Sprchujete sa každý deň?

Príspevok v téme: Sprchujete sa každý deň?
sprcha

Začala som študovať v Bratislave na VŠ a bývam na internáte. Spolubývajúce ma začali osočovať, vraj sa nesprchujem každý deň a preto naša izba smrdí. Vraj dnes sa každý normálny človek sprchuje minimálne raz za deň. Nemyslím si, že majú pravdu. Sprchujem sa dvakrát do týždňa a myslím si, že to úplne stačí. Ony sú síce v sprche každú chvíľu, zato ale na stole a posteliach majú bordel, všade zvyšky jedla, dokonca aj v skrini. Ak v izbe teda niečo smrdí, nie som to ja, ale tieto rozkladajúce sa zvyšky jedál. Kôš vynášam iba ja, lebo ony na to kašlú. Aký máte názor na to sprchovanie? Myslím, že 1 - 2 x do týždňa je prirodzená norma. Doma sme sa kúpavali (sprchu nemáme) raz za týždeň a zato sme vyrástli a boli zdraví. Ani moji rodičia sa nikdy nekúpali častejšie. Keď som to teraz spomenula mame, tak iba mávla rukou a povedala, že sa mám na to vykašľať,že sú to nejaké fajnové pipky a robia sa dôležité. Lenže ja s nimi musím byť každý deň a tie ich posmešky mi už začínajú liezť na nervy. Keby sa radšej učili, ale stále sedia pred zrkadlom, maľujú sa a zabávajú. Takto som si vysokoškolský život nepredstavovala.

:D

lost : no a zas ked sa tak zamyslime, nie kazdy sa rovnako poti, moj brat sa sprchuje aj 2krat do dna , lebo ma dake nadmerne mazove vylučovanie, ale ja zas s tým problem nemam, mala som spolužiacku co sa tiez kazdy den sprchovaala, ale aj tak bolo znej citi pot :/ neviem asi si neprala oblecenie :D

lost

ja sa napriklad zapotim uz aj pri skladani IKEA nabytku (vo svedcine rozumej LEGO), obvzlas ak to skaldam celu noc a susedia to musia milovat..

:D

pokožka by vraj mala byt prirodzne mastna a nieje dobre ju nadmerne umývat a kydat nanu kadejaké krémiky, ja osobne sa v zime sprchujem ci skor kupem 2 krát do týždna a v lete kazdy den, pripadne po cviceni je tiež jasne ze sa osprchujem, ale pokial nevykonavam židnu fyz. aktivitu pri ktorej sa spotim tak v zime ozaj 2krát do týzdna a castejsie ani nechcem, lebo by som si musela aj vlasy a to neni zdrave kazdy den si umývať vlasy :) .. určite niesi žiadna humusáčka.. skor by som povedala že tvoje spolubývajuce a zeny im podobne su len hlupane :D ktore skáču podla toho čo im v telke natlačia do hláv :D

Majka222

Sprcha
Ak nesmrdíš tak sa kupať každy deň nemusiš. Ani ja sa každý deň nekupem, ale 2x do týždňa.
A mimochodom treba šetriť za vodu, lebo v dnešnej dobe je všetko drahe,

Netvor Q7A

Tak tato tema ma celkom zaujala a svojim sposobom mam knej blizsie ako by sa mohlo zdat

Mam spolubyvajuceho na intraku - byvame spolu uz 5tym rokom na izbe a inak je to fain chalan len pojem sprcha je unho takmer neznamy pojem
z domu bol este za prvaku nauceny na sprchu tak max raz do mesiaca a to si viete predstavit co to bol za kandel na izbe
Teda asi si to vedela predstavit cela chodba okrem mna - mam totiz velmi kvalitne rozleptanu sliznicu a je toho len velmi malo co citim takze som bol prenho uz od zaciatku asi idelany spolubyvajuci aj ked s casu nacas ma stale dokaze presvedcit ze ten nos este sem tam zafunguje D
S postupom casu a na nalihanie(velmi pekne povedane) nielen mna ale aj zopar desiatok dalsich ludi asi po 8 semestroch sa to podarilo skratit na sprchu raz za tyzden
Nechcem sudit len ma zaraza ako hlboko su neiktory ludia presvedceny o svojej pravde ze neuznaju ani po posmeskoch 30 ludi ze asi nieco nieje v poriadku

Asi sa niekde stala chyba
pravdepodobne tak bil nauceny doma kde boli na jeho pach ako tak zvyknuty a nikomu to nevadilo
Nebudem pisat od kial je lebo niekto by to mohol generalizovat a tp tiez nie je optimalne v tomto pripade
proste troska cudak chlapec

Takze si viem celkom dobre predsavit ze sa moze stat aj situacia ktoru tu spomenula zaladatelka
To ale naznamena ze by som ju chcel k dotycnemu prirovnavat a to zdoraznujem

V podstate intervaly navsety sprchy su od urciteho veku kazdeho osobna vec pokial pachom neobtazuju okolie

Ako to je v pripade zakladatelky to vie iba ona sama a asi najlepsie bude ta uz spominana konzultacia s kamaratkou lebo je tu pravdepodobnost ze dievcence len podpichuju lebo 1x tyzdenne poriadna sprcha + denne nazvyme to "mala hygiena"
moze urcitemu typu ludi stacit

Mam znameho co ma sedavu pracu a ma naozaj suchu kozu a vobec sa nepoti a naozaj nieje potrebne aby chodil kazdy den do sprchy a to sa v praci pohybuje medzi inak citlivymi nostekami

Tym ale nechcem povedat ze ti co chodia do prchy denne niesu v poriadku - sam knim patrim

Aby som to zhrnul tak odsudzovat niekoho len zato ze chodi menej casto do sprchy ako ja ked neviem co je za tym je dost hlupe a detinske

A na zaver
pokial viem stale by mala byt sprcha nas pomocnik, pre niektorych aj prostiedok na relax a nie nastroj na sikanu ktoreho sme otrokom

sprska

A pozor verula, čistota ťa zabiť môže. Ono tie baktérie, ktoré na sebe máme aj potrebujeme. Naozaj, možno si dva krát osprchovaná za deň, ale ako tu niekto spomenul slušné správanie ti chýba. Neviem prečo by mala smrdieť. Cez leto sa sprchujem aj ja každý deň, aj na osvieženie a myslím, že aj zakladateľka témy, alebo po športe.

sprska

Podľa mňa to robíš správne. Nie je dobré stále si zmývať ten "mastný" film z pokožky. To ti povie aj kožný. Ak má niekto potrebu sprchovať sa každý deň, nech sa sprchuje. Ja sa sprchujem každý deň po potrebe, ale iba intímne partie. Celá sa osprchujem raz za týždeň. A nesmrdím, ani nemám pocit, že som "špinavá". Mám suchú kožu a takto mi to vyhovuje.

milli11

Niektore prispevky ma tu dost zaujali, v dobrom zmysle.
1. Ten muz, co ho rodicia odmalicka otuzovali a nikdy nebol chory a potom raz ochorel a hned nato zomrel.
Nebol chory nikdy ani ako malicky? Potom sa jeho telo najskor nenaucilo branit proti stale silnejsim virusom a bacilom. A s tym uz to islo dolu vodou, jeden virus, lymfaticky system zlyhal a koniec.
Pocula som uz aj o tom, ze skor zomrie (aj necakane) ten clovek, ktory nebol (skoro) nikdy chory ako ten, ktory je castejsie chory. Teda za rok prekona asi 6 nadch a 2 zapaly hrdla.
Ja sa napriklad v studenej sprche ani nedokazem osprchovat. Ked nam vypnu teplu vodu, vtedy predvadzam v sprche hotoe divadlo aj s muzikalom a operou dohromady. Sprchujem sa v takej teplej vode, ze uz za asi 3 minuty su vsetky zrkadla totalne zarosene.
2. Je lepsie pre telo sa sprchovat vecer ako rano.
S tym suhlasim. Predtym som sa sprhovala pred odchodom do prace. Vysledok? Bola mi strasna zima a to som bola este len dnu so zapnutymi radiatormi. Ked som vysla von, uz ani nehovorim. Teraz sa sprchujem vecer a zboznujem, hlavne v zime, ten pocit, ked vojdem cista zo sprchy, voniam prijemnou vonou a zababusim sa do perin.
Fajn, normalne sa clovek osprchuje kazdy den. Zakladatelke vsak moze vyhovovat aj menej casto. Ak nerobi nic take, kde by sa namahala, je v klude, moze jej to stacit. Su take pripady. Niekto sa zacne potit a smrdiet po hodine, ak ma fyzicky velmi narocnu pracu alebo sa extremne poti, niekto az po 2 dnoch.
3. Pisala tu, ze si stale oblecie ciste tricko. Ja poznam opacny extrem, ked sa zena sice kazdy den osprchuje, ale nema problem na seba hodit tyzden nosene tricko. Tu sa mi zmysel sprchy straca.
4. Ze si neholi nohy, vadi? Mozno nemusi.
Moja mama, blondinka, si nikdy neholila nohy, ani nedepilovala. Jej na kazdej nohe totiz rastie asi len 5 blond chlpkov, inak ich ma cisto hladke. Normalne jej zavidim, ja som totiz zdedila chlpky na nohach po otcovi, musim ich holit. A este aj prsia som zdedila tusim po nom. Teraz uz chapem, preco mi hovoria, ze sa tak podobam na otca. A vraj, podla vedcov, po kazdom z rodicov zdedi potomok to najlepsie. To isto.
Zaujimavy prispevok, len skoda, ze som ho nezbadala skor.

milli11

Mna by velmi zaujimalo, ked sa sprchujete len 1x za den, kedy to je? Nemyslim horuce leto, vtedy sa clovek sprchne 2x, 3x, aj viackrat.
1. Rano, ked vstanete, pred odchodom do prace.
Alebo:
2. Hned, ked pridete z prace.
Alebo:
3. Vecer, predtym, ako si lahnete spat.
Vdaka.

verula

je zarážajúce , že v 21 storočí a ešte k tomu vysokoškoláčka položí takúto otázku. a vraj aj zvierata maju svoje pachy, no tak toto je vrchol človeče...Chceš tým povedat aj človek má smrdiet vlastným potom a tak by to malo byt v poriadku? hm, Vieš čo ? Ja byt tvojov spolubývajúcov pýtam sa na inú izbu, takto nebudeš mat ani priatela a ako si založíš rodinu? Ja by som nevedela ani ist medzi ludí keby som sa min, 1 x denne neosprchovala, ale väčšinov dvakrat za den rano a večer pred spaním. Niekedy ked nemám čas rano venechám a už sa necítim vo svojej koži. zamysli sa dievča, čistota ta nezabije.Ty nechodíš ani na WC ? a myslíš , že pepierom utrieš a to stačí na týžden ? hygiena ti je nejak široký pojem... prepáč