dobrý deň , chcela by som sa spýtať aké sú vaše skúsenosti zo stratou krvácania pri menštruácia , čítala som , že menštruácia može fungovať aj bez krvácania... a vy ste vitarianiánka, bolo písané , že pri surovej alebo rastlinnej strave sa stráca , je to pravda? pretože ja mám dosť silnú menštruáciu a dosť ma to obťažuje ďakujem za odpoveď
téma pre Warermelon
rew: nezijem na SVK, ovocie kupujem na trhoch od bio aj nebio predavacov, aj zo zahradky, aj z exotickeho stanku. Sem tam nieco kupim aj v obchode, ale to len bio a len ked sa mi minu zasoby a musim jest a trh bude o den, dva. Alebo som zacala objednavat aj cez internet exoticke ovocie. Ano uznavam, na SVK je to uplny hnus v supermarketoch, ked som na SVK, snazim sa tiez ist na trhy. ALe tych je malo, takze zial chodim aj do supermarketov, a mame aj zahradku.
Cize na SVK dost trpim a neviem sa dockat kedy sa skonci moja dovolenka a vratim sa do cudziny. Toto je vlastne jediny dovod, preco sa nechcem vratit na SVK.
ospravedľňujem sa. Často sa mi stáva , že sa mýlim v tých nickoch. Predošlého článku som autorom ja.
a ako tu už niekto spomínal organická strava, zdravá , vyživná je cesta k zdraviu nie toto vitarianstvo. Alchamilka: áno tvoj lekár má pravdu. Watermelon: ty sa nemôžeš k tomu vyjadrovať podľa toho koľko si bola vitaránom neboli to roky... a práve teraz si sa priznala že si bola aj na varenej strave tak to je iné. Organizmus začne mať problémy po neskoršej dobre aj keď pravda je že niekto aj po mesiacoch takéhoto stravovania.
Keď už to tu tak ospevujete. Mám v rodine konkrétny prípad vitariánstva a chcem upozorniť všetkých čo sa na to chcú dať. Strýko bol istý čas vitariánom a okrem toho, že bol vychudnutý na kosť, energie mu to nepridalo ešte si aj zničil zdravie, vážne si poškodil pečeň, obličky... Teraz sa opäť učí jesť prirodzenú varenú stravu a vyzerá omnoho lepšie.
Takže ak sa pýtate, čo vám vitariánstvo môže vziať odpoveďou je VŠETKO.
inak ešte wtaermelon chcem sa ťa niečo spýtať prečo ked som sa na túto stravu spýtala lekára odpovedal že odumiera mozog , je to škodlivé (dlhodobo)a proste všetky negatíva
watermelon> ahoj.. chcem sa opytat, odkial kupujes ovocie/zeleninu? alebo mas zasoby z vlastnej zahradky..? teda.. ak si aj odmyslim sposob akym je to pestovane vo velkom, ked sa prejdem v potravinach pri tych pultoch so zeleninou tak ma obcas prejde chut.. :) divim sa ze maju tu drzost vystavovat tam tie splesnete paradajky, zelene pomarance a pod. A niektore babky na trhu predavaju tiez len to co nakupili v kauflande.. :(
fuuuha rok... to sa budem až tak dlho takto trýzniť =D Ale nie, ja to zvládnem...
Fuuu toho je dosť veľa... ja zjem za celý deň 3-4 banány a jedno jablko O.o
este jeden den:
Banany 455g 405,0 cal
vodovy melon 1828g 548,4 cal
ceresne 526g 331,4
Mango 241g 156,6
pomarance 620g 303,8
Banany 265g 235,8
vodovy melon 400g 120,0
Passion-fruit, 31g 30,1
cervena paprika 21 g 6,5
uhorka 50 g 6,0
spenat 90 g 20,7
Celer 10 g 1,6
xyzz: chut na varene ale budes mat kym nevylucis uplne varene. varene jedlo sposobuje zavislost.
Na tuto stravu som prechadzala rok, od februara som tohto roku som to sprisnila a mala som 100% surove dni, ktore sa striedali s menej percentnymi a postupne som tie menejpercentne eliminovala. To uz som tu tusim vsetko pisala, pozri dozadu, starsie prispevky, viem je toho vela popisaneho...
pripla som tu aj jeden den mojej stravy, najdes ho tiez nizsie. Pripnem este jeden, dva.
Nektarinky, 630 g 277,2 cal
rimsky salat 190 g 32,3 cal
Banany 550 g 489,5 cal
hrozno 387 g 267,0 cal
Durian, 280 g 411 cal
ceresne 460 g 289,8 cal
maliny 148 g 77,0 cal
Banany 82g 73,0 cal
ananas 388 g 194,0 cal
dokopy 2111 cal
watermelon no nejak to skúsim, snáď to do mňa vlastnoručne nenapchajú =)) Dneska som to celkom zvládala na jablkách a banánoch, na skúšku, ale večeru so si dala pečené mäso =/ keď ja mám vždy takú chuť na varené jedlá =/ vydržím, motivácia je celkom silná, zvládnem to =D a dúfam, že časom budem mať menšiu chuť na varené... a ty si ako dlho na takejto strave? z čoho pozostáva tvoj jedálniček cez deň?