Sprchujete sa každý deň?

Príspevok v téme: Sprchujete sa každý deň?
sprcha

Začala som študovať v Bratislave na VŠ a bývam na internáte. Spolubývajúce ma začali osočovať, vraj sa nesprchujem každý deň a preto naša izba smrdí. Vraj dnes sa každý normálny človek sprchuje minimálne raz za deň. Nemyslím si, že majú pravdu. Sprchujem sa dvakrát do týždňa a myslím si, že to úplne stačí. Ony sú síce v sprche každú chvíľu, zato ale na stole a posteliach majú bordel, všade zvyšky jedla, dokonca aj v skrini. Ak v izbe teda niečo smrdí, nie som to ja, ale tieto rozkladajúce sa zvyšky jedál. Kôš vynášam iba ja, lebo ony na to kašlú. Aký máte názor na to sprchovanie? Myslím, že 1 - 2 x do týždňa je prirodzená norma. Doma sme sa kúpavali (sprchu nemáme) raz za týždeň a zato sme vyrástli a boli zdraví. Ani moji rodičia sa nikdy nekúpali častejšie. Keď som to teraz spomenula mame, tak iba mávla rukou a povedala, že sa mám na to vykašľať,že sú to nejaké fajnové pipky a robia sa dôležité. Lenže ja s nimi musím byť každý deň a tie ich posmešky mi už začínajú liezť na nervy. Keby sa radšej učili, ale stále sedia pred zrkadlom, maľujú sa a zabávajú. Takto som si vysokoškolský život nepredstavovala.

verula

Preboha v 21 storočí položit takúto otázku? a ešte k tomu vysokoškoláčka? Nevedela by som ist pred ludí keby som sa nesprchovala denne, minimálne raz. Súhlasím zo spolubývajúcimi ,prepáč, ale majú pravdu.

mývalík

Ja si bez sprchy neviem ani deň predstaviť:). Som taký mývalík a vôbec mi to nevadí. Sprcha ma osviežuje a má na mňa aj psychohygienický účinok. Takže 2 v 1. Na chrbte, na ramenách a dekolte sa mi tvorievajú vyrážky. Ak vynechám sprchovanie, hneď sa to na mojej koži odrazí. Nikoho neodsudzujem, ak cíti potrebu sprchovať sa 2 x do týždňa, ale ja som ten opačný element:) Mám rada pocit, keď sa cítim svieža. Keď som sa niekedy umyla len tak pod pazuchami bez sprchovania, nikdy to nebolo také, ako zo sprchy. Takže v mojom prípade - Voda pre mňa predstavuje očistu.

37yrr9u

ako si vobec dovolujes poveda ze na orave je to bezne takato zanedbana hygiena????
...mozno tak u teba
ja tiez pochadzam z oravy a sprchujem sa kazdy den ,dokonca aj moj 70rocny dedko sa kazdy den sprchuje
ak si hrda na to ze ty vydrzis niekolko dni bez sprchy, nech sa paci,
ale vecsina ludi ma k tomu troska iny pristup
je to dost nechutne,to ti robi taky problem sa socializovat medzi ludi a osprchovat sa ,ked aj tak ako pises sa umyvas v umyvadle ...smiesne nie?a asi aj dost nepohodlne, ale tebe to vyhovuje len sa omocit vodou a mysliet si ze to staci

mahel

uhlie, moze na tom nieco byt co pises. moja kamoska napriklad ked sa vydala sa musela prestat vonavkovat a sprayovat, lebo jej muzovi to strasne smrdi. vraj sa mu z toho az dviha zaludok. ona hovori, ze ma velmi citlivy cuch, ze znesie sice vonu skutocnych kvetov a prirody, ale neznasa ked je k tej voni este nieco umele primiesane. a to vo vonavke je vzdy. takze ta kombinacia mu vadi.

mysa

nechcem nikoho odsudzovat alebo vnucovat svoj nazor, ale ja milujem ten pocit, ked vyjdem zo sprchy cista a vonava...

limba

Sprcha,
Nič nerobíš zle, si mladá a nič si nerob z prečistotných ľudí, ktorí, keď tu čítam príspevky, majú na margo čistoty málo slušného správania. Ľudia, ktorí nám smrdia v autobusoch a obchodoch sú extrémne nečistotní ľudia, určite nie takí ako Ty. Smrdia sebou ( bezdomovec napr. polročnou špinou ) a tiež prepoteným umelým oblečením.
S vekom všetkým pribudne aj častejšia hygiena a starostlivosť o seba, ale na to príde každý sám.

mahel

akinom ty si asi niektory jej prispevok preskocila lebo tam pise ze sa umyva kazdy den - teda intimne miesta a pod pazuchou a tak ale sprchuje sa cela dvakrat do tyzdna. tusim tam pisala aj to, ze aj jej rodicia sa tak umyvali kazdy den a otec sisulaka v umyvadle. tak si to aspon pamatam.

lost

Ohladom toho otuzovania, cize ono je to nebezpecne? lebo niektore teorie si to vysvetluju tak, ze je to len "priprava na zimu" resp, aby sa telo stalo odolnejsim, ak bude nutne, napr ked na zasiahne kratkodoba zima, tak sa lepsie budem vediet branit.. alebo to je viac naskodu ako na dobre ? :)