dobrý deň , chcela by som sa spýtať aké sú vaše skúsenosti zo stratou krvácania pri menštruácia , čítala som , že menštruácia može fungovať aj bez krvácania... a vy ste vitarianiánka, bolo písané , že pri surovej alebo rastlinnej strave sa stráca , je to pravda? pretože ja mám dosť silnú menštruáciu a dosť ma to obťažuje ďakujem za odpoveď
téma pre Warermelon
kvalitne info o postoch
wwww.pust.cz
je to tak keby bolo viac vitarianov bolo mi to uzasne a predstavte si ze uz len keby ich bolo pol sveta,,, tak by sa drasticky snizil odpad... pomohli by sme prirode... lenze ludia sa nechcu len tak vzdat tych "dobrot" :(
ano urcite po case prestane mat clovek chut na varene, ale po akom, to je asi individualne.
pri vitarianstve sa celkovo clovek meni, meni sa jeho pohlad na svet, nepoznam napr. vitariana, ktoremu by bolo lahostajne vrazdenie zvierat kvoli jedlu, skratka aj ten co bol predtym masozravcom sa meni na vegana aj duchom, nielen stravou, a takychto premien je vela
ale myslím že ak je človek už 1-2 rok vita... tak vraj už prejde chuť äplne na varené... čo je pre mňa skvelá informácia lebo neviem si predstaviť svoj život s takýmito chuťami
samozrejme aj to sa stáva :)
prepac alchamilka, pouzila som tvoj nick, aj to sa stava :)
alchamilka: nie nestaci, detoxikovat sa budes nejaky ten cas, praveze ked nastanu detox prejavy ako bolenie hlavy, odporuca sa spomalit detoxikaciu, ale post ju len urychli.
To je vynikajuci napad dat si 7 dni post, ale potom to pokazit kacicou ci hocicim inym varenym hlavne zivocisnym asi nie je dobry napad. Nebolo by ti to luto? Tolko sa natrapit postom a potom znovu dat telu toxiny. Potom by som sa naozaj drzala tej surovej stravy.
Ano mas pravdu, stale nieco pride, preco budes chciet odlozit prechod na vitarianstvo.
Tak najlepsim riesenim asi pre teba bude robit to postupne. Kazdym dnom zvysuj davku suroveho, ale nenut sa, aby to nemalo opacny efekt. Zacni s ovocim na ranajky. Potom to rozsiruj na obed az sa raz dostanes az k veceri.
lebo neviem ci nasilu si upierat ako to ty robis bude pre teba efektivne. Ved skus, zakladom je jest dostatok.
aj ja som si predtym myslela, ked sme boli na dovolenke, ze co je to za leto bez zmrzliny, ale tento rok uz ako vitarianka som na nu nemala viac chut. Ano vianoce boli krute ale to aj preto lebo som nebolo 100% surova, a navyse vsetci od cloveka vyzaduju jest podla tradicie, rybku, kapustnicu, aspon tu stedru veceru... No neviem ako to tento rok spravim, uz sa zamyslam, ale hovorim si, ze nemusim byt uplne radikalna, ked raz za rok alebo kolkokrat trochu porusim (aby som uspokojila najblizsich), nic sa nestane, jediny problem je len v tom, ze po dlhsom case na surovej strave, ked uz je telo vycistene (alebo len scasti), velmi zle znasa varenu stravu. Treba si potom pripravit sodu bikarbonu alebo co, no treba sa pripravit na bolesti brucha a hlavy. Aspon u mna to tak bolo.
opakovane ďakujem... takže ak po čase prídu detoxikačné prejavy.. bolesti hlavy atď... stači pôst jeden deň a stačí? niekde som čítala že dlhodobá hladovka práveže toxikuje telo kvôli tomu že telo čerpá vlastné bielkoviny atď.. chcela by som vyskúšať pôst len o vode aspoň 7dní.. ale najprv musím zvládnuť toto... dúfam že to zvládnem kedže práve piatok sa začína jarmok.. a to mäsko ako tam bude rozvoiavať..aj k rodine pôjdem tam zas kačica.. cukroviny no neviem či odolám ako sa poznám neviem neviem... ale vždy niečo príde raz leto a tam si vravím že vitarián nie veď aké by to bolo leto bez zmrzliny a tých cukroviniek... :( vždy niečo príde teraz toto... ale hovorím si že ak stále to budem odkladať nikdy nepríde "ten" správny čas a ja navždy budem na varenej strave... o chvíľu Vianoce a čo zas si poviem že nie...
alchamilka, neviem aky druh vitarianstva chces robit, ak taky isty ako ja, cize nejest nic ine len co ti priroda dava vo forme, ktoru nemusis upravovat, co znamena ze bez soli bez korenia bez octu..., tak len od soli sa telo detoxikuje vraj 8 dni. Po 8 dnoch vraj opusti krvny obeh.
Su vitariani co jedia normalne sol, korenia a vlastne sa to vola raw gourmand, ti jedia aj surove syry a vlastne na trhu (americkom) dostanu uz vselico surove, uplne vazne napr. horcicu surovu atd. Podla mna tento druh suroveho veganstva sa ani v Europe neda robit, tu nenajdes tieto veci surove.
Aku dobu to potrva tazko povedat, je to velmi individualne. velmi to zavisi od prijmu kalorii, ked si zasytena, nemas chut na "zle" veci, aspon sudim podla seba. Mna maso nelaka, lebo ja ho nejem z etickych dovodov, jedine co ma pred tehotenstvom dost matalo boli ovcie a kozie syry, kedze tie sa daju jest aj surove, tak som sa ich dlho predlho vzdavala, a niekedy som to aj tak porusila. Pre mna bolo aj dost dolezite uvedomenie si, ze varene veci su skratka skodlive pre zdravie, to mi pomahalo, aj ked som mala chut na ne, mala som zabrany zjest ich. Vazne, vedela som ochutnat, ked som nieco navarila, ale mala som uplne zabrany dat do seba viac ako lyzicku niecoho vareneho. Najhorsie su ale vone (hovorim o mne, neviem ako sa s nimi vyrovnavaju ini vitariani), ked som isla po vonku vcase obeda, z restik bolo citit vonave jedla, no to mi davalo zabrat, ale hovorim je to o nasytenosti, ak zjes dost, nemas chut na ine.
Pred tehotenstvom som mala 52kg na 170cm (pred vitarianstvom som mala 55 - 56kg), potom som schudla na 48 (lebo som nevedela do seba nic dostat) a teraz neviem, nemam vahu. Uz sa mi dari zvacsovat objem surovej stravy, tak sa velmi tesim, myslim, ze uz som na 75% surova, tak som znovu stastna.
A kym sa ti telo detoxikuje? Fu to zavisi od tolkych faktorov. Od toho, kolko rokov mas a ako dlho si sa zanasala toxinmi, od toho, ci si budes robit nejake posty, ci crevne sprchy, od mnozstva spanku, od toho, ci cvicis...
To ti neviem povedat, to ti nikto nepovie, ale urcite zopar mesiacov minimalne. Mne zozaciatku nic nebolo, ziadne detoxikacne prejavy a potom prisli bolesti hlavy, aj dost silne, tak som si vzdy v ten den dala post a bolo.
Hlavne sa neboj, ber to tak, ze robis uzasnu vec pre tvoje telo a ono sa ti odvdaci.
ďakujem veľmi mi to pomohlo :) a koľko bola tvoja váha pred tehotenstvom... ? ja mám štíhlu postavu aj keď som veľa sladkostí pojedla... masného jedla.. uff... (pýtam sa len tak na orientáciu) no skúsim zvýšiť príjem lebo je prav da že už teraz mám chuť na varené... ale hrozne a keď vidím ako niekto je niečo nezdravé :( tak mám obrovksú chuť a hlavne na kalorické mäsité jedlá.. kebab.. hranolky.. horalky.Akú dobu potrvá kým nebudem už pocitovať takú nesmiernu chuť na varené jedlo? a koľko trvá kým sa telo ako tak detoxikuje a budem sa cítiť lepšie.. ?
alchamilka, myslim ze je to blbost to s tym ze pobede sa nesmie jest ovocie ako aj to ze tropicke ovocie je nezdrave.
Ked som byvala este chora a chodila po doktoroch a roznych alternaticnych doktoroch, ti ma vystrihali pred tropickym ovocim, ako velmi skodi. Ale odkedy som vitarianka a jem obrovske mnozstva tropickeho ovocia, napr. 1kg pomarancov, 800 g bananov denne, k tomu duriany, pitaye, anony, cerstve datle a ja neviem co este, sa citim milionkrat lepsie, vyriesili sa mi problemy s mocovymi cestami, co sa prave tvrdi ze tropicke ovocie sposobuje problemy s mocovymi cestami, podla mna su to skratka vsetko bachorky, aby co ja viem, aby skratka ludia nemuseli jest ozaj zdrave veci? ja neviem, a nemyslim si ze som vynimka. Cela ta teoria s pasmami je sprostost, ved vsetci pochadzame z tropickeho pasma, cize je pre nas prave to tropicke ovocie najzdravsie. Samozrejme ked hovorim o bananoch tak len bio. Lebo to co sa dovezie lodou je kadejak osetrovane, no to by som nejedla, radsej. Ja sa snazim vsetko tropicke ovocie nakupovat len ak je dovezene lietadlom. Cize ano na Slovensku by som sa priklanala k miestnemu ovociu plus tropickemu z Europy.
Ak chces este nejaky den mojho stravovania pre lepsiu predstavu, tak ti prekopcim.