Sprchujete sa každý deň?

Príspevok v téme: Sprchujete sa každý deň?
sprcha

Začala som študovať v Bratislave na VŠ a bývam na internáte. Spolubývajúce ma začali osočovať, vraj sa nesprchujem každý deň a preto naša izba smrdí. Vraj dnes sa každý normálny človek sprchuje minimálne raz za deň. Nemyslím si, že majú pravdu. Sprchujem sa dvakrát do týždňa a myslím si, že to úplne stačí. Ony sú síce v sprche každú chvíľu, zato ale na stole a posteliach majú bordel, všade zvyšky jedla, dokonca aj v skrini. Ak v izbe teda niečo smrdí, nie som to ja, ale tieto rozkladajúce sa zvyšky jedál. Kôš vynášam iba ja, lebo ony na to kašlú. Aký máte názor na to sprchovanie? Myslím, že 1 - 2 x do týždňa je prirodzená norma. Doma sme sa kúpavali (sprchu nemáme) raz za týždeň a zato sme vyrástli a boli zdraví. Ani moji rodičia sa nikdy nekúpali častejšie. Keď som to teraz spomenula mame, tak iba mávla rukou a povedala, že sa mám na to vykašľať,že sú to nejaké fajnové pipky a robia sa dôležité. Lenže ja s nimi musím byť každý deň a tie ich posmešky mi už začínajú liezť na nervy. Keby sa radšej učili, ale stále sedia pred zrkadlom, maľujú sa a zabávajú. Takto som si vysokoškolský život nepredstavovala.

luky741

Tiez som mal na internate spolubyvajuceho, ktory sa od nedele do stvrtku nesprchoval vobec, jednoducho kvoli tomu, ze sa hanbil vliest do spolocnych sprch a fakt ho bolo citit..aj zo šiat , z obliecok ...a to sme mali kvoli setreniu miesta aj spojene postele..v skole clovek vytvara tkz. stresovy pot , ktory pachne ovela vyraznejsie ako pot pri fyzickej cinnosti, ked sa telo ochladzuje. A aj ked sa povazujem za velmi tolerantneho cloveka, proste na moje naliehanie sa moj spolubyvajuci sprchovat zacal :-)
Tiez nie som zastancom kazdodenneho sprchovania povinne, ale je to na kazdeho uvazeni aby druhym nesmrdel, a keby mi niekto povedal, ze sa neumyvam a smrdim asi sa prepadnem od hamby.

jujujaja

tralalaaa, zlatko, nemam to rychlejsie, lebo ked sa idem sprchovat, vzdy si napustim trochu vody a lebedim si vo vani aspon 20 minut. Takze keby som sa kazdy vecer osprchovala, tak stravim v tej kupelni min. 20 minut, takto som umyta mozno za 4 minuty. Trosku rozdiel, nemyslis??? A kedze vstavam kazde rano 4:50, potrebujem sa dostat do postele co najskor.

Akoze uz je zle, aj ked sa clovek umyva, len sa umyva inym stylom akom vy ??? Niekto tu nepripusta, aby mal clovek aj nejake ine navyky a zvyky??? Fakt sila aka zmeska netolerantnych ludi sa tu zisla.

Niekto sa neumyva, je spina, niekto sa umyva, aj tak je zle, lebo sa neumyva podla VAS !!!

Lu_cia

Ja by som sedela v sprche aj 3x denne, vzdy, ked sa citim v nepohode (aj psychicky) ma napadne, ze si dam sprchu. A to preto, ze MILUJEM TEPLU VODU a pre mna je to proste zazitok ... :)

Niektori ludia sa potrebuju umyt castejsie, niektori nie, nie kazdy hned smrdi, nie kazdy sexuje, no proste, dajte tej babe pokoj. Ja si myslim, ze je uplne NORMALNA A VOBEC NESMRDI. Ked tu nieco smrdi, tak to je povyseneckost niektorych... Mozeme si gratulovat, ze zijeme v krajine, kde si mozeme dopriat sprchu aj 3x denne. Ti ostatni na svete, ktori take stastie nemaju, su akoze humusaci?

romino

tak to je teror ! zena aby sa standardne umyvala v 21.storoci len 2x do tyzdna ?
no ja som chlap, ale ked sa sem-tam stane ze som sa 1 den nesprchoval, tak sa uz citim v pyzame nesvoj.
A ked sme niekde na chate 2 noci, kde nie je voda, tak po prichode domov 3. den sa neviem dockat sprchy, a po sprche sa citim ako znovazrodeny (myslim sprchu ako to miesto na sprchovanie, nie zadavatela tejto temy :)

ved ci clovek vyvijal istu fyzicku aktivitu alebo nie, iste partie sa uz na druhy, treti den lepia a prebieha tam rozkladny proces roznych vyluckov...

Mozno sme uz ludia rozmaznani, a kazdodenne sprchovanie je tiez trocha extrem ...

no ale predovsetkym si neviem predstavit iste pravidelne aktivity so zenou (navzajom) ak by sme sa mali sprchovavat 2x do tyzdna....teda predovsetkym hygiena istych partii :)) bleeee.... mat nieco so zenou co sa 4 dni neumyla tam dole .....

tralalaaa

a kokos to uz ked si niekto kazdy vecer umyva nohy, podpazusie aj intimne partie, tak to uz rovno moze skocit do sprchy, oplachnut sa a ma to rychlejsie, ako ked si umyva vsetko zvlast.. toto nechapem...

dr.Etker

Rychla sprcha raz za 2 dni ked nie tak za den ... vyriešene fungujem tak už 3 roky a som čistý jak Avivaš :D

jujujaja

No na niektore prispevky fakt nemam slov :(
Ale k veci - ja sa sprchujem tiez 2-3x do tyzdna a nemam pocit, ze smrdim alebo som spinava. Samozrejme v lete aj 3x za den, takisto po sporte ci inej namahe, to je jasne.
Ale presne tak ako tu uz baby pisali - intimne partie a v podpazusi si umyvam KAZDY VECER A KAZDE RANO, plus vecer aj nozicky umyjem:)) Toto iste myslim praktizuje aj sprcha a ja teda fakt nechapem, ako pri takejto hygiene niekto moze sprdnut cloveka, ze je spina smradlava, nehygienicka :(