Začala som študovať v Bratislave na VŠ a bývam na internáte. Spolubývajúce ma začali osočovať, vraj sa nesprchujem každý deň a preto naša izba smrdí. Vraj dnes sa každý normálny človek sprchuje minimálne raz za deň. Nemyslím si, že majú pravdu. Sprchujem sa dvakrát do týždňa a myslím si, že to úplne stačí. Ony sú síce v sprche každú chvíľu, zato ale na stole a posteliach majú bordel, všade zvyšky jedla, dokonca aj v skrini. Ak v izbe teda niečo smrdí, nie som to ja, ale tieto rozkladajúce sa zvyšky jedál. Kôš vynášam iba ja, lebo ony na to kašlú. Aký máte názor na to sprchovanie? Myslím, že 1 - 2 x do týždňa je prirodzená norma. Doma sme sa kúpavali (sprchu nemáme) raz za týždeň a zato sme vyrástli a boli zdraví. Ani moji rodičia sa nikdy nekúpali častejšie. Keď som to teraz spomenula mame, tak iba mávla rukou a povedala, že sa mám na to vykašľať,že sú to nejaké fajnové pipky a robia sa dôležité. Lenže ja s nimi musím byť každý deň a tie ich posmešky mi už začínajú liezť na nervy. Keby sa radšej učili, ale stále sedia pred zrkadlom, maľujú sa a zabávajú. Takto som si vysokoškolský život nepredstavovala.
Sprchujete sa každý deň?
no ja osobne preferujem každodennú hygienu, takže neodídem z domu ráno pokým si nedám sprchu... a potom po celedennej robote sa opäť osprchujem...
sprcha> opytaj sa niekoho o kom vies ze bude k tebe uprimny (a povedzme ze sa sprchuje kazdy den..) ci mu pripada ze smrdis.. ak nie, tak kasli na bordelarske kamaratky ktorym sa nechce upratovat tak to radsej zvalia na teba. Ak ano, zamysli sa nad sebou.. Ja sa sice sprchujem kazdy alebo kazdy druhy den ale nemam pocit ze je to nutnost (u mna je hlavne kvoli vlasom). Kazdy sme iny a co vyhovuje jednemu, nemusi aj druhemu. Poznam dvoch ludi: jeden vidi vodu(sprchu/kupel) max dvakrat do tyzdna a ani naznakom nesmrdi.. druhy sa sprchuje rano a vecer a mala som problem vydrzat pri nom sediet v praci. Len tak mimochodom - ktosi tu spominal ze taka gulocka na podpazusie tiez patri k zakladom hygieny. V poslednej dobe pouzivam len jemne deodoranty, ktore nebrania poteniu, lebo moja skusenost s antiperspirantmi je taka ze ked si nejaky(akakolvek znacka) rano dam, vecer moje podpazusie smrdi, ak si ho nedam, trochu citim pot, ale nesmrdim.. Takze nie vsetky uzasne antismradove pripravky su naozaj antismradove.. a urcite to plati aj o vsetkych tych nehydratujucich hydratacnych kremoch, drazdiacich sprchovych geloch na citlivu pokozku (minule som si v nudzi kupila niveu sensitive sprchac, neviem cim to bolo ale brutalne ma z neho stipal nos..) ktore su podla niektorych take potrebne pre nase tela..
(bolo by mozno zaujimave spravit statistiku kolko z vasnivo sa sprchujucich prispievateliek v tejto teme uz prispelo s opisom svojho problemu do nejakej temy o kvasinkach..)
bohuzial aj ja patrim k tym potrhlym, ktory sa sprchuju viac nez je zdrave. potrhlym preto, lebo ma to niekedy dost obmedzuje. napr. nejdem na vylet kde nie je moznost sa kazdy den dokladne umyt. tym si odopieram niektore radosti zivota, ale nejako sa mi to nedari zmenit. napriek tomu ak by som mala hodnotit, tak mi je na pogrcanie skor z niektorych charakterov ako z umytych ci neumytych ludi. aj ked neumyt si ruky po toalete a potom niekomu podat jedlo, to naozaj nie je nic prijemne. ale aj tak sa da zit a kazdy si zvoli to, co mu vyhovuje.
Samozrejme, každý smie vyjadriť svoj názor. Ale nehnevajte sa, niektoré vaše príspevky sú naozaj urážajúce. Nezastávam si zakladateľku témy, ale myslím, že jej príspevky nie sú nijak hanlivé, avšak niektoré ostatné....
Pre "sprcha" prispievam do tejto témy. Stotožňujem sa s väčšinou, sprcha 1-2x týždenne je naozaj málo. Ja osobne sa cítim oveľa lepšie čerstvo osprchovaná. Takže 1x denne určite. Nehovoriac o letných dňoch a o dňoch menštruačných.
a čo iné jej už zostávalo napísať? už sa musela cítiť trápne...tak rýchlo napísala, že si umýva zadok...a keď už sme pri tom, prečítala som si všetkých 20 strán...a skoro som sa pogrcala...keď som sa dočítala, koľkí ľudia robia to isté...fuj
a to akoze komu ma podla vas smrdiet ten zadok? citali ste aj tie dalsie prispevky, alebo len ten jeden od zakladatelky temy? lebo aj ona tu uz parkrat pisala, ze sa denne umyva. tak co tocite stale to iste? sak sa najskor zoznamim s problemom a potom nan reagujem. nie len ako tela precitam prvu vetu a uz kricim aka je cela kniha na hovno.
asi tak...ale vidíš to...na svete ešte stále existuje stredovek... :-) zachvílku vznikne nová vládna strana:
HZSZ.... HNUTIE ZA SMRADLAVE ZADKY...
no ja sa len cudujem, ako sa niekomu moze zdat sprcha kazdy den prehnana cistota. u mna to je zakladna hygiena. je to take automaticke ako umytie ruk mydlom po pouziti toalety.
..nech žijú smraďúúúsiiii........
fuj...
sprcha
cital som si tvoje prispevky a mozem povedat, ze v dnesnej dobe tazko najst taku mudru zenu, ako si ty.
a to si este dost mlada.
prehnana potreba "cistoty" je len prejavom vnutornej nespokojnosti so svojim zivotom. trpia nou predovsetkym zeny.
ako si si sama vsimla, tvoje spolubyvajuce su v podstate povrchne chuderky.
a ako je vidno tu, takych chuderiek su na svete stovky, dokonca sa to povazuje za normalne.
mas jednoznacne pravdu, tak sa nedaj zvyklat. :)