téma pre Warermelon

Príspevok v téme: téma pre Warermelon
alchamilka

dobrý deň , chcela by som sa spýtať aké sú vaše skúsenosti zo stratou krvácania pri menštruácia , čítala som , že menštruácia može fungovať aj bez krvácania... a vy ste vitarianiánka, bolo písané , že pri surovej alebo rastlinnej strave sa stráca , je to pravda? pretože ja mám dosť silnú menštruáciu a dosť ma to obťažuje ďakujem za odpoveď

watermelon

alchamilka, zda sa mi, ze to je malo. Takto dlho nevydrzis na tejto strave, budes hladna a sup hned si das nieco varene.
Napisem ti co som jedavala pred tehotenstvom, vediem si presne zaznamy. toto je za jeden den, aby si mala predstavu:
Banany 884g 786,8 kal
Nektarinky 928g 408,3 kal
maliny 173g 90,0 kal
cernice 105g 66,2
hlavkovy salat 175g 29,8 kal
zeler 7g 1,1 kal
Melon, cantaloupe, 245g 83,3 cal
marhula 100g 48,0 kal
ceresne 436g 274,7 kal
Mango 323g 210,0 kal
Bananas, 102g 90,8 Kal
dokopy 2088 kal

watermelon

remalka:
vies po anglicky? v anglictine je toho vela na nete, nejake linky by som ti pripojila.
Podla toho, co viem surove deti maju vraj radi avokada (avokado je velmi nutricne vyzivne), tak rob salatiky. Moj najoblubenejsi: škrabkou sprav zo salatovej uhorky spagety. Do mixera daj kokteilove rajcinky, cervenu papriku, datle (tie najlepsie na noc namoc do vody), avokado, mozes dat aj pazitku ci bazalku a zmixuj a daj na spagety z uhorky. mOzes posypat sezamom ci konopnymi semiackami. Spravny pomer surovin si musis zistit sama, aky ti vyhovuje, ak chces menej sladke, tak daj len zo 2 - 3 datle. Tym ze das sezam das urcite vapnik, konopne semena zas obsahuju omega kyseliny.
Miesto avokada mozes dat mango. Dalej miesto uhorky mozes dat cukinu. Takisto sa robievaju tieto stavy aj z pomaranca a rajcin. Nechaj sa viest predstavivostou. Mozes ususit rajciny na slnku (ak sa ti to este podari, ak nie tak o rok), tie dodaju salatu skvelu chut.

Ak su tvoje deti anemicke, vyluc sladkosti, rafinovany cukor brani vstrebavaniu zeleza. Daj im radsej cerstve ovocie. Rob im smoothies, daj do mixeru ovocie podla tvojej predstavivosti plus nejake salatove listky (listova zelenina je tiez bohata na vapnik a celkovo je nutricne bohatsia ako hocico ine), takisto mrkva je extremne bohata na vapnik. Cize o to by som sa nebala, ze budu mat nedostatok zivin, ak im budes davat co najviac surovej stravy.
Takisto mozes robit rozne ovocne salaty.

Co je vraj ale dolezite je, davat detom co najviac bio surovej stravy. Kvoli toxinom je pre deti bezpecnejsie skratka bioalebo zo zahradky.

alchamilka

a ešte niečo... vadí ak budem prevažne konzumovať ovocie chutí mi viac... a je pravda že po 15:00 by sa už ovocie nemalo konzumovať?

alchamilka

ja myslím , že už dosť veľký pokrok je aj stravovanie podľa výživnej pyramídy.. no aj zdravá výživa má niečo do seba

alchamilka

ďakujem veľmi a koľko toho jesť stačí toto: raňanjky.zelené hrozno (stredné množstvo) bolo okolo pol 2 : jablko , a o 3.. hrozno... na večeru mám v plane zeleninu... neviem či to stačí

Remalka

Ahojte, asi posledný mesiac - dva som si začala čítať o vitariánstve, no našla som strašne málo inšpirácii ako kombinovať stravu, teda čo s čím jesť, aby nechýbali žiadne živiny. Mám dva malé deti, ktoré sú anemické - majú odporúčané jesť 5 - 6x týždenne hovadzie.
Mlieko nemôžu, ani jogurty.
Teda nenašla som na nete nikde nejaký praktický návod ako pripravovať stravu a z čoho. Chcela by som poprosiť o radu z čoho čerpať pri prechádzaní postupne na surovú stravu, najma s ohľadom na vývoj detí a najma nejaké návody čo prichystať hladným deťom.
Ďakujem za každú radu

BJ

Varene jedlo alebo inak tepelne upravene, je skutocne zavislost. Kazdy si to moze vyskusat tyzdnovym postom na surovej strave.

watermelon

otazka: zvierata v prirode nekrvacaju a myslim, ze im krv nejde do mozgu, alebo??

alchamilka: ano cvicenie pomaha vyrovnavat sa s toxinmi, urcite je zdrave. Ja mam tiez rada jogu. Ci sa ich telo zbavuje cvicenim rychlejsie, to neviem, ale zbavuje sa.
Nuz, neviem ako inak to docielit, ja som si skratka precitala zopar knih, kde sa pisalo o skodlivosti varenej stravy a to ma presvedcilo a zacala som ju eliminovat - nebolo ma treba dlho presviedcat, uvedomila som si, ze nechcem skodit svojmu telu a nechcem byt uz v 50tke poloinvalid - ako dnes mnoho ludi...
mozno by si mala skusit nejaku knizku od Helmuta Wandmakera. Neviem, ci je aj nieco ine kvalitne na nasom trhu, ked som hladala, nic ine som nenasla. V anglictine je toho vela.

alchamilka

dakujem za podporu... hovorím si že je to zlé ale proste je to silné... dúfam ze raz sa mi to podari potom dam vediet...je velmi dobre ze vitarianom sa pocase znechuti cukor... jedla z neho atd... co predtym zboznoval... a etse taka mala otazka je pravda ze cvicenie pomaha uvolnovat toxiny takze sa ich telo zbavuje rychlejsie? pretoze mam velmi rada jogu, pilates priapdne beh :)