dobrý deň , chcela by som sa spýtať aké sú vaše skúsenosti zo stratou krvácania pri menštruácia , čítala som , že menštruácia može fungovať aj bez krvácania... a vy ste vitarianiánka, bolo písané , že pri surovej alebo rastlinnej strave sa stráca , je to pravda? pretože ja mám dosť silnú menštruáciu a dosť ma to obťažuje ďakujem za odpoveď
téma pre Warermelon
alchamilka, to je individualne, kazde telo pracuje inak, takze vam neviem povedat, po akom case a ci vobec sa vam vyvinie deficit B12. Moze aj nemusi.
Ja som proti zbytocnemu doplnaniu akychkolvek vitaminov. Niektori tvrdia, ze ak vznikne deficit, uz je neskoro. V tomto vam zial nemozem radit a uz duplovane nie takto na dialku. Skratka mozete bud pockat na deficit alebo si ho preventivne davat. Odkedy ale, to neviem povedat. Mozno uz radsej po pol roku od vynechania akehokolvek jedla, ktore ma vit. B12. Zasa raz, najlepsia forma je injekcia alebo sublingualna forma, kde myslim ze by nemali byt ziadne vedlajsie latky. V tabletkach je kopec pridavnych latok. A su vraj menej ucinne, ako ked sa pichne.
Mozno by ste si mali sama precitat nieco o poste, z toho co mam precitane, odbornici na post radia pit len ak je clovek smadny. Preco, neviem, nezaujimala som sa do tej hlbky. Myslim, ze ak sa clovek da na viac ako denny pripadne 2 dnovy post, mal by mat o tom nieco precitane.
a watermelon B12 stačí podávať v talbletkách až po roku na surovej strave nie? ked telo ho má dostatok na rok
dakujem a prečo až sa mám napiť ked pocítim smäd ked všade sa píše že potom je už neskoro
Na B12 pozor, osobne poznam par ludi, ktori na to doplatili, istotka su tabletky. V zdravom tele sa produkuje v creve, ale od toho ma vela ludi na mile daleko.
Dokonca aj na vitarianskom fore sa to riesilo, a niekto tam mal deficit, nakoniec to musel riesit injekciami, a chvilu potom mu zmizli problemy ktore mal.
Dnes sa uz stravou neda vsetko doriesit a pokryt, to platilo, kym bola poda urodna. Staci si pozriet vyvoj pH pody za poslednych 50 rokov, a cloveku, co vie, co kyseliny robia s niektorymi mineralmi, je hned vsetko jasne.
doubledog: hej je to casovo narocne, berie to energiu, mozem sa na to vy....
povodne som ludom len oci chcela otvorit, vsetci sa tak cuduju, ze z coho som chory, pre mna je to jasne, vacsina chorob je zo zlej zivotospravy...necakala som taky tuhy odpor
Alchamilka: post nie je nic tazke, urcite to zvladnes, hlavne bud v pokoji, nenamahaj sa, najlepsie je lezat a vodu pi,len ked pocitis smad.
AK by si bol na 90 az 100% surova, tak zmenu zbadas za tie 3 mesiace, ale vravim, je to individualne, podla veku, zanesenia tela toxinmi, atd. Ja som zbadala velke zmeny po mesiaci a pol. 100% vitarianizmu.
watermelon: Myslíš že uvidím po ´3mesiacoh už zmenu? aspoň malú?
no dúfam , že to zvládnem 3dňová pôst :) o vode Ďakujem , wATER
smoothies: ovocie, voda (podla toho ako chces huste), pripadne listova zelenina
xyzz: carbs 80, ostatne 10
B12 si zatial nevsimaj, on sa recykluje v tele, cize ak si doteraz jedla zivocisne produkty, tak sa ti bude aspon pol roka recyklovat (ale moze aj rok). Navyse sa tvori v zdravom creve, dolezite je aby sa z neho aj spatne vstrebal a to sa vraj deje, len ak mas intrinsic factor, a to zistis az po case na vitarianstve. V kazdom pripade, ak budes jest poriadne, a mas intrinsic factor a zdrave creva, nebudes mat ziaden deficit. Ak sa ti vyvinie deficit (unava a neviem ake priznaky su, najdi na nete), tak si to vitariani doplnaju prevazne injekciami (raz za pol roka napr.) alebo sublingualne (to neviem ci na Slovensku je). V ALe zatial sa sustred, aby si dobre papkala a na nejaky deficit nemysli