téma pre Warermelon

Príspevok v téme: téma pre Warermelon
alchamilka

dobrý deň , chcela by som sa spýtať aké sú vaše skúsenosti zo stratou krvácania pri menštruácia , čítala som , že menštruácia može fungovať aj bez krvácania... a vy ste vitarianiánka, bolo písané , že pri surovej alebo rastlinnej strave sa stráca , je to pravda? pretože ja mám dosť silnú menštruáciu a dosť ma to obťažuje ďakujem za odpoveď

watermelon

povodne sa kefir vyrabal zo suroveho mlieka, cize ano vtedy je to ziva strava. Inac o tom viac neviem. Viem len ze fermentovane tuky sa vraj povazuju za karcinogenne (bo oxiduju) a upchavaju cievy. Ak sa clovek stravuje zdravo, nemusi ich jest kvoli vytvoreniu zdravej mikroflory, to by som radsej brala probiotika. Inac prepac, ine ti k tomu zatial nepoviem, ale polozila som otazku na "surovom" fore.

watermelon

doubledog, su pasterizovane? vsetko, co je zohriate nad 40 stupnov sa uz nepovazuje za zive, lebo pri ohriati zomreli enzymy, nech im je dobre na druhom svete :)

watermelon

alchamilka: dolezity je ciel, cize sa netrap, ak raz za cas zides z cesty (no nerob to pricasto, inac sa k cielu nemusis dostat!)
Vcera som bola uz na vyse 90% surova, tak som happyyyyyyyyy!

watermelon

Ahoj Pche, k vitarianstvu ma doviedli zdravotne problemy, na moj mlady vek sa mi zdalo, ze ich je uz dost (i ked v dnesnej dobe sa ludia tvaria, ze mnoho veci je vlastne normalnych) a ked som este videla, ako zle su na tom moji rodicia uz v 50tke, tak mi bolo jasne, ze musim so sebou nieco robit, aby som tak nedopadla. Plus som sa uz dlhsie zaoberala zdravou vyzivou, ale vzdy to bolo take obmedzene, co ja viem najskor som si myslela, ze ked nebudem jest potraviny s Eckami budem zdrava, potom, ked vynecham sladkosti budem zdrava... ale nic sa nedialo, bola som dlho vegetarianka a nic, vsetky problemy ostavali. Navyse som uz nemala zaujem chodit k doktorom, ktori skratka nevedeli zistit ani len co mi je, nie este ma liecit. Tak som si povedala, ze to zvladnem sama.
Ano chcem viest babatko k vitarianstvu, nechcem aby bolo moje dieta vkuse chore ako som byvala ja so sestrou. Navyse povazujem tuto stravu za najvhodnejsiu pre cloveka.

Pche

Ahoj watermelon chcela by som sa ťa opýtať ako si sa dostala, resp. čo ťa motivovalo k vitariánstvu. Ja to totiž obdivujem sama som vegetariánka, no v poslednom čase keď sa pozerám na svoju stravu tak je tam prevaha surovej zeleniny a ovocia, semienka, trochu kyslomliečnych výrobkov a trochu obilnín. A ešte jedna otázka ak sa nenahneváš: Aj tvoje bábätko budeš viesť k vitariánstvu?? Pekný deň želám