dobrý deň , chcela by som sa spýtať aké sú vaše skúsenosti zo stratou krvácania pri menštruácia , čítala som , že menštruácia može fungovať aj bez krvácania... a vy ste vitarianiánka, bolo písané , že pri surovej alebo rastlinnej strave sa stráca , je to pravda? pretože ja mám dosť silnú menštruáciu a dosť ma to obťažuje ďakujem za odpoveď
téma pre Warermelon
alchamilka: tu nejde o to, ci vitariani mozu zuvacky a mnoho inych veci. Moct mozu, ale nechcu taky humus.
Po prve: vitarianom nesmrdi z ust, nepotrebuju nimi prekryvat pachy.
Po druhe: zuvacky su strasne zle pre zivotne prostredie (a vitariani su velmi citlivi co sa tyka zivot. prostredia)
Po tretie: su plne chemikalii, ktorym sa prirodzene vitariani vyhybaju (aj preto presli na surovu stravu, aby nedavali do tela chemikalie), umele sladidla, farbiva, konzervacne latky,
Po stvrte: nie su veganske, lebo vacsina ich obsahuje zelatinu
Postit sa mozes hocikedy, aj pred aj pocas vitarianstva, jasne ze pred je dobre, precistis sa a tvoje telo moze potom lepsie zuzitkovat vitaminy z ovocia
Okej, ide =) spravila som to =) Len mám menší problém pri tom nastavení.... mám dať na proteins/carbs/fat to 80-10-10 ?
no ten cronometer mi akosi nejde =(
A ten B12 mám brať nejaké doplnky alebo je to v nejakej potravine?
A ešte ... čo je smoothies? Hľadala som na nete ale našla som len nejaké zmrzlinové a jogurtové... to je rozmixovaná zelenina al. ovocie s vodou?
watermelon : môžu vitariáni žuvačky? a ešte niečo je dobré začať vitarianstvo 3dňovám pôstom len o vode? ďakujem , že si nájdeš čas... na odpovedanie iným :)
neotravuje ma to, kludne sa pytaj
hlavne, ak chces prejst na 100% raz, tak naozaj dbaj na to, aby si dost jedla (nech neostanes po pol roku vychrtla a podvyzivena), a na to, aby si nemala deficit B12. Navyse aspon 2krat do tyzdna, ale najlepsie aj kazdy den ci kazdy druhy jedz/pi listovu zeleninu (salaty- rimsky, ladovy, polny, atd.), treba ich obmienat, nejest viac ako mesiac/dva stale jeden druh. Rob si z nich smoothies, ci ich jedz v salatoch, alebo uz ako ti vyhovuje. Salaty su velmi vyzivne co sa tyka mineralov, preto su pre vitarianov (aj pre inych) velmi dolezite.
watermelon: ježiš prepáč nevšimla som si... ďakujem veľmi krásne, skúsim to =) a dúfam, že ťa to nejak neotravuje... ak áno, ja sa pýtať prestanem...
xyzz: ja pisem udaje v kaloriach nie KJ.
2000 je na moju vysku/vahu/vek... akurat, mala by som jest myslim okolo 1800, ale snazim sa radsej viac, nevadilo by mi, ak by som pribrala :)
na nete je program nutridiary.com, tam sa mozes zaregistrovat, aj nemusis, a nahadzujes si tam, co si zjedla a vyda ti to udaje aj o inych veciach. S Nutridiary ale nemam skusenosti, len viem, ze musis byt pripojena na net, aby si ho mohla pouzivat, ja mam v pc stiahnuty (zadarmo ho stiahnes) Cronometer - vygoogli a downloadni, ten je perfektny, ukazuje vitaminy, mineraly, tuky, vlakninu, kalorie, proteiny. A to, kolko kalorii mas denne jest na to, aby si schudla/pribrala/zachovala si vahu najdes na nete, treba si zadat nieco ako calorie intake a prehrabat sa v tom.
A ešte.. tu si pripla deň, kde si mala za celý deň 2000kJ... Nie je to nejako málo? Bežne by malo byť od 8 000 vyššie, nie?
watermelon kde nájdem tie energetické hodnoty ovocia a zeleniny, ktoré si pripla ty sem?
doublegog: prave som sem prisla, ze to idem vzdat a uz viac sem neprispievat, lebo ma nebavi vkuse sa obhajovat.
tu je krasne video, o tom ako Bill Clinton presiel na veganstvo, schudol 12 kil a je zdravsi ako kedykolvek predtym, jeho 2 doktori, podotykam Dr. vysvetluju, ake zmeny v strave spravil a preco su zivocisne produkty skodlive.
Enjoy! www.youtube.com