dobrý deň , chcela by som sa spýtať aké sú vaše skúsenosti zo stratou krvácania pri menštruácia , čítala som , že menštruácia može fungovať aj bez krvácania... a vy ste vitarianiánka, bolo písané , že pri surovej alebo rastlinnej strave sa stráca , je to pravda? pretože ja mám dosť silnú menštruáciu a dosť ma to obťažuje ďakujem za odpoveď
téma pre Warermelon
už sa celkom lepším v priebehu dňa som skonzumovala: hrozno , 2kusy kiwi , 3 kusy banánov , sušené plody kustovnice , jablko
pozri, nic nemozu proti tomu, ak aspon zvysis prijem surovej rastlinnej stravy. To ti proti tomu naozaj nemaju co povedat. Dokonca na nich mozes vyjst s trikom, co ja teda nie som vobec za klamanie, ale pokial by ma niekto nutil jest to, co nechcem, tak by som sa k tomu uchylila (lebo ide o tvoje zdravie a nie ich), skratka na nich vyjdi s niecim takym, ze si si vsimla, ze ti dobre netravi coja viem maso alebo co uz nechces jest a ze by si rada trochu odlahcila jedalnicek.
Ja som na mojich pouzila zdravotne dovody. Povedala som mamke, pozri vidis sama ze uz niekolko rokov mam to a to (lekari neprisli na nic, dost som sa v minulosti nachodila po dokacoch a h...o z toho), citala som, ze stravou sa to da zmenit, chcem to vyskusat, dajme tomu sancu. A ona, ze dobre. A ked zbadala, ze to vazne zabbera, ze sa mam lepsie, srsim energiou, zdravotne problemy odisli, tak nema argument proti. Nema, ziaden.
Skus, cesta sa vzdy da najst, ak clovek naozaj chce.
nemčina nieee :D ja si nejak poradím už snáď :) Ak pod tlakom okolia nezačnem jesť ako predtým
xyzz neviem, skus,
ak vies po nemecky tak tu je jeho stranka:
www.roh-vegan.de
Ďakujem, preštudujem to :) Len neviem či s tými knihami nebude menší problém, asi ich v knižnici nezoženiem, čo?
xyzz: viem presne o com hovoris, mne uz nastastie rodicia nic nemozu, len s tou babkou je to take citove vydieranie, je strasne nestastna, nespava, trapi sa... ale co mam robit? mam proti mojmu presvedceniu teraz jest maso? ked sa mi navyse hnusi, napina ma uz len pri pohlade, ci voni masa.
forum je v anglictine: www.30bananasaday.com ked si das do vyhladavaca eyes colour najdes tam prispevky o zmene farby oci. Inac na tomto fore je kopec mladych ludi aj ktori nemaju 18.
V kazdom pripade, pred prechodom na tuto stravu si nastuduj nejaku literaturu, aj to forum je ok - ale neda ti nejaky navod, aby si jedla vyvazene. AKo stale odporucam, knizky od Helmuta Wandmakera su dobre, takisto stranky:
www.centrumzdravia.estranky.cz
surovastrava.sk
rawforlife.co.uk
foodnsport.com
sweetjuicyfreelee.com
vela stastia
watermelon tak, tak, aj tak si ich názor nik neberie k srdcu :D Ale tak ten slovenský národ "Ja mám pravdu, len ja, ty nie" =/
Mohla by si mi prosím dať odkaz na to fórum? Aby som si o tom ešte niečo viac prečítala?
No lenže ja nemám na výber keďže nemám ani 18 :D S nami býva v dome aj starká tak tá mi poväčšine varieva.. a ona neprežije keď zjem na obed polku rezňa, ešte do mňa pchá a pchá, som zvedavá ako bude reagovať na toto :/ u nás je celá rodina že napchať sa do prasknutia čo najviac ako sa dá, len ja s bratom a otcom sa nejak vymykáme normy :D Tak snáď sa dočkám aspoň nejakej podpory... alebo to zatiaľ budem maskovať detoxom :D
je ich veľa napr. www.konopne.sk je ich veľa veľmi rada by som nosila oblečenie z prírodných materiálov je to oveľa lepšie a ekologickejšie :)
no super alchamilka, hod sem link na to bio oblecenie, ak mozes
to "vaše vitariánstvo" nie je až tak dobré ako zdá napr. môj známy bol vitarián a skončil s tým až keď bol nad hrobom... vychudnutý (a ekd uz poviem vychudnutý tak to naozaj pretože ja mám na 169cm 46kg) , žltý , no hnus! a mal to načítané! ja som zastupkyňa zdravej výživy veľa antioxidantov , pol kg ovocia zeleniny ekologická strava , mliečne výrobky , sojové mäso , hydinové , morčacie... celozrnné výrobky najlepšie všetko ekologické + nejaké cvičenie ako spomínala alchamilka joga alebo pilates prípadne iné... relaxačné cvičenie ale uvidíte akú ste spravili chybu až po nejakých rokoch ... ako detoxikácia fajn ale nie ako životný štýl... a alchamilka to tvojej známej neodporúčam tej 13.ročnej aby sa jej krásne nezastavil vývoj! sa spýtaj svojho lekára či ťa pochváli.. a ešte k tej menštruácii pri organickej strave sa krvácanie zmierni.. tvoja predošlá strava bola naozaj alchamilka ako som už čítala zlá ale ak budeš jesť organicky tak uvidíš zmeny : vevericka: má pravdu v tých bylinožravcoch-mäsožravcoch je to tak.