Schizofrenia

Príspevok v téme: Schizofrenia
pupalka

Moja 20-ročná dcéra ochorela na schizofréniu, momentálne leží na psychiatrii. Som z toho zúfalá, neviem ako dlho sa bude liečiť a či sa z toho vôbec dostane. Už asi nikdy nebude ako predtým. Kto máte podobné problémy, podeľte sa so mou o svoje skúsenosti a poraďte mi, ako ďaalej žiť.
----------------
"Schizofrénia (Schizofrénne psychózy)" www.zdravie.sk
"Schizofrénia" www.zdravie.sk

oscar

Nie som v ziadnej sekte, naucil som sa citat a tento dar pouzivam okrem ineho aj na
rozlisovanie jednostrannych informacii. Zelam Vam vela stastia na psychiatrii.

eliz

a nielen jeho..., tam som to nedomyslela, chcela som napísať že na Slovensku je veľa takých nemu podobných prípadov.

eliz

janulao4, na Slovensku pokiaľ dotyčný chorý niečo nevyvedie, nie ja zákon, ktorý by ho dostal na liečenie. Keď čítam na všelijakých stránkach o duševnom zdraví články typu - všímajte si zmenené správanie u svojich príbuzných alebo ľudí z blízkeho okolia, môže sa jednať o duševnú poruchu, ktorú treba liečiť. Ale ako dobrovoľne dostať takého človeka na psychiatriu, keď on sa vyhlasuje za zdravého, že mu nič nie je, dokonca obviňuje svoje okolie že mu ubližujú a pritom sa uňho môže jednať o veľmi závažnú diagnózu, ako je schizofrénia o tom nikto nepíše. Píšeš, že chlapec už škrtil svoju mamu. Pokiaľ sa ozaj niečo zlé nestane, šanca dostať chlapca na liečenie je malá.
Ale skúsim ti poradiť. Ak sa to bude opakovať treba zavolať znovu policajtov, nevyplašiť ho, aby nespanikáril, policajti hneď nech zavolajú aj záchranku. Iná cesta nie je. On si svoju chorobu neuvedomuje a to je tá tragédia na Slovensku že nie je zákon, ktorý by na podnet rodičov alebo príbuzných prešetril zdravotný stav chlapca a nielen jeho. Mnoho ľudí takto musí doma tpieť a znášať prejavy duševnej choroby svojho príbuzného a nevedia si dať rady. pritom uteká drahocenný čas, aj šanca na rýchlejšie uzdravenie, len vďaka tomu že naši poslanci v parlamente sedia na zadkoch a rozmýšľajú o úplne iných veciach ako o tom sko by ľuďom pomohli lepšími zákonmi.

7anna7

to snáď nie, už zasa je tu nejaký sektár z Posolstva grálu, hanbi sa, využívaš ťažkú situáciu ľudí, aby si šíril tie bludy a lákal do sekty.

Pupalka: Držím tvojej dcérke palce, aj keď sa zmení a bude musieť brať lieky, to, čo je najdôležitejšie, je podpora okolia. Je to skvelé, že sa o ňu tak zaujímaš, poznám rodičov (a ver mi, že nie málo, ktorí odvrhli deti, keď sa zistilo, že majú psychickú chorobu). V každom prípade stoj pri nej a podporuj ju.

lillli

moja viera k bohu ze mi pomôže je, nulová..do kostola chodím pretože to chcú rodičia. verim ze na psychiatrii by mi pomohli

oscar

Vyhladaj pomoc chod za MUDr. Ivan Rusnákom,

akvamarin.awardspace.com

kedze som sam v takej situacii, mozem povedat, stale hladaj a bojuj za svoju pravdu, musis mat Dostatok Svetlych myslienok ktore Ti budu oporou, najviac najdes v Vo Svetle Pravdy - Abdrushin, wwww.abdrushin.cz alebo www.poznanie.sk,

Musis sa dostat von z uzavreteho kruhu a postavit sa na vlastne nohy - praca + ubytovanie, hladaj na internete a pis emaily ludom ktori verejne pomahaju.

Na psychiatrickej liecebni opat zostanes sama, odpocinies si od jedneho vazenia ktore prezivas teraz a dostanes sa do druheho - psychyatri + nutene uzivanie chemickych psychofarmak.

Psychiater + psycholog Ti povie ze Dusa nieje subjektom sucasnej vedeckej mediciny, tz. ze Ti nepovedia ziadnu Svetlu myslienku pochazajucu zo Svetlich
nebeskych urovni.

Ked sa rozhodnes pre duchovne riesenie bude Ti pomahane zhora a zacne sa rozuzlovat Tvoja choroba aj zivotna situacia.

lillli

vôbec som nepochopila o čom si písal...
ja nwm či v niečo vôbec verím.. ale moja viera k Bohu tak to nwm aka je.. pretože som už unavená z toho ako keď sa modlím aby mi konečne už pomohol, nič sa nestane, ba dokonca mi je horšie ako pretím...
a ja mam strašne velky pocit že na psychiatrickej liečebni by mi bolo lepšie.. lebo neznášam to tu všetko... domov, rodičov, a ľudí čo tu žijú

oscar

Svojim prispevkom som chcel len poukazat ze psychofarmaka problem psychickych chorob neriesia.

V akutnych pripadoch, a v pripade ked clovek nieje sposobily a nehlada aj ine moznosti liecenia su vsak asi pomocou.

Psychiater by vsak mal pacienta informovat aj o inych moznostiach liecenia. Malo by to byt v jeho svedomi a cti v zmysle Hipokratovej prisahy.

Su aj ine moznosti liecby ako je napriklad etikoterapia, atd.

oskar

Lilli, v ziadnom pripade nechod k psychiatrovi ak Ti mozem poradit. Jedine keby si sa uz nevladal o seba postarat, tz. jedlo, osatenie a byvanie. Dostanes sa do zacarovaneho kruhu z ktoreho tazko vyjdes von. Vsetko co povies bude zapisane a pouzite proti tebe. Budu Ta nutit uzivat lieky z ktorých Ti bude zle. Vsetky psychofarmaka su len chemicke utlmovace mozgovej aktivity. Nic viac. Nikdy sa s pomocou tichto liekov nevyliecis.
Ak sa slobodne rozhodnes obratit sa inam bude Ti branene policiou a sudom /moze sa stat/.

Psychiatri budu k tebe velmi mili aby si sa co najviac otvoril a vyrozpraval svoje problemi. To bude ako dokaz ze si naozaj chori a klietka spadla.

Psychiatricka starostlivost je len pre tazke a akutne stavy, ktore sa \"liecia\" tak ze ta uplne spacifikuju do spanku. Nikdy sa tim nic nevyriesi iba sa tim problem odsuva.

Zazil som jedneho pacienta ktoreho tak spacifikovali ze umrel v nemocnici.

Vacsina psychiatrov su tak spracovany farmaceutickymi firmami, ktore financuju chemicky vyskum a celu medicinsku vedu ze su o svojej pravde uplne presvedceny. Nechcu vidiet holu pravdu a tisice pacientov ktori sa trapia pred ich ocami. Je to pre nich predsa take lahke staci len predpisat chemiu a je pre nich po probleme. Neviem ake maju svedomie, ale pred verejnostou, kolegami, celou statnou zdravotnickou masineriou sa boja vystupit s pravdou ze sucasna vedecka medicina v dlhodobej \"liecbe\" psychickych chorob nikam nevedie.

Ak si ateista tak mas jedinu cestu tu ze precitas vsetku medicinsku aj psychologicku literaturu od zakladu a hlavne vyskum. Budes musiet studovat biologiu, chemiu, medicinu, psychoterapiu vsetko. Hlavne vyskum aby si videl to tapanie a rozpory v teoriach.

Potom sa mozes zodpovedne rozhodnut a mat istotu kto ta lieci, ako ta lieci a cim ta lieci.

To je dlhsia cesta ktora vedie na krizovatku. Jedna cesta je tato : Verim len v jedinu pravdu a to tu ktoru maju lekari a cela veda, verim v chemiu, a veri ze moja choroba je z chemickej priciny z poruchaneho tela.

Druha cesta je ze sa otvoris ostatnym disciplinam o chorobach a to su duchovne discipliny starsie o 6000.
Tu sa dostavas na velmi nebezpecnu cestu pobludenia, ale opat ked nastudujes vsetky ostane informacie, tak prides k vysledku ze okrem hmotneho tela sa v ostatnej medicine hovori aj o dusi.
A tu treba liecit v pripade dusevnych chorob najskor.

Kratsia je, ze uveris v Boha, vsemohuceho stvoritela, laskaveho aj prisneho. Nastudujes si co Boh v skutocnosti je. Veris, ze kazda choroba aj psychycka je sposobena hriechom, ktory clovek vykonal v minulosti,
ze tento hriech moze byt odpusteny a dusa aj telo vyliecene, ked clovek olutuje svoje hriechy vedome aj nevedome.
V neustavajucej modlitbe a viere prosi Boha o odpustenie hriechu a o vyliecenie.

Svedcim, ze u mna po obrateni sa ku krestanskej viere v Boha doslo k vyraznemu zlepseniu povedal by som k vylieceniu schizofrenie.

Svedcim, ze po vykonani pute na Litmanovu, a k modlitbe k Bozskej Matke
sa moje zdravie este viac upevnilo.

Mam 15 rocnu skusenost s schizofreniou a s psychiatrami, 8 krat hospitalizovany, za ten cas som stretol vela dlhodobo chorych.

Ak sa niekto vyliecil rychlo urcite to nebolo zo psychofarmak.

Len Boh lieci.

Boze Vdaka Ti za tvoju milost a dobrotu.