dobrý deň , chcela by som sa spýtať aké sú vaše skúsenosti zo stratou krvácania pri menštruácia , čítala som , že menštruácia može fungovať aj bez krvácania... a vy ste vitarianiánka, bolo písané , že pri surovej alebo rastlinnej strave sa stráca , je to pravda? pretože ja mám dosť silnú menštruáciu a dosť ma to obťažuje ďakujem za odpoveď
téma pre Warermelon
kazdyden: ale ved nikto ti nic nevnucuje, alebo?
no to ti neverim, ze si jedla cisto surovu rastlinnu stravu riadne a dostatocne, kto nema energiu na vitarianskej strave, musi bezpodmienecne robit nieco zle, mozno si mala riadny deficit B12 prip. ineho vit/min., ale hned cely tvoj neuspech zvalovat na vitariansku stravu podla mna nie je spravne. su tisicky ludi, ktorim sa na tejto strave dari, su taki, co ju robia desat a viac rokov. v kazdom pripade, neviem detaily, nemozem sa vyjadrovat. pozri vyhovuje ti nieco ine, tak sa tak stravuj, este raz opakujem, nikto ti tu nic nenanucoval ani ta nepresviedcal.
nemám rada veľké mestá.. preto žijem aj v malom mestečku , naopak zbožňujem prírodu tam toľko energie získam ako pri žiadnej inej strave :)
to mi hovor... môj strýko sa stravoval tak 6rokov a bol chorý , jedol toho dostatočne myslínm podľa môjho názoru a ked poviem vychudnutý viem čo myslím lebo ja sama som štíhla myslím že pri výške 165 a 44kg... veľa cvičím , zdravo sa stravujem nemyslíš že je lepšie sa stravovať zdravo ako masné atd.. to je samozrejmé , možno na každého inak vplýva vitariánska strava... mne vyhovuje takáto a cítim sa dobre jem organicky a hlavne zdravo chcela by som počuť tvoj názor na to.. (podľa mňa je najlepšie to aby to každý vyskúšal a vyjadril názor ja som bola taktiež na vitariánskej strave ale nemám sa čím chváliť asi tak pol roka no neviem prečo nemala som energiu a jedla som dosť podľa danej knihy (podobne ako ty) ale citila som sa unavena aj krvny obraz sa my zhoršil tak preto a nefajčila som , spala som 8 hodín to aj teraz. Ale von nechodím často len do práce a naspäť ale občas si veľmi rada zájdem do prírody..
xyzz: chapem uplne s vyberom ovocia... pozri rob, ako to najlepsie vies.
tie veci sa tvaria akoze surovo, su vitariani, co taku stravu jedia, su taki, co odmietaju vsetku spracovanu potravu, teda vsetko, co ti neda priroda na priame zjedenie bez akejkolvek upravy. Na prechod je to urcite dobre, urcite lepsie ako kocico varene. Az na tu sol... ale hovorim lepsie ako cipsy ci syry
no uvidíme, skúsim to =) a môžem aj niečo takéto? -odkaz odstránený- -odkaz odstránený-
Lenže keď mne to stačí a ja proste už nie som hladná... alebo momentálne v našom "meste" máme asi taký výber ovocia že jablká, slivky, hrušky, banány a dosť =/ aj to len v supermarketoch lebo o nejakom bio ovocí a zelenine môžem len snívať =(
xyzz: nie to nech ta nemata, ako dlho som prechadzala, to je individualne, kazdy sme iny, kazdy mame ine potreby. Ja som prechadzala tak dlho, lebo som tapala, ja som nemala nikoho, kto by mi o tom nieco blizsie povedal, poradil. Ja som skratka vedela len, ze chcem zit zdravo a cesta bola dlha, lebo som nevedela, co je to to zdrave. Kym som sa dostala k info o surovej strave presiel hadam aj pol rok, potom som zasa nevedela, kolko toho jest, aby sa mi darilo, jedla som malo suroveho a tak som stale sklzala do vareneho, lebo som bola hladna a mala som na to chut. Preto radim jest vela - tak ako to vidis na tych dnoch co som pripla, lebo vtedy nehrozi, ze budes mat chut na varene, slane, ani ze ostanes vychudnuta, ci podvyzivena. ALe toto som ja nevedela dlho, preto som tak dlho prechadzala. Ked som sa dostala k tej spravnej literature a ktomu foru, co som tu uviedla, potom to uz malo rychly spad.
drzim palce
xyzz: ano je toho vela (a predsa nejedavam ani zdaleka tak velka ako ini vitariani), ked na tejto strave chces byt zdrava a ma sa ti darit, tak musis aj dost jest a jest aj vyzivne, nie 2 jablka denne a 3 hrusky a po mesiaci ostanes vychrtnuta na kost a podvyzivena a zrazu kto moze za to? no predsa zle vitarianstvo a potom niekto ako stryko kazdehodna obvini cele vitarianstvo za svoj neuspech. Nie strava je zla ale to ako ju clovek aplikuje. Plus ine faktory, o ktorych som uz pisala. Spanok aspon 8 ale najlepsie aj 9 hodin denne, vela slnka, cerstveho vzduchu.
kazdyden, keby si si cital/a vsetky prispevky, vedel/a by si preco a za akych okolnosti som bola na varenej strave, nemienim sa k tomu vyjadrovat po 100 krat a mimochod co ma byt???? mam na to pravo, ako ty mas pravo jest to co jes.
A vazne story tvojho stryka je dojimava. SKus dat viac faktov, nie len ze bol vitarianom, keby sa riadne stravoval nic mu nie je, ziari zdravim a nie je vychudnuty. Takze niekde robil chybu. Ako dlho bol surovy? Co jedol presne denne, kolko? Kolko hodin denne spal, kolko travil na cerstvom vzduchu? fajcil? Mnoho ludi sa tvari ze je vitarianmi a ked sa spytam co jedia tak z toho vyjdu veci, ktore sa vobec nepovazuju za surovu stravu. Tak ak chces tu strasit ludi, tak daj fakty a nie pribeh jedneho anonymneho cloveka, lebo potom ja ti mozem porozpravat pribehy tolkych ludi, co sa stravuju "normalne" a stale v skorsom veku ochoreju na civilizacne choroby, rakovinu, osteoporozu, stale viac ludi je tucnych jak ..., nehovoriac o problemoch s tlakom, ocami - sede zakaly su u starych ludi na dennom poriadku, tak mi rozpravaj. Nemocnice a cakarne doktorov su preplnene, preco??? lebo ti ludia sa akoze spravne stravuju vsak?
alchamilka: co ti mam na to povedat, co si cakala, ze co ti povie doktor na takuto stravu? Doktori o vyzive NIC nevedia, ved oni vyzivu nestuduju. Oni studuju len choroby a ako ich potlacat liekmi. Divim sa ti, ze si vobec nieco hovorila lekarovi. Ved co sa uz da cakat od lekarov, ktori su tucni, fajcia, piju, beru uplatky... hadam, ze ti povedia ze ovocie je ta prava strava pre ludi??? ved to by ich nebolo tolko prerastenych a netrpeli by ziadnymi chorobami, keby vedeli, co je zdrave. K takym sprostym vyrokom ako ze z jedenia ovocia ci surovej stravy odumiera mozog sa ani nejdem vyjadrovat. Ak vies po anglicky, vygoogli si rozne studie o prospechu ovocia prave na mozog od vedcov a preboha nepytaj sa slovenskeho lekara co si o tom mysli. Viem, ze hladas pre a proti, ale ja mam pocit, akoby si hladala skor tie proti... Pozri, ak chces mat vacsi rozhlad, zadovas si literaturu, prebrazdi internet, najdes toho dost.