téma pre Warermelon

Príspevok v téme: téma pre Warermelon
alchamilka

dobrý deň , chcela by som sa spýtať aké sú vaše skúsenosti zo stratou krvácania pri menštruácia , čítala som , že menštruácia može fungovať aj bez krvácania... a vy ste vitarianiánka, bolo písané , že pri surovej alebo rastlinnej strave sa stráca , je to pravda? pretože ja mám dosť silnú menštruáciu a dosť ma to obťažuje ďakujem za odpoveď

BJ

To s tou vstrebatelnostou je fakt problem, niekedy maju deficit B12 aj ludia stravujuci sa prevazne zivocisnou stravou, cital som uz o tom.
Ja poznam taku fintu, ze nechat rozpustit tabletku B12, ktora obsahuje 500 nasobok doporucenej dennej davky, pod jazykom, a to male mnozstvo, co sa z nej vstrebe do krvi sliznicou pod jazykom, pokryje dennu davku. Robim to takto uz niekolko mesiacov, a nemam ziadne priznaky predavkovania, rovnako o nich nevie ani liecitel, ktory mi to poradil, takze asi je to celkom ucinne. Vysetrenie na B12 som si ale nerobil, skoda, bolo by celkom zaujimave porovnat, ci sa nejak vysledky po tejto aplikacii zmenili.

Habbs

Vitamin B12 sa u vsetkych savcov vytvara bakteriami v zaludocnom systeme v potrebnom mnozstve.Keby to tak nebolo tak vsetke bylinozravce trpia nedostatkom.Anemie a nedostatok vitaminu B12 je znakom konzumentov mäsa.

sob rudolf

Ja som vitarián už 10 rokov a B12 si pichám raz týždenne, dávkovanie mi upravuje hematológ podľa výsledkov. Ono ide asi fakt o tú hladinu v tele, aj pri užívaní tabletiek sa nemusí dosť vstrebať. Mať tak také megaproduktívne vitamínové baktérie, to by bolo niečo:). Minimálne si ušetrím tie injekcie.

BJ

No, v prirode je to zariadene tak, ze zvierata si rastliny neumyvaju, a tak denne pozeru aj par gramov pody, v ktorej sa B12 nachadza vdaka roznym bakteriam, ktore tam ziju. Takisto, pozeru aj niekolko gramov hmyzu a lariev.

Otazka je, ako to ma riesit clovek, co neje nic zivocisne, ci sa ma spoliehat len na svoje bakterie v creve, co je podla mna v dnesnej dobe proste prilis riskantne.

Ked sa tabletka B12 rozpusti pod jazykom, vstrebe sa ovela viac, ako ked sa prehltne, pre mna je tabletka istotka, kedze neviem, kolko B12 vlastne telo potrebuje.
Mne prijde zase nezmyselne, obavat sa toho trocha chemie v tabletke, ked sa clovek udrzuje vo dobrej vitalite, pre pecen, ktora v tele nema velmi co riesit, je to male mnozstvo chemie totalne nic. Chemie by sa mali skor obavat ludia, co sa neustale nadzagavaju, a maju pecen totalne zanesenu, ktora 24 hodin denne pracuje na plny vykon, travi tuky, a odstranuje zaplavu toxinov z prekyselenia.

alchamilka

vie si telo poradiť s pesticidmy... atd z ovocia a zeleniny kupovane v hypermarketoch atd.. ak je clovek cisto na surovej strave?

watermelon

povodne bol B12 v ovoci, zelenine, vzduchu ci vode. Teraz je ale vsetko vratane pod znecistene a pody su navyse nie tak urodne a su vycerpane, cize ano mohol by tam byt B12, ale ci je, hm...

alchamilka

v jednom časopise som čítala že aj v hrozne ale v nejakom ovocí je vitamín B12 myslím že príroda sa určite nejak o to postarala.. ja som sa chcela dať na 3dňový pôst.. ale neviem či radšej na začiatok len 2-dňový

watermelon

BJ co si o tom myslis? ja teda nie som odbornik na B12. Ja som si povedala, ze sa nemienim stresovat vopred kvoli nejakemu moznemu deficitu, ak pride, vyriesim to velmi lahko doplnkami.