Moja 20-ročná dcéra ochorela na schizofréniu, momentálne leží na psychiatrii. Som z toho zúfalá, neviem ako dlho sa bude liečiť a či sa z toho vôbec dostane. Už asi nikdy nebude ako predtým. Kto máte podobné problémy, podeľte sa so mou o svoje skúsenosti a poraďte mi, ako ďaalej žiť.
----------------
"Schizofrénia (Schizofrénne psychózy)" www.zdravie.sk
"Schizofrénia" www.zdravie.sk
Schizofrenia
ahojte priatelia,chcem vas povzbudit lebo zivot je len jeden a oplati sa zabojovat a viem ze tak ako scizofrenici su na jednej strane citlivy a zranitelny tak vedia byt aj bojovnici,a ak dostanu podporu okolia tak maju velku sancu spolu s terapiou liekovou zvladnut zivot a naozaj ho zit nielen prezivat.treba spolupracovat s psychiatrom a ten stav sa naozaj zlepsi.schizofreniu mam uz 12rokov a boli casi ked som bola v koncoch aj fyzicky no lekari,lieky;viera a okolie ma dalo dokopy ale hlavne treba chciet.teraz sa mam dobre uzivam liek abilify velmi som pribrala asi 15kg ale vraj ta vaha pojde dole ,hlavne ze mi je fajn konecne a uz sa aj smejem;vsetkym vam drzim palce budte vytrvali a zdravie sa vrati;ahojte
Empatka, a prave preto, aby sa nezatvorili a aby mali lekari, sestry a hlavne farmaceuti pracu, schizofrenia sa lieci podvodnymi teoriami. Je totiz dokazane, ze dopamin je zvyseny. Zvysuje ho hlavne vela bieleho cukru a ine., Namiesto toho, aby vylucili skodliviny a doplnili nervam chybajucu vyzivu, UMELO znizuju dopamin antipsichotikami. Avsak, v Kanade a v UK je par klinik, sukromnych pravdaze, kde podavaju pacientom vnutrozilovo vitamin C a niacin a maju vynikajuce vysledky.
neviem či je ešte moj prispevok k teme schizofrenia aktuálny, ale nedá mi reagovat na to čo čítam ohladom všetkých vitamínov, minerálov a živín, ktoré by schizofreniu mali zničit..v rámci nejakej prevencie, alebo doplnkovej výživy to nevylučujem...ale bolo by zaujímavé keby autor navštívil psychiatrie na Slovensku a skusil niečo z toho čo tu píše aj predniest lekárom, ktorí majú patričné vzdelanie aj prax nato, aby sa týmto pavientom venovali. keby to bolo všetko len o mineráloch a ostatných daroch prírody, všetky kliniky by boli prázdne a chorí by nebol asi nikto..
pre damiana
vazim si tvoj zaujem o mojho syna.Uz pol roka chodi 2x do mesiaca na injekciu risperdal a uziva citalon a akineton.Jeho stav je pohodovy,zacal aj chodit na brigady a zvysilo sa mu sebavedomie.Ale raz do tyzdna sa ide zabavit,kde popije alkohol a uz dalsi den nie je schopny nicoho.Nepomaha ziadne dohovaranie.
ahojte,mam 27 rokov a mam manzela momentalne v nemocnici taktiez s diagnozou paranoidna schizofrenia.je v nemocnici uz treti krat a ja sa snazim s tym vysporiadat.zivot ma od detstva ubíja a taktiež trpím depresiou,kvoli zlemu detstvu.chcela som mať aspoň šťastnu rodinu,ale od kedy som otehotnela začal mať manžel problemy s touto chorobou.držte mi palce.
INAK, ani ja nemam nic proti Tvojmu nazoru, avsak popri psychologixckym radam je nurne OPRAVIT metaboliku nervov. To psycholog opravit nemoze. Je to jednoduche. Nervy potrebuju iste mineralovo, vitaminove (atd) zlozenie, rovnovahu. DOPAMIN, ktory je zvyseny (podla propagacie psychiatrie) je predsa sposobeny nerovnovahou v metabolike, nedostatkom vyzivnych latok a prevahou toxickych latok, ako napriklad biely cukor, alkohol, marihuana ale aj infekcie, mykozy atd.
Caute vsetci. Som taktiez chora na schizofreniu a taketo problemy ako vy som nikdy nemala. Jem co sa mi chce a je mi fajn lebo mam dobru podporu u svojej psychologicky. A to je to, co by som chcela spomenut a vyzdvyhnut!Zabudnite na nejake potraviny....podla mna je to lepsie s terapiou ktoru poskytuju psychologovia.(nic proti vam a vasim nazorom).