Moja 20-ročná dcéra ochorela na schizofréniu, momentálne leží na psychiatrii. Som z toho zúfalá, neviem ako dlho sa bude liečiť a či sa z toho vôbec dostane. Už asi nikdy nebude ako predtým. Kto máte podobné problémy, podeľte sa so mou o svoje skúsenosti a poraďte mi, ako ďaalej žiť.
----------------
"Schizofrénia (Schizofrénne psychózy)" www.zdravie.sk
"Schizofrénia" www.zdravie.sk
Schizofrenia
ste to čomu verite
mato220 Ale hej je to tam zadane spravne
Teda myslim pokec...
Vies co, ani neide o to, pretoze by som si radsej popisal cez azet: (mato210), cez rychlu postu, co Ty na to?
Ahoj, tifani, snazim sa ti odpisat, ale vypisuje mi, ze som zadal nespravnu adresu. Si si ista ,ze si ju udala spravne?
ak by sa tu nasiel niekto s touto chorobou a ma chut sa o tom porozpravat s niekym podobným moj mail funnytea@zoznam.sk
Tym vampirizmom asi myslela omsove vino..
Sara1: ritualizovaný kanibalizmus? :D dovoľ aby som sa schuti zasmiala na tvojej nevedomosti. Páči sa mi keď niekto hodnotí náboženstvo o ktorom nevie toho veľa. Hovorí ti niečo "metafora, obrazné pomenovanie,..." ? nemôžeš to predsa brať doslovne, že sa je a pije niečija krv a telo :D šak to je len obrazne, ono "básnik" tým chcel v skutočnosti niečo iné povedať a nie RITUALIZOVANY KANIBALIZMUS :D ty si svetová, toto si musím zapamätať :D
a ten vampirizmus mi budeš musieť ešte asi vysvetliť, tomu som totiž absolútne nepochopila.
a nie je pravda, že všetko čo potrebuješ máš sám v sebe. človek potrebuje veriť v niečo vyššie
Levica, skutočná duchovnosť nemá nič spoločné s náboženstvom...Joga je pre mňa cvičenie a meditácia je to isté ako v psychológii relaxácia. Nijaké náboženstvo k jednému ani k druhému nepotrebuješ, ani boha, ktorého by si vyznávala. Možno si o tom ešte nikdy tak nepremýšľala, ale TY si pre SEBA všetkým, máš v sebe všetko, čo potrebuješ k životu, nepotrebuješ na to nijakých samozvaných spasiteľov, ani ritualizovaný kanibalizmus a vampirizmus odohrávajúci sa v kostoloch - pitie a jedenie niekoho krvi či tela, je to moc choré, a ľudia si na to tak zvykli, že im to už choré ani nepríde...
A ešte jedna vec - matky, ktoré máte deti, venujte sa im koľko môžete, učte ich milovať a vážiť si samé seba a vlastné telo, učte ich vnímať vlastné pocity a emócie a hovoriť o nich, ukážte im /ďeťom/, že si ich vážite a že vám na ich názore záleží, že sú pre vás rovnocennými partnermi, budujte v nich zdravé sebavedomie, chváľte ich úspechy vždy, keď môžete, naučte ich bezpečne a vo vhodnom prostredí vyjadrovať svoj hnev, trávte s nimi čo najviac času v prírode, snažte sa z nich vypestovať zdravé a sebavedomé bytosti schopné kriticky myslieť a neprijímať všetko, čo niekde prečítajú alebo počujú.
Tú istú lásku, čo dávate im, nezabudnite ale dávať i sebe. Choďte deťom príkladom v zdravom stravovaní, v pozitívnom vzťahu k sebe a k životu, k športu k vzdelaniu, aspoň v rámci svojich možností. Učte ich k zodpovednosti. Tento svet momentálne viac ako kedykoľvek predtým potrebuje duševne vyrovnané, zdravé a šťastné bytosti, ktoré by pomohli uzdraviť celý tento svet...