Moja 20-ročná dcéra ochorela na schizofréniu, momentálne leží na psychiatrii. Som z toho zúfalá, neviem ako dlho sa bude liečiť a či sa z toho vôbec dostane. Už asi nikdy nebude ako predtým. Kto máte podobné problémy, podeľte sa so mou o svoje skúsenosti a poraďte mi, ako ďaalej žiť.
----------------
"Schizofrénia (Schizofrénne psychózy)" www.zdravie.sk
"Schizofrénia" www.zdravie.sk
Schizofrenia
silke
Skus isť za psychologičkou a povec jej toto všetko čo si pisala o mame,čo ťa trapi,čo knej pociťuješ o tych depresiach aj otom rezani.Skus sa psychologičke vyrozpravať tak isto o tom ako tuna.Ja ti držim strašne palce.Povec jej hlavne o tirani a skus sa jej spitať,na čislo pre tyrane obete domaceho nasilia.Ak maš zaujem na čisla na linky tak mi len povec,či maš ,a ja sa ti budem snažiť čo najskôr pozhanať dalšie čisla.Ešte jedno som našla 0850 111 022
Povec mi potom či si bola sa psychologičkou.maj sa krasne a držim ti velmi palce.
aniel, dakujem ti. asi mi citas myslienky,pretoze vazne uvazujem nad tym, ze uz to neviem zvladat sama a asi potrebujem odbornu pomoc.len som si to nechcela priznat.
asi pred 2 dnami som dostala strasnu depresiu, bola som na dne a zopakovala som to, co som uz urobila viackrat... praskli mi nervy a dorezala som si celu ruku.ukludnilo ma to...neviem preco...
oni su tu tie temy dve takze prebrus z jednej do druhej, vidis tak pisem aj tam aj tam to iste len v tej druhej trosku podrobnejsie
prepac za tie pravopisne chyby, ale naozaj sucitim
moja znama ma tiez schizofreniu neviem ci nejaku lahsiu formu, naposledy som sa dozvedela, ze sa leci niekde na psychiatrii a nedavno som ju stretla usmievavu s manzelom a ditatkom
asi berie nejake lieky, nic o tom neviem ani neviem ci su tito stavy nejako rozdelene, lahsia sgyzofrenia, alebo tazsia
ale drz sa, drzim pasticky
silka
to som tebe písala
sika
to som tebe písala
Je mi to ľúto,že čo prežívaš.Chapem čo citiš ja som mala kedisi v detstve podobne problemi.Teraz sa neodvažu ten dotyčny,lebo mam priatelku psychiatričku a chodim psychologičke a ta osoba ma znich strach.Skus isť za nejakou dobrou psychologičkou ktora by ti stym pomohla,psychologovia sa venuju aj týranym obetiam a oni ti stym pomôžu.To čo im povieš nepovedia nikomu,maju lekarske tajomstvo.Poznam par čisel na linku dôveri.Tam by ti stym vedeli pomôcť.Ak maš o to zaujem tak by som ti dala nejake čisla ktore poznam.:0820 112 112
0820 43 43 43
linka nadeje 055/ 644 11 55
Ak o to maš fakt zaujem tak ti ešte skusim nejake pozisťovať.Držim ti palce.Skusim pozisťovať čislo na linku pre tyrane obete a oni to nenechaju tak.
oprava: ...keby zomrelA...
A ESTE NIECO...
dlho som si to nechcela pripustit,je mi z toho zle, ale je to asi tak:
myslim,ze zopar krat som sa zachovala tak ako by sa zachovala ona.a neskutocne sa desim toho, ze by som raz mohla byt taka ako ONA!!! co mam robit?velmi sa bojim...
vies, evik,
dobre viem, ze su ustavy... Ved ona sa uz liecila 3x. presla rozne liecby, ale vsetko ucinkovalo max. 2 tyzdne po liecbe. necitim k nej uz ani lutost, ani nemam zle svedomie ked poviem, ze nemam matku!!! nie kvoli chorobe!za chorobu som nikdy nikoho neodsudzovala, ale vies, este ked bola zdrava...to bola jej povaha, nie choroba!aj zo strachu, co by povedali ostatni, aj zo strachu, ze by to bolo len horsie,som jej dovolila, aby ma dlhe roky tyrala.lenze ked uz to bolo skutocne neunosne a nemyslela som na nic ine ako na samovrazdu,uvedomila som si o co by som prisla a moj strach a uzkost sa premenili na obrovsku nenavist a tuzbu po pomste.uvedomujem si, ze to nie je asi normalne, ale neustale myslim na to,ze keby zomrel, vsetko by sa vyriesilo!!!