Moja 20-ročná dcéra ochorela na schizofréniu, momentálne leží na psychiatrii. Som z toho zúfalá, neviem ako dlho sa bude liečiť a či sa z toho vôbec dostane. Už asi nikdy nebude ako predtým. Kto máte podobné problémy, podeľte sa so mou o svoje skúsenosti a poraďte mi, ako ďaalej žiť.
----------------
"Schizofrénia (Schizofrénne psychózy)" www.zdravie.sk
"Schizofrénia" www.zdravie.sk
Schizofrenia
Nie všetci shizofrenici su rovnaky a niektori znich su slavne osobnosti.Nehadžte ich prosim vas do jedneho vreca su to tak isto ľudia ako každy iny.čo by ste robili ak by ste boli shizofrenici a odsudzovali by vas?Skuste byť empaticky.
silke,
ja viem, co je paranoidna schizofrenia-viem, ze zijes v hroze :( , teraz uz ale ide o teba! ja viem, ze to znie surovo, ale je to kvoli tebe-existuju ustavy. postaraju sa o tvoju mamku a ty MUSIS zit svoj zivot!!! aj vycitky svedomia maju svoju hranicu...
Večšina shizofrenikou su nadpriemerný a žiju upne iny svet.Existuje viacero druhuv shizofrenii a u každeho sa prejavuje inak.Nemam rada ak niekto odsudzuje shizofrenikou.Niektori shizofrenici su s inteligenciou na tom lepšie hlavne emočne.Su to tak isto ludia.Svet ma voči nim stigmu a moja priatelka odburava predsudky voči psichicky chorim.Ma choreho syna a nema to snim lahke.Keby som vam povedala,že okoho sa jedna tak by ste určite niektory o nej už museli počuť,lebo je znama.Je to užasna žena a velmi dobre rozumie shizofrenikom a ostatnym psychicky chorim.
Ako dlho si uzivala ten deprim? Musim ho uzívat stále??
filmy su filmy, ale kto nezazil, ten nepochopi!!!
a polka. to mas pravdu, zadna choroba sa s nami nemazna, ale hovorim vam: moja matka ma diagnozu: paranoidna schizofrenia!!! viete co to je??? ja uz vazne neviem co mam robit! velmi casto myslim na samovrazdu...
Pupalka videla si film Čistá duša? Ak nie, pozri si ho!Hlavný hrdina trpí touto zákernou chorobou a uvidíš kam to dosiahne.Cesta je trnistá,ale ktorá choroba sa s nami mazná?
na normal depresie uživam DEPRIM a veľmi dobre zabera. inak,počula som odbornika,kt.hovoril,že našej populacii hrozia depresie pre nedostatok 3omega mastnych kyselin.je v nich dôležit zložka pre psychiku EPA!Jeme same škodlive tuky,nie zdraviu prospešne.kamaratka chodila ku psychiatrom,jedla rôzne tabletky a nepomahalo.potom začala uživať 3OMEGA 1000g z firmy GENERICA.Zistila si,ze obsahuju veľku davku EPY.uživala aj 10denne spolu s vit.E.Toto jej pomohlo.Dávku znižovala,teraz ma 3 na deň,bez E.Cíti sa oveľa,oveľa lepšie.Už nechodi k lekarom.Odporučila som to inej kamoške, zabrali aj menšie davky.Ale ja mam dobru skusenosť aj s tým DEPRIMOM. inak:v zdravom tele zdravý duch a plati to aj naopak
dakujem :)
Silke,
v pár vetách si veľmi pekne vystihla VŠETKO.
Krásny a múdry príspevok na Tvojich sedemnásť!
Držím Ti palce v Tvojom pozitívnom, konštruktívnom prístupe (a samozrejme púpalke aj s dcérou) tiež
ahoj pupalka.
Mam 17 a moj zivot je dost zlozity. Moja matka ma diagnozu paranoidna schizofrenia...
Ked som bola mensia tyrala ma aj fyzicky, aj psychicky,ked som sa uz vedela branit,ostala pri neskutocnom psychickom terore.Najprv to bola jej povaha,potom sa to spojilo s depresiami a paranoiou a potom jej diagnostikovali tuto chorobu.
Pytala si sa, ci sa tvoja dcera vylieci...Zalezi na nej.ONA sa s tym musi naucit zit,zvladat záchvaty.Neviem v akom stadiu jej to zistili,ale nestracaj nadej.najdi pricinu,komunikuj s lekarmi a presvec ju, ze ona musi chcet a ty jej pomozes! Vela stastia!