téma pre Warermelon

Príspevok v téme: téma pre Warermelon
alchamilka

dobrý deň , chcela by som sa spýtať aké sú vaše skúsenosti zo stratou krvácania pri menštruácia , čítala som , že menštruácia može fungovať aj bez krvácania... a vy ste vitarianiánka, bolo písané , že pri surovej alebo rastlinnej strave sa stráca , je to pravda? pretože ja mám dosť silnú menštruáciu a dosť ma to obťažuje ďakujem za odpoveď

watermelon

alchamilka, ano pre deti je to trochu ine, podla toho, co mam precitane od mamiciek, ktore vychovavaju surove deti, tak vraj deti maju dovolene viac tukov (aj 30 - 40%), cize avokado, orechy, semienka... Ale inac sa ta strava neodlisuje v nicom inom od stravy dospelych. Pre dostatok vapnika samozrejme treba vela pomarancov, sezam, mak, mrkvovu stavu, mandariniek, listovej zeleniny (salatov). Mamicky, co vychovavaju surove deti pisu o tom, ze deti maju uzasnu intuiciu a ked im das uz od zaciatku na vyber a nebudes ich pchat masom a skratka varenym jedlom nasilu, ale das im vybrat medzi ovocim a varenym jedlom, vyberu si tu zdravu alternativu. Ale s tym treba zacat od malicka, lebo postupne sa intuicia deti otupuje "beznym, normalnym" jedlom.
Co mozem poradit tvojej znamej je, nech postupne zvysuje u dcerky mnozstvo suroveho ovocia a zeleniny a salatov a nech hlavne vynecha sladkosti, a mliecne vyrobky, vajce. Uz tymto dcerke velmi pomoze. Juj, tu sa do mna snad teraz niekto obuje, ze odkial bude brat dievca vapnik? 750g pomarancov ma 300mg vapnika napr. a hlavne je, ze tento vapnik telo aj vstrebe.
Skratka nech je dcerka to, na co ma chut, pokial to spada do surovej rastlinnej stravy.

watermelon

dreamgirl: uf, zasa nie som az taky odbornik (mam vela nacitaneho, ale v praxi som este kratko vitariankou a teraz cez tehotenstvo som trochu nutene polavila :(, ale rada ti podam informacie, ktore mam. AK chces, napis mi sukromne, ak nechces rozoberat svoje problemy na fore, alebo napis priamo, ake zdravotne problemy mas - je rozdiel medzi cukrovkou a co ja viem zapchou-?
strava nelieci, stravou das len telu to spravne "palivo", aby sa liecilo same. V kazdom pripade, ak je niekto chory (ale tu treba naozaj zvazit ako chory clovek je), mal by kombinovat stravu aj s inymi vecami, ako crevnou sprchou a raz za cas si dat post o vode, ci so stavami.
Aku pomoc s jedalnickom presne potrebujes, chces recepty alebo ako prechadzat postupne?
Najlepsie su tzv. monomeals, cize jedno jedlo = jeden druh ovocia. V jednoduchosti je ten zazrak, telo sa takmer vobec nemusi zaoberat travenim roznych typov ovocia, ma len jedno a to ide lahko. Ak uz kombinovat, tak max. 4 - 5 ovoci, a potom jasne nie kysle so sladkym, nie mastne so sladkym.... Ak vies po anglicky, rada ti sem prilepim stranky s receptami. Receptov su miliony, niekto si mysli, ze vitarianstvo je ochudobnene, ale to je len predstavivost ludi chudobna, i ked hovorim, ak sa niekto chce liecit, zacat by mal rozhodne s monojedlami, az potom zacat kombinovat, ked sa trochu telo precisti.
Pre zdravie su velmi dolezite aj ine faktory: dostatok spanku, to je vtedy, ked sa rano zabudis cerstva, slnko (vela slnka) a pohyb (ups to hlasam nieco, co sama nerobim...ale pre niekoho to moze byt velmi uzitocne v ceste za zdravim).
moj mail: harmonialuv@gmail.com

alchamilka

a ešte niečo watermelon... Mám známu ktorá má 13.ročnú dcérku... a aj často býva chorá... tak som povedala tej známej o vitariánstve celkom ju to zaujalo.. len nevie čo presne by mala jesť.. predsa iný jedálniček je pre dieťa a iné pre dospelého :) ďakujem

dreamgirl

Ahoj watermelon ak by si bola taká zlatá mohla by si mi pomôcť s jedálničkom?? Snažím sa prejsť na vitariánstvo zo zdravotných dôvodov a potrebovala by som radu niekoho skúsenejšieho

watermelon

alchamilka, pre mna to vazne nie je tazke, pokial mam dostatok a velky vyber ovocia a zeleniny. Vlastne jedinu vec, co som vcera aj dnes zjedla varene su 2 krajce razneho chleba. Aj to len preto, lebo ho zboznujem.