Schizofrenia

Príspevok v téme: Schizofrenia
pupalka

Moja 20-ročná dcéra ochorela na schizofréniu, momentálne leží na psychiatrii. Som z toho zúfalá, neviem ako dlho sa bude liečiť a či sa z toho vôbec dostane. Už asi nikdy nebude ako predtým. Kto máte podobné problémy, podeľte sa so mou o svoje skúsenosti a poraďte mi, ako ďaalej žiť.
----------------
"Schizofrénia (Schizofrénne psychózy)" www.zdravie.sk
"Schizofrénia" www.zdravie.sk

Laura777

Reagujem ešte na Oskara:keby Boh pomáhal tak by bolo veľa chorých - zdravých.Keď som bola hospitalizovaná v Pezinku,celé osadenstvo tam chodilo do kostola.Prečo im Boh nepomohol? A moja duševne chorá babka práve v kostole predviedla v plnej kráse svoju chorobu.Prečo to Boh dopustil,keď v neho tak neobmedzene verila?

radca

betain,

povod schizofrenie nie je znamy, ale existuje vela odbornych nazorov, ze je to kombinacia viacerych druhov alergie (aj desiatich a viac).

Laura777

Hurej,podľa Teba,tie lieky presne sedia?a,aj podľa toho čo som čítala a našla si na internete,si myslím,že presný liek na schizofréniu ešte nevynašli.Ono to podľa Teba nie je ani duševná choroba.

betain

hujer aj depresiu vytvara chcemicka nerovnovaha v mozgu, mozno je to podobne aj so schizofreniou. Ale co je spustacom, depresie a schizofrenie, vedel by si napisat? Vo vseobecnosti sa nazyva schizofrenia dusevna choroba a nie choroba prenosov neurotransmiterov, alebo ano?

hujer

babs, v prvom rade..Schizofrenia je ktora vytvara fyziologicke zmeny v mozgu...A tieto zmeny uz nie su dusevneho charakteru..Schizofrenici maju 5nasobny prenos neurotransmiterov dopaminu, lieky presne blokuju niektore D receptory tak, aby zmiernili priznaky poruchy..
Tvoj pohlad je velmi laicky, aj ked podstata tvojho nazoru je mozno rozumna...

babs

Musim reagovat na Oskara

Myslim si ze nemusi byt zo ziadnej sekty.A napisal dost pravdive veci,clovek si vzdy moze urobit svoj vlastny usudok preto sme dostali ten dar,vlasny usudok a slobodnu volu cize dva dary

Ale k veci, moj brat je tiez schizofrenik.Nebudem pisat,cim vsetkym si moja rodina presla, a co vsetko obetovala moja babka aby z neho urobila cloveka.Len viera v Boha ho zmenila.Paradoxne je nepocujuci takze "Svedkovia Jehovovi"urobili jednu dobu svoju pracu a prave koli nim sme trpeli viac nez dost. Vela veci nedokazal prijat (uz len ten fakt,ze je nepocujuci jediny z nasej rodiny!)a aj to ze je chory ma epilepsiu(spoluziak mu obuchal hlavu a odvtedy maval zachvaty,takze ak neberie lieky,vracaju sa)uz ho chvalabohu dlho nemal,zachvat ale lieky musi brat pravidelne. ale k veci, viera v Boha ho zmenila,po 5rokoch,kt.neboli naozaj jednoduche sa z neho zacina ako tak stavat nemozem povedat zdravy ale prinajmensom spokojny a snaziaci sa clovek ktoreho obratila viera... Nikto nikomu vieru nemoze nanutit,ale je vela pravdy na tom ze schizofrenia je choroba DUSE!!! a na to lieky nezaberaju! clovek sa musi chciet liecit,uznat realitu v kt sa nachadza a v akom stave sa nachadza a az potom sa mu da pomoct. Vsetkym rodinam zelam trpezlivost a aby nestracali nadej..Pretoze ta umiera posledna!

barbor26

Luluz1 dakujem za odpoved.

Hej,to co moja mam teraz spravila ma naozaj donutilo sa zamysliet.Nie je normalne aby dospela zena (51rokov) sa zobrala a odisla rano o 5hod.Je pravda ze bola na dovolenke u sestri a ta sa pochytila s manzelom cize prijemne jej to nebolo.No podotykam ze sa zbalila a nikto o nej nic nevie.Mam o nu naozaj strach,zdravi clovek by sa zachoval asi uplne inak.Zrejme to muselo prist ale len v kutiku duse dufam,ze je v poriadku.Samozrjeme ze ju sestra hlada pretoze uz je to dlhsie ako 48 hodin,a hoci ju ludia videli stopovat v tej destinacii v kt.sa momentalne nachadza(nechcem uvadzat uplne vsetko)a videli ze bola na ceste "niekam" znamena ze je v poriadku.Ale... je tam velky otaznik preco toto robi? mne to vyznam naozaj nedava.Podotykam ze nema ziadne lieky a nie je nijak liecena..

barbor26

Luluz1 dakujem za odpoved.

Hej,to co moja mam teraz spravila ma naozaj donutilo sa zamysliet.Nie je normalne aby dospela zena (51rokov) sa zobrala a odisla rano o 5hod.Je pravda ze bola na dovolenke u sestri a ta sa pochytila s manzelom cize prijemne jej to nebolo.No podotykam ze sa zbalila a nikto o nej nic nevie.Mam o nu naozaj strach,zdravi clovek by sa zachoval asi uplne inak.Zrejme to muselo prist ale len v kutiku duse dufam,ze je v poriadku.Samozrjeme ze ju sestra hlada pretoze uz je to dlhsie ako 48 hodin,a hoci ju ludia videli stopovat v tej destinacii v kt.sa momentalne nachadza(nechcem uvadzat uplne vsetko)a videli ze bola na ceste "niekam" znamena ze je v poriadku.Ale... je tam velky otaznik preco toto robi? mne to vyznam naozaj nedava.Podotykam ze nema ziadne lieky a nie je nijak liecena..

luluz1

ahoy borbora26.. o schizofréni toho nwm ale velmi ma totoochorenie zaujíma..tak momentalne ti nemôžem nič poradiť pretože prave sa len učím o tejto chorobe.. a s istotou možem povedať ze o tomtoochorení nemam ešte dosť informácii..mno ale prejdem ktomu čo som ti chcela povedať.. tu ti mozno neodpovedia hned.. mozno tak za dva, tri či tyždeň.. zatial by som ti len odporučila študovať rozne stranky a zapájať sa do online konverzácii

barbor26

Je to az zarazajuce a zaroven neskutocne pravdive co som sa tu docitala o schizofrenii.Mam starsieho brata a dokonca aj matku choru.Len s tym rozdielom ze brat sa lieci uz to asi bude aj 5 rokov a zacal na velmi silnych liekoch a niekolko krat bol aj hospitalizovany. Moja mama je opacny problem! samozrejme ze tvrdi,ze je zdrava a ze sme my vsetci chori... Myslim si ze schizofrenia je choroba duse kedze moja mama toho v zivote zazila naozaj dost. Od rozvodu po financnej stranke a este niekolko nasobnych uderov co zrovna neniesla velmi lahko. Problem je v tom,ze ona sa nechce dat liecit..som zufala lebo problem este je aj v tom ze je rakusky obcan ale nema trvaly pobyt na uzemi rakuska a zije na slovensku..Je to velmi komplikovane vsetko rozpisovat.Chcem sa dostat k problemu a k tomu ako sa chova.Sama sa smeje,gestikuluje a ked je v spolocnosti zasypava nas roznymi absurdnymi informaciami typu toto som vymyslela a na toto mam patent ale mi ho ukradli.Najdesivejsie na tom vsetkom je,ze ma informacie ze by clovek pomaly nad tym zacal aj uvazovat ako o realnej veci. Uvedomujem si,ze uz je najvyssi cas ju liecit pretoze najnovsie sa nam stratila a nic o nej nevieme.dakujem velmi pekne za kazdy nazor a radu.