Moja 20-ročná dcéra ochorela na schizofréniu, momentálne leží na psychiatrii. Som z toho zúfalá, neviem ako dlho sa bude liečiť a či sa z toho vôbec dostane. Už asi nikdy nebude ako predtým. Kto máte podobné problémy, podeľte sa so mou o svoje skúsenosti a poraďte mi, ako ďaalej žiť.
----------------
"Schizofrénia (Schizofrénne psychózy)" www.zdravie.sk
"Schizofrénia" www.zdravie.sk
Schizofrenia
Na vodenie nervovych signalov su potrebne elektrolyty. Rozne sa rozne v tele spravaju. S najvyssiou disociaciou je sodik a draslik, litium je podstatne vzacnejsie v prirode a je ovela lahsi ion a pohyblivejsi, ako sodik.
Nervove signaly nie su len obycajny tok elektrickeho prudu, su roznych frekvencii a pulznych dlzok, takze rozne iony sa na nich podielaju rozne. Potrebne su aj slabo disociujuce vapnikove a magneziove.
Moja jedina staznost na litium je, ze sa podava v nespolahlivo absorbcnej forme, uhlicitane(karbonate) ked lepsie formy su ucinnejsie a stabilnejsie absorbovatelne(aspartat, maleat citrat, askorbat atd)Tie vsak neboli schvalene ako liecivo a v ucinnnych davkach, ktore su podstatne nizsie ako karbonaty su velmi lacne zo zdrojov, potravinovych doplnkov.
chlape ty máš asi ozaj pod čapicou, normálne prestávam sledovať tvoj myšlienkový trysk.
a idem spať, lebo začnem byť závislá na fóre a skončím na prednej hore s braňom m.
pet,
zme to zmodifikovali hehe. k danej teme, no nee?
pet,
to akoze su ludia, co su 4 ci 5 rokov v stave takom ze sa pozeras a hovoris, dokelu co sa da z tym chalanom urobit...
a su zasak ludia, co pridu do spitala a halalaju ze su poslanci od boha a prisli tunak z poslanim....
dostanu to i ono a nic nezabera...
tito poslanci sa pekne najedia, nic nerobia, a keby ze bola moznost tak by tresli po hlave tym co im podla platnych predpisov pomahaju....
ze sa toto zneuziva z oboch stran je dufam vsetkym jasne...
žbirka spieva ...poraď si sám. ty si mi ale odborník