na VŠ a bývam na internáte. Spolubývajúce ma začali osočovať, vraj sa nesprchujem každý deň a preto naša izba smrdí. Vraj dnes sa každý normálny človek sprchuje minimálne raz za deň. Nemyslím si, že majú pravdu. Sprchujem sa dvakrát do týždňa a myslím si, že to úplne stačí. Ony sú síce v sprche každú chvíľu, zato ale na stole a posteliach majú bordel, všade zvyšky jedla, dokonca aj v skrini. Ak v izbe teda niečo smrdí, nie som to ja, ale tieto rozkladajúce sa zvyšky jedál. Kôš vynášam iba ja, lebo ony na to kašlú. Aký máte názor na to sprchovanie? Myslím, že 1 - 2 x do týždňa je prirodzená norma. Doma sme sa kúpavali (sprchu nemáme) raz za týždeň a zato sme vyrástli a boli zdraví. Ani moji rodičia sa nikdy nekúpali častejšie. Keď som to teraz spomenula mame, tak iba mávla rukou a povedala, že sa mám na to vykašľať,že sú to nejaké fajnové pipky a robia sa dôležité. Lenže ja s nimi musím byť každý deň a tie ich posmešky mi už začínajú liezť na nervy. Keby sa radšej učili, ale stále sedia pred zrkadlom, maľujú sa a zabávajú. Takto som si vysokoškolský život nepredstavovala.

akinom007

Sprcha/ citala som spatne niektore tvoje prispevky a odpovede, nie vsetky. Ale ked uz si teda zastanca takych "prirodzenych" veci, ok sprchujes sa 2x do tyzdna...ale nepochopim ako sa nemozem neumyt denne ani v case menstruacie! ja tiez zvyknem pouzivat tampony, no ale tak sa musim umyt denne, vtedy aj 2x

akinom007

Ja som si uz zvykla sprchovat sa denne-vecer. neviem si predstavit den bez sprchy, hlavne nie pocas menstruacie. Blee.

mahel

v akom case by sa mal clovek vlatne teda srchovat alebo kupat? lebo podla toho kazda denna hodina sa hodi na nieco ine. clovek najviac potrebuje sprchu ked sa zapoti pri sporte, ale podla tej teorie ochladenia je to vlastne vted najskodlivejsie. asi treba najskor prirodzene vychladnut.

- mira

Mahel, máš pravdu. Chlad spôsobuje stagnácie. Voda keď zamrzne, prestane prúdiť, stagnuje.
Takto časté a silné ochladzovanie nášho organizmu, hlavne v oblasti obličiek, spôsobuje stagnácie životných funkcií, očisťovania. Každému v oblasti, ktorú má v tele oslabenú. U tvojho známeho to bol lymfatický systém, ktorý prestal fungovať, prestala očista organizmu od toxinov a smrť.

Cicamica64

Vacsinou to je tak ze tie najvacsie cistoty co sa tu najviac rozblakuju su aj najvacsi humusaci v inych oblastiach, cize presne ako sprchine truby z intraku

mahel

byvaly priatel mojej dobrej kamaratky bol velmi otuzily. jeho rodicia ho od detstva postupne otuzovali, cez zimu chodil iba v tenuckej bundicke a pod tym tricko s kratkym rukavom, na jesen iba v tricku, nikdy nebol chory ani chripka. ked som ho niekedy videla ako pohodlne si vykracuje a ja som sa triasla od zimy tak som nechapala ako je to mozne. bol uplne zdravy a nebolo mu vobec zima. a potom pred dvomi rokmi dostal rakovinu lymfatickych uzlin a uz je po smrti. prva choroba jeho zivota a taka kruta. clovek si nikdy nemoze byt nicim isty. ani ozdravne kury nemusia nic zabezpecit.

lost

A otuzovanie je PRESNY opak, udajne rano treba studenu sprchu :)

a prave toto je haluz, jeden hovori opak druheho a teraz komu verit :)

mahel

nedavno som pocuvala v aute jednu rozhlasovu stanicu - uz sa nepamatam aku a hovorila tam jedna doktorka o cinskej medicine a nahodou spominala, ze podla cinskej mediciny by sa ludia rano nemali vobec sprchovat, lebo sa tym ochladzuje draha obliciek (alebo tak nejako to hovorila, presne si nepamatam) a to je pre zdravie skodlive. ale aj ona sama hovorila ze sa rano sprchuje ale potom ide na chvilu do tepla, inak by si ublizila. a ked sa to robi casto a rovno spod sprchy sa oblecu a idu do prace, tak maju ludia rozne zdravotne problemy a ani netusia z coho. mozno existuju nejake ozajstne poznatky ktore su zalozene na nejakych dlhodobych skusenostiach ale ked o nich nevieme tak ich nemozeme vyuzit.

lost

Doma ma sice naucili vela veci, avsak sam som ich vylepsil a robim to lepsie ako ma ucil ten ucitel.
Bez pomoci zvonka (resp od ineho cloveka, inetrnetu).
Avsak nie vsetko by som dokazal takto 'sam vylepsit"

mozno je to ako vyemnianie si receptov :)
vymena nazorov po internete