dobrý deň , chcela by som sa spýtať aké sú vaše skúsenosti zo stratou krvácania pri menštruácia , čítala som , že menštruácia može fungovať aj bez krvácania... a vy ste vitarianiánka, bolo písané , že pri surovej alebo rastlinnej strave sa stráca , je to pravda? pretože ja mám dosť silnú menštruáciu a dosť ma to obťažuje ďakujem za odpoveď
téma pre Warermelon
ďakujem watermelon
a nechapem, miesto toho, aby si si vychutnavala a uzivala tehotenstvo, sa tu hadrkujes s ludmi, ak si myslis ze to prospieva babatku, mylis sa, stres je horsi ako zla strava.
Co sa mna tyka, mala som proste potrebu vyjadrit svoj nazor a nadarmo mi tu budes davat kadejake linky, nezmenim ho, nadalej si myslim ze vyvijajuci sa organizmus potrebuje vsestrannu stravu, nie jednotvarnu, casom sa to odzrkadli aj na zdravi.
A nie som tvoj nepriatel, ak ti moje slova ublizili, je mi to luto..
nemas zac, aj na buduce....
snad nie sme deti na ihrisku, aby sme sa tu pretekali kto je lepsi a kto nie, mne ako aj inym na tomto fore ide len o dobro veci, neviem dokedy este budes spominat moje meno, ale asi nie si si az tak ista s tym co robis, ked tu nadalej zabrdas a dokazujes si svoju "pravdu". Rob si co chces, ak sa mi podarilo varovat aspon jednu buducu mamicku, co pred tehotenstvom rozmysla prejst na vitariansku stravu, budem vdacna. A tie tvoje konspiracne teorie, ako sa zapadna medicina "spikla" voci vegetarianom, je asi tvoje mentalne sci-fi..
ale vlastne ele, regina dakujem vam, lebo vdaka vasim reakciam som sa konecne docitala, co som chcela vediet a teraz viem, ze robim tu spravnu vec. Dakujem vam.
clanok, ktory tvrdi, ze vegetarianska a veganska strava su vhodne aj pre tehotne a nevybadal to len jeden ojedinely vedec, ale tvrdi to Americká dietetická asociacia a Kanadski dietologovia, hm
www.eatright.org
v pdf je cely ten clanok
alebo tu
www.medscape.com
takze mi hovorte este nieco hahaha
dakujem ti BJ, ja mam ale prave pocit, ze moje telo bolo aj nebolo navyknute. Bolo pretoze akosi mam problem zjest cokolvek varene (ako som pisala, je mi z toho tazko, travim to hrozne dlho, je mi z toho zle, ale inak ako je tehot. nevolnost). A nebolo mozno preto, lebo nechapem, preco sa mi zmenili chute a nemohla som zniest sladke ovocie (uz z vone mi bolo zle). Zo zaciatku ziadne ovocie. Ved moje telo na nom fungovalo niekolko mesiacov uplne perfektne. Ale co uz. Teraz mam na balkone jeden cely durian a tak rozvoniava, ze este pred tyzdnom by som ho zahodila, ale dnes uz tu vonu (pre inych smrad) znesiem, len akosi aby som aj chut nan dostala, hm....
Nie, v tehotenstve mi neprospieva low fat, rozhodne frcim na high fat 50% fruit.
Ano cistu a jasnu mysel som si krasne udrziavala vitarianstvom, to su uzasne pocity, nemat tazku hlavu, je to take vznesene, ziaden clovek, co sa stravuje inac to nepozna a nevie si to predstavit (ta varena strava uplne zatemnuje). Prave teraz, ked jem aj varenu stravu, si uvedomujem, aky je to rozdiel, co sa tyka lahkosti mysle...
alchamilka, no presla som viacerymi fazami, kym som nasla ten smer, co mi vyhovoval najviac.
Ako asi vacsina vitarianov na zaciatku je strasne vela orechov, semien cize tukov. Je to preto, lebo jedia malo ovocia a potrebuju sa nasytit. Velmi chudnu a su hladni, a tak jedia tuky. Tuto chybu som robila aj ja. Potom som sice tuky prestala jest, ale stale som jedla nedostatok ovocia. Az kym som sa nedostala na forum, kde sa ludia stravuju podla Grahama - 811 (80% uhlohydratov, 10% tukov a 10% bielkovín, mnohí dokonca z toho urobili 955 a tvrdia, ze sa citia este lepsie), vtedy som zacala jest ovela viac ovocia. Zelenina mi nikdy samotna nechutila (musela som k nej mat chlieb), tak som si robila len salaty z uhoriek, rajcin, avokadovy dresing s datlami, rajcinami a cervenou paprikou, susila som si na slnku rajciny, ak sa dalo, urobia tam uplne inu chut. Tento salat je u nas velmi popularny. Z uhorky sa vlastne urobia akoze spagety. Jem obrovske mnozstva tropickeho ovocia, ktore je kalorickejsie. Sem tam si dam susene ovocie, ak ho zozeniem surove (lebo inac sa susi pri vysokych teplotach). No a potom sem tam daky orech, ci mak. Zo zaciatku som klicila, ale nechutilo mi to a nebavilo ma to. Robim si dzusy. Jablko, hruska a listova zelenina. Najcastejsie. Listova zelenina teda salaty su podla mna dolezitou sucastou tejto stravy, pretoze je bohata na mineraly. A este si robievam smoothies - vacsinou 5-6 bananov, listovy salat, cernice alebo ine bobulovite ovocie (kvoli zinku a zelezu). Listove salaty je dolezite obmienat a kupovat len bio ci zo zahradky. Ak chces spenat, tak len mlade listky. Stare obsahuju privela kyseliny šťavelovej.
tvnoviny su teda uz len co za zdroj
vsetky tie "odborne" clanky pise organizovana medicina, tolko k nim. Opakujem existuje kopec veganok a vitarianok ktore nimi boli pocas tehotenstva, dokonca viem aj o takych co pocas tehotenstva presli na vitarianstvo. Boze, kto tu zalozil temu, ze chce pocuvat chujne nazory o tehotenstve a vitarianstve? pytala som sa vas na nieco? NIE!
watermelon si tu?